V-ați hotărât unde mergeți de Crăciun sau de Revelion ca să petreceți sărbători memorabile? Deși propunerea noastră nu este deloc inedita ci, dimpotrivă, calcă pe poteci bătute, ne-am hotărât să vă invităm în 5 locații de calitate din Stațiunea turistică de interes național Predeal.

Staţiunea Predeal este situatã în centrul României pe Valea Prahovei, între râurile Prahova şi Timiş, la poalele munţilor Bucegi la nord-est de aceştia şi cele ale munţilor Baiului la nord-vest.

Oraşul Predeal este cel mai inalt oras din tara, aflat la altitudinea de 1030m-1110 metri.

Climatul montan din zona Valea Prahovei, cu verile rãcoroase şi iernile friguroase, face ca staţiunea Predeal sã fie de un real interes turistic în toate anotimpurile.

Oraşul Predeal oferã privelişti încântãtoare, fiind recomandat atât pentru recreere cât şi pentru refacere din convalescenţã prin aerul sãu cu umiditate ridicatã şi nepoluat, dar şi pentru practicarea sporturilor de iarnã precum ski, snowboard sau sãniuş.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Punctele de atracţie ale staţiunii sunt pârtiile de schi cu grade diferite de dificultate, pârtia de schi fond de pe Valea Râşnoavei, traseele montane marcate pentru turism, traseele ATV realizate în ultimii ani, telescaunul şi teleschiurile de pe Clãbucet.

Munţii din jurul oraşului oferã posibilitatea realizãrii drumeţiilor de neuitat şi admirarea peisajelor: Masivul Piatra Mare (1843 m) la Nord, Munţii Bucegi (2505 m la Vârful Omu) la Sud-Vest şi Munții Postãvarul (1799 m) în Nord-Vest.

Stațiunea Predeal are mai multe obiective turistice, nu toate de văzut iarna dar sugestia noastră vine nu numai pentru sărbătorile din acest an ci pentru tot anul viitor.

* Trasee turistice montane in imprejurimi
( Canionul Şapte scări ; Cascada Tamina ; Peştera de gheaţă ; Cheile Râşnoavei)
* Mânăstirea Sfantul Nicolae
* Biserica ortodoxă Sfinţii Împăraţi Constantin si Elena
* Capela romano-catolică Timişul de Jos
* Mânăstirea romano-catolică Timişul de Jos
* Monumentul Eroilor – Valea Raşnoavei
* Monumentul Mihail Săulescu
* Monumentul Eroilor din gara Predeal.

Vorbind de o stațiune montană și, totodată, despre anotimpul hibernal, nu putem omite oferta de pârtii din Stațiunea Predeal.
Pârtii de ski / Grad de dificultate / Lungime (m)

Cocoșul: medie, 2250m;

Clăbucet: medie, 2100m;

Subteleferic: dificilă, 1200m;

Clăbucet sosire (zăpadă artificială + iluminat): ușoară, 800m;

Clăbucet variantă (zăpadă artificială): ușoară, 790m;

Clăbucet școală: foarte ușoară, 200m;

Subteleferic st. inf.: foarte ușoară, 670m;

Pârâul Rece, medie, 520m.

Iată cele 5 oferte pentru Crăciun 2019 și Revelion 2020 pe care vi le facem:

Hotelul Orizont, patru stele, este situat la periferia stațiunii Predeal și pune la dispoziție o zonă de spa și camere cu aer condiționat, WiFi gratuit și TV cu ecran plat.

La proprietate există un restaurant care servește preparate culinare internaționale și un alt restaurant, unde se pot savura preparate culinare românești.

Camerele de la Hotel Orizont au mobilier modern. Acestea includ o baie dotată cu articole de toaletă gratuite şi uscător de păr. Unele au zonă de relaxare sau canapea.

Zona de spa, unde oaspeții beneficiază de acces gratuit include o piscină interioară, o cadă cu hidromasaj și o saună.

Masajele sunt disponibile la un cost suplimentar. Hotelul Orizont este înconjurat de o grădină cu vegetație luxuriantă, în care există un teren de joacă pentru copii.

Printre facilitățile hotelului se numără și un bar. La proprietate există o parcare privată gratuită, iar gara se află la 1 km distanță.

Castelul Peleş este situat la 13 km de proprietate, iar cele mai apropiate pârtii de schi sunt la 1,5 km. La celebrul castel Bran se poate ajunge cu mașina în 35 de minute.

Hotelul Rozmarin din Predeal, hotel de 4 stele, este aproape de Stadionul Orăşenesc. Oferă unităţi de cazare renovate frumos, cu acces gratuit la internet Wi-Fi.

Oaspeţii au la dispoziţie locuri de parcare gratuite.

Hotelul Rozmarin include un lounge pentru mic dejun, o terasă, o zonă de fitness şi o cadă cu hidromasaj. De asemenea, există o saună şi şezlonguri.

Restaurantul serveşte micul dejun şi preparate din bucătăria tradiţională românească, însoţite de vinuri din crama hotelului.

O a treia ofertă de top pentru sărbători și pentru orice moment important de petrecut la munte în stațiunea Predeal este Hotel Carmen.

Situat în centrul oraşului Predeal, Hotelul Carmen, un hotel de 4 stele din Predeal, care oferă acces gratuit la centrul spa.

Puteţi face o baie în piscina interioară încălzită, vă puteţi relaxa în cada cu hidromasaj şi puteţi utiliza sauna uscată sau sala de fitness.

Camerele sunt prevăzute cu acces gratuit la internet WiFi sau prin cablu, minibar şi TV cu ecran plat cu canale prin cablu. Băile includ articole de toaletă gratuite, iar pentru un plus de confort se asigură papuci şi un halat de baie. Unele camere au vedere la munte şi un balcon.

Vă puteţi bucura de mai multe tipuri de masaje sau tratamente corporale, la un cost suplimentar. Dacă doriţi să petreceţi câteva ore de divertisment, hotelul Carmen include un centru de bowling cu 6 piste.

Oaspeţii care călătoresc în scop de afaceri vor găsi aici 2 săli de conferinţe echipate complet, care pot găzdui în total până la 500 de persoane.

Restaurantul proprietăţii serveşte preparate internaţionale, iar barul din hol oferă o gamă largă de băuturi. Pentru evenimente private, această proprietate are o sală de banchet cu 250 de locuri.

Puteţi găsi mai multe restaurante şi magazine la câţiva paşi. Pârtiile de schi Clăbucet şi Poliştoaca sunt la 1 km de acest hotel. Castelul Peleş este la 20 km de hotelul Carmen, iar Castelul Bran se află la 33 km. Aeroportul Internaţional Henri Coandă este la 129 km de proprietate.

Cea de a patra ofertă pentru stațiunea Predeal este Predeal Comfort Suites, un hotel de 4 stele.

Situată în Valea Prahovei şi înconjurată de 5 masivi muntoși.

Proprietatea Predeal Comfort Suites oferă o saună, o piscină interioară şi facilități spa.

Pârtia de schi Clăbucet se află la doar 2 km.

Predeal Comfort Suites are un bar şi un restaurant libanez, care serveşte, de asemenea, preparate internaționale.

Camerele proprietății Predeal sunt mobilate cu obiecte de fier forjat şi beneficiază de baie privată şi de TV cu ecran plat. De asemenea, toate camerele oferă pat cu baldachin şi o zonă de relaxare.

Proprietatea se află la doar 5 minute de mers cu mașina de gara din Predeal. Cetatea Râşnov, care datează din secolul al XIII-lea, este situată la 30 de minute de mers cu mașina.

Oaspeții au la dispoziție Wi-Fi gratuit şi parcare privată. Există, de asemenea, o recepţie cu program nonstop.

În sfârșit, cea de a cincea locație recomandată pentru sărbările petrecute la Predeal este Hotel Belvedere, un hotel de 3 stele.

Amplasat într-un cadru natural privilegiat, înconjurat de priveliştea unică a Munţilor Bucegi, Postăvarul şi Piatra Mare, Hotel Belvedere este gazda ospitalieră în orice anotimp. Construit în anul 1974, hotelul a fost dat în folosinţă sub denumirea de Hotel Cioplea şi a creat o tradiţie în turismul montan de pe Valea Prahovei.

Dupa ani şi ani, păstrând aceleaşi standarde cunoscute, hotelul a renăscut în 2003 cu o nouă înfăţişare, cu acelaşi renume şi un nou nume: “Belvedere”.

Hotel Belvedere este unul din hotelurile cu cea mai impresionantă panoramă din Predeal. Hotel cu capacitate mare de cazare, cu un ridicat grad de confort ceea ce îi oferă calitatea de un hotel select, obținând astfel cele mai deosedite aprecieri din partea oaspeților atât din țară cât și din străinătate.
Restaurantul renovat şi modernizat, dispune de un « Salon Clasic », cu un cadru elegant avand o capacitate maximă de 200 locuri şi de un « Salon Modern » cu o capacitate maximă de 80 locuri unde se pot organiza petreceri private.

Spa Belvedere este locul ideal pentru frumuseţea trupului şi a spiritului, un spaţiu reconfortant, special creat pentru tine… o atmosferă de relaxare şi armonie.

Ce ne oferă cele 5 locații de top din Predeal de sărbători?!?! Sunați la recepțiile clor 5 hoteluri ca să aflați.