Ne-am propus să vă prezentăm începând de astăzi câte un loc care s-a impus foarte serios în atenția bucureștenilor dar și a acelora care vizitează prima dată Capitala și aleg această destinație. Fiindcă au o bere excelentă (afirmația este valabilă și pentru vin), mâncare gustoasă românească gătită cu mare drag dar și locuri superbe, de mare calitate apreciate mereu de cei care i-au trecut pragul. Așa că, astăzi vă invităm la cele 3 locații – restaurante reunite sub numele de HANUL BERARILOR. Fiindcă este vremea unei beri bune și a unei porții de mancare foarte gustoase, evident, în locații pline de rafinament și bun gust.

Ne-am gândit să vă spunem, în primul rând, că Hanul Berarilor are 3 restaurante în București.

BECKER BRAU. Becker Brau a devenit berărie gastronomică, adică acel loc special în care poți îmbina experiența și atmosfera dintr-o berărie, cu plăcerea unor mâncăruri savuroase dintr-un restaurant tradițional românesc. Desigur că nu putea lipsi berea Becker Brau, produsă pentru prima dată aici în 1996, dar nici concepte moderne de bere la halbă, precum Ursus Tank. 

Grupul City Grill, cel mai important grup românesc de restaurante din piața locală, face un pas important pentru extinderea în centrul Bucureștiului prin preluarea spațiului fostei berării Becker Brau din zona Rahova.

Grupul City Grill a deschis un restaurant în spațiul fostei berării, în urma unei investiții de 500.000 euro. Deschiderea face parte dintr-un plan amplu de dezvoltare al Grupului City Grill, care vizează extinderea portofoliului de restaurante în clădiri sau locuri cu istoric în domeniul ospitalității, în București sau orașe mari din țară.

Fosta berărie Becker Brau este un astfel de loc, o destinație asociată cu buna dispoziție și berea bună, care va atrage atât o parte din publicul nostru fidel, dar și noi clienți din proximitate sau care au fost clienți ai berăriei.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Becker Brau, berarie romano-germana la Palatul Bragadiru

Situată în cartierul Uranus pe Calea Rahovei în incinta fostei fabrici de bere, noua locație din portofoliul Grupului City Grill este cunoscută de publicul bucureștean încă din 1996. Becker Brau era singura berarie cu bere craft, concept extrem de inovativ pentru acei ani, dar era la fel de apreciată pentru mâncarea gustoasă și pentru buna dispoziție datorată atmosferei facută de muzica live a trupelor și artiștilor care au concertat acolo.

Berea Becker va fi din nou vandută acolo unde s-a inventat și a fost produsă prima dată, este un loc cu o deosebită însemnătate pentru patroni și clienți.

HANUL BERARILOR – BECKER BRAU se va transforma locul într-o destinație relevantă pentru publicul care ia masa în oraș și îi va aduce din nou faimă locală și chiar internațională pe care a avut-o.

Spațiul are o suprafață de peste 1000 mp și poate găzdui până la 300 oaspeți în interior și 200 pe terasă.

HANUL BERARILOR – CASA OPREA SOARE. Berăria Gastronomică Hanu’ Berarilor Casa Soare este ambientul ideal pentru porția de relaxare mult dorită. Berăria bucureşteană se afișează într-un decor ce transmite un singur cuvânt, relaxare. Platourile de cărnuri și micii sunt produsele mult dorite de clienți, iar berea este veșnic cea care completează peisajul.

Berăria Gastronomică Hanu’ Berarilor – Casa Oprea Soare se găseşte în inima Capitalei, între străzile Apolodor din Damasc, Col. Gheorghe Poenaru-Bordea şi Sfinţii Apostoli. Numele hanului este dat de unul dintre cei mai înstăriţi negustori ai Micului Paris, Dumitru Oprea Soare, care a construit casa pe terenul moştenit de la tatăl său.

Din punct de vedere architectural, clădirea actualului restaurant aparţine stilului neoromânesc, amintind de vechile case boiereşti, dar şi de constucţii monumentale, precum mănăstirea bucureşteană Stavropoleos sau mănăstirea Curtea de Argeş. Farmecul Casei Soare l-a determinat pe Vintilă Brătianu să declare că este una dintre clădirile private care au dovedit că “se poate prea bine crea o arhitectură civilă cu caracter național”.

Berăria este una cu tradiție, iubită de toți bucureștenii și este de asemenea locul ideal unde prieteniile își încep drumul lor lung, iar cele existente își fructifică amintirile.Platourile de cărnuri și micii sunt produsele mult cerute de clienți, iar berea este veșnic cea care completează peisajul.

HANUL BERARILOR – CASA ELENA LUPESCU. Berărie Gastronomică în centrul Bucureștiului, într-o zonă împânzită de turiști, Hanu’ Berarilor – Casa Elena Lupescu este berăria pe care toți o caută. Berea este din belsug, grătarele sunt mereu pline de cărnuri, iar voia bună este la ea acasă.

???????????????????????????????????????????????

Cu o atmosferă destinsă, relaxantă, atât saloanele interioare cât și grădinile berăriei Hanu’ Berarilor, vă întâmpină cu acea atmosferă de „hai să mai bem o bere și să nu mai vorbim de muncă”. Una din cele mai cunoscute berării din București surprinde mereu prin varietatea gastronomică oferită dar și prin diferitele soiuri bine cunoscute de bere. Sfatul Berarului: încercați berea casei!

Hanul poartă numele Elenei Lupescu (cunoscută şi drept Magda Lupescu), amanta şi cea din urmă soţie a Regelui Carol al II-lea. Viaţa sa tumultoasă şi povestea de dragoste cu parfum regal caracterizează perfect spiritual contradictoriu şi excesele anilor ‘20. În zilele noastre această poveste poate fi doar startul unei discuții, continuarea o alegeți voi după a 3-a bere și după placul vostru. 

Berăria Gastronomică Hanu’ Berarilor – Casa Elena Lupescu îşi întâmpină oaspeţii într-un ambient de eleganţă şi rafinament, invitându-i la o bere cum rar mai gasesti în zilele noastre, mai ales in București. Plină de tradiție și gust, aceasta te îmbie la un platou „Mix grill”, „Gloria Berii” sau chiar o porție de cârnați cu cașcaval.

Povestea berăriilor gastronomice Hanu’ Berarilor însumează viața de zi de zi a oamenilor din București și le redă soluția mult dorită de toți: Momentul de relaxare. Acesta constă în confortul oferit de berării, ambientul perfect și cele mai bune produse din carne completate din punct de vedere gastronomic cu cele mai puternice si aromate beri.

???????????????????????????????????????????????

Te invităm să descoperi savoarea bucatelor tradiţionale româneşti,  preparate cu pricepere şi mult gust, într-una dintre cele două locaţii centrale, Casa Elena Lupescu, de pe Pache Protopopescu, respectiv Casa Oprea Soare din centrul Capitalei.

În anul de graţie 2011 am adăugat cele două restaurante Hanu’ Berarilor Interbelic portofoliului de restaurante City Grill, descoperind totodată bucuria bucureştenilor pentru tradiție şi dichis, dar şi pentru mâncare autentic românească. În egală măsură, oaspeţii străini se bucură de bucatele noastre şi admiră ambientul deosebit, scăldat în istorie.

Câteva mâncăruri ce stau la loc de cinste în meniul nostru sunt: Platoul boieresc, ce îmbie prin deliciul ospeţelor nobililor de demult, Platoul de brânzeturi româneşti, un adevărat regal culinar şi, bineînţeles, specialitatea casei, Mâncarea Berarului – pulpe de raţă bine rumenite la cuptor, însoţite de varză călită aurie. La astfel de bucate alese se adaugă papanași, ce încheie festinul, desăvârşind experienţa culinară.

Hanu’ Berarilor este o berărie gastronomică, în care muzica live acompaniază mâncarea preparată după rețete străvechi, cu influenţe moderne din bucătăria internaţională. Măcelaru’ , Brutaru’ și Beraru’ nostru vă așteaptă cu brațele deschise și cu berea la rece, gata să fie servită. Toate se găsesc în București.

Vă așteptăm cu drag!