Fraților, copii mari și mici din București și din țară, oameni care iubiți ciocolata!!! Știți că s-a deschis în Capitală un Muzeu al Ciocolatei – Choco Museum?!?!

Choco Museum și-a deschis porțile pentru tine! Te invităm și pe tine să descoperi minunata lume a deserturilor din ciocolată, în cel mai dulce local din București. Vino să vezi cum se prepară ciocolata, care sunt cele mai frumoase decorațiuni dulci pe care le putem crea în atelierele noastre.

De departe, ciocolata (termen preluat de spanioli din limba aztecă, cacahuatl) ocupă un loc de frunte în rândul alimentelor cu răspândire globală, fiind cunoscută consumatorilor de toate vârstele. Este un produs mult agreat de copii și femei, deși există și mulți bărbați consumatori de ciocolată. Aproape toți vârstnicii, deopotrivă femei și bărbați, găsesc în ciocolată un simbol al aducerilor aminte și un sprijin în lupta cu neajunsurile senectuții…

Ciocolata are o complexă funcție social-simbolică (valorizatoare social, terapeutică, decorativă), dar și funcție nutritivă notorie (o tabletă de ciocolată de 100 g asigură peste un sfert din energia zilnică necesară unui adult), deși sunt puțini cei care își asigură hrana din consumul de ciocolată. Așa cum este consumată (în general în stare solidă) în Europa acum, și de peste un secol, ciocolata are statutul unui desert, al unui dulce deosebit, chiar dacă este evidentă tendința de a lărgi formele de consum prin adăugarea sa în gustările de la începutul zilei și în rețetele multor produse consumate peste zi. Din motive de protejare a sănătății față de riscul insomniilor, este bine că mai toți consumatorii se abțin de la consumul de ciocolată către sfârșitul zilei. În afara consumului în stare solidă, ciocolata s-a consumat în vechime, și continuă să se mai consume, și în stare lichidă, rece sau caldă (chiar fierbinte).

Ciocolata este poate cel mai răspândit și cel consumat aliment din categoria dulciurilor, din lume. Milioane de oameni savurează în fiecare zi câteva zeci sau poate chiar sute de sortimente de ciocolată. Având în vedere istoria și popularitatea de care se bucură această delicatesă culinată, vă prezentăm câteva lucruri interesante despre ciocolatăă:

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

  1. Simplul miros al ciocolatei ridică nivelul de radiații Theta din creier, ceea ce crează o stare de relaxare.
  2. Dacă privim din punctul de vedere al compoziție, ciocolata albă nu este ciocolată pentru că nu conține cacao.
  3. Americanii mănâncă aproape 50% din toată ciocolata de pe Glob, în timp ce europenii consumă aproximativ 40% din total.
  4. Din câte se pare Percy Spence, un om de știință care a lucrat pentru armată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, era un mare fan al ciocolatei. După ce a stat un timp în preajma unui magnetofon a descoperit că ciocolata a început să se topească și astfel și-a dat seama de utilitatea radiațiilor. În acest fel a fost inventat cuptorul cu microunde.
  5. Cea mai mare bucată de ciocolată din lume a cântărit 5.792 de kilograme.
  6. Ciocolata amăruie consumată zilnic reduce cu 33% riscul apariției unei bolie de inimă.
  7. Un baton obișnuit de ciocolată conține în medie 8 bucăți de insecte.
  8. Ciocolata poate îmbolnăvi câinii și îi poate chiar ucide.
  9. Primul baton de ciocolată a fost inventat în 1847 de către Joseph Fry.
  10. Naziștii voiau să îl asasineze pe Winston Churchill cu ajutorul unui baton de ciocolată exploziv.
  11. Denumirea științifică a arborelui de cacao este Theobroma, care se traduce în „mâncarea zeilor”.
  12. În practică, ciocolata a fost descoperită de mayași și pentru 90% din istoria ei a fost consumată în stare lichidă.
  13. Există și un al patrulea tip de ciocolată pe lângă cea cu lapte, cea neagră și cea albă. Acest sortiment poartă numele de ciocolată blondă.
  14. În anul 1947 sute de copii canadieni au protestat împotriva creșterii prețului unui baton de ciocolată de la 5 la 8 cenți.
  15. Ciocolata conține cafeină. Cele mai multe batoane au în jur de 10 grame de cafeină, însă ciocolata amăruie poate conține această substanță într-o cantitate egală cu cea din Coca-Cola.
  16. În timpul unui studiu realizat la Londra, în anul 2004, s-a descoperit faptul că aproape 70% din oameni și-ar spune unele dintre parolele folosite la telefon sau la PC pentru un baton de ciocolată.
Numită, în trecut, „hrana zeilor” şi adorată astăzi de iubitorii de dulciuri din toate colţurile planetei, ciocolata nu mai este de mult timp doar un simplu desert.

Cel mai dulce şi iubit desert a devenit o adevărată industrie şi stârneşte pasiuni pentru care turiştii sunt dispuşi să plătească sejururi scumpe şi să străbată mii de kilometri distanţă. În turism şi-au făcut apariţia, ca şi destinaţii speciale pentru iubitorii acestui desert, aşa-numitele ”Oraşe de ciocolată”. Un clasament al oraşelor în care ciocolata se numără printre principalele atracţii a fost realizat recent de site-ul Tripstodiscover.com. La loc de cinste în familia oraşelor de ciocolată stă capitala Belgiei, numită Capitala mondială a ciocolatei. Oraşul Bruxelles se poate lăuda cu cea mai mare densitate de magazine de ciocolată pe metru pătrat. Practic, în zona centrală a oraşului, în apropierea celebrului Grand Place, magazinele care vând ciocolată se întâlnesc la tot pasul.  Tot în apropiere de Grand Place, belgienii au ridicat un Muzeu al Ciocolatei, unde turiştii pot afla informaţii despre originile acestui desert, dar şi despre modurile diferite de preparare. Tot aici, vizitatorii pot degusta cele mai gustoase batoane de ciocolată. Bruxellesul găzduieşte, de asemenea, două dintre cele mai mari companii de ciocolată de pe planetă, Godiva şi Leonidas.

CE ESTE CHOCO MUSEUM?

Te așteptăm cu brațele deschise în muzeul care-ți va da ocazia să redecoperi ciocolata.
În fiecare zi pregătim fel de fel de specialități gustoase, pe care le poți degusta dacă ne faci o vizită! Adu-ți și copiii, iar lucrurile vor fi de două ori mai distractive, pentru că Choco Museum este un loc în care nici cei mari, nici cei mici, nu se vor plictisi. În salonul principal poți să admiri unele dintre cele mai frumoase statuete comestibile, realizate integral din ciocolată de calitate și șlefuite în așa fel încât să pară a fi reale opere de artă.

Choco Museum este ceva mai mult decât un muzeu obișnuit, iar tu și cei dragi ție vei petrece cea mai interesantă experiență, vizitând minunata lume a ciocolatei. Rezervă chiar acum bilete și programează o după-amiază dulce pentru tine și familia ta!

CE GĂSEȘTI LA CHOCO MUSEUM?
  • Povestea copilăriei fiecăruia dintre noi, unde ciocolata joacă rol principal
  • Figurine și statuete realizate integral din ciocolată de calitate superioară
  • Informații prețioase despre istoria ciocolatei și cum se prepară aceasta
  • Ateliere interactive pentru copii și adulți, unde pregătim deserturi de vis
  • Un loc perfect de vizitat alături de cei dragi, într-o după-amiază relaxantă
CUM SE FACE ACCESUL ÎN MUZEU?

Achiziționează-ți biletul spre o experiență unică, unde ciocolata joacă rolul principal! Muzeul este deschis în extrasezon publicului de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00.

Pentru grupurile care nu au facut rezervare intrarea se face din ora in ora de la 10:00 pana la 17:00.

Programul sărbătorilor legale este valabil. Contactati-ne înainte!

Sună-ne chiar acum pentru mai multe detalii! La telefon 0756.123.456.

Așa cum pentru unele persoane tablourile și obiectele de artizanat sunt considerate opere de artă, pentru noi ciocolata este cel mai prețios și gustos lucru din lume, motiv pentru care am dorit să-i dedicăm acesteia un muzeu doar al ei. Așa a luat naștere Choco Museum, locul în care rafinamentul ciocolatei de calitate și creativitatea cofetarilor iscusiți dau naștere celor mai interesante opere de artă, realizate integral din cele mai delicioase varietăți de ciocolată.

La Choco Museum vei descoperi o lume complet nouă, unde ciocolata joacă rolul principal. Sculpturi, figurine de mici și mari dimensiuni, dar și numeroase alte surprize, pe care te lăsăm să le descoperi în momentul în care vei decide să ne faci și tu o vizită.

CÂTEVA DINTRE ATRACȚIILE PE CARE ÎȚI RECOMANDĂM SĂ NU LE RATEZI:
ATELIERE DE CREAȚIE

Vino să descoperi cum se prepară ciocolata de calitate, participând la atelierele de creație organizate în incinta Choco Museum. Experții noștri cofetari îți vor explica întreg procesul de preparare a acestui desert gustos, pornind de la amestecarea ingredientelor și turnarea ciocolatei în forme, până la mult așteptatul final, o operă de artă realizată integral din ciocolată.

EXPOZIȚIA CHOCO MUSEUM

In muzeul nostru vei găsi unele dintre cele mai interesante exponate, realizate cu multă precizie de către unii dintre cei mai iscusiți cofetari din țară. Muzeul include statuete din ciocolată, figurine de mici și mari dimensiuni, dar și o serie de bomboane de ciocolată cu gust deosebit, pe care îți vom da ocazia să le guști și tu, dacă ne vizitezi.

DEGUSTAREA ZILEI

Că tot veni vorba de bomboane de ciocolată, de la Choco Museum nu pleci niciodată fără să-ți satisfaci pofta de dulce! Zilnic, oferim fiecărui vizitator praline de ciocolată spre degustare. Rețeta e întotdeauna alta, așa că va trebui să ne vizitezi de mai multe ori, dacă vrei să încerci arome și gusturi diferite de ciocolată.

OFERTELE CHOCO MUSEUM:

Fă-ne o vizită, iar noi îți facem un cadou! Am pregătit o serie de oferte aparte, așa că dacă vei veni însoțit la noi, vei avea parte de o mulțime de surprize din partea noastră. Fiecare vizitator are ocazia să guste pralinele zilei, să își delecteze privirea cu cele mai interesante creații din ciocolată, dar asta nu este tot! Pentru grupuri de minimum 5 persoane și pentru grupuri de școlari care vor să participe la atelierele noastre creative alături de cadrele lor didactice, am pregătit cadouri speciale și numeroase promoții.

DESCOPERĂ OFERTELE CHOCO MUSEUM

Achiziționează-ți biletul spre o experiență unică, unde ciocolata joacă rolul principal! Muzeul este deschis publicului:
In sezon de marti pana duminica, între orele 10.00 – 18.00
si 
In extrasezon de miercuri pana duminica, intre orele 10.00 – 18.00 
Pentru grupurile care nu au facut rezervare intrarea se face din ora in ora de la 10:00 pana la 17:00.

Nu uitați numărul de telefon unde puteți obține informații suplimentare 0756.123.456 și adresa unde găsiți muzeul: Șoseaua Orhideelor nr.14, București. Pentru informarea Dumneavoastră puteți consulta șio site-ul muzeului www.choco-museum.ro și pagina de Facebook.com / Choco Museum.

Vă așteptăm cu drag în lumea ciocolatei.