Deși în ultimii ani, stațiunea și-a pierdut mult din farmecul și renumele care o făceau foarte căutată altădată, stațiunea Voineasa aflată pe Valea râului Lotru la poalele munților cu același nume, este o adevărată oază de liniște și deconectare. Un loc fascinant care poate fi cu atât mai important cu cât se află atât de aproape de o altă destinație importantă venită de curând pe harta turismului românesc, Domeniul schiabil Voineasa.

Stațiunea se găsește într-un loc superb. Voineasa este amplasată pe valea râului Lotru la poalele munților cu același nume înconjurată de păduri de brad, molid i fag, stațiunea oferind în orice anotimp o atmosferă excepțională pentru cei care își doresc să aibă parte de recuperare fizică și nervoasă, de liniste si deconectare.

Situată la o altitudine de 650 m, având ierni blânde lipsite de curenți si vânturi reci, cu un aer puternic ozonat, Voineasa este un loc tocmai potrivit pentru pescuit de păstrăvi în apele râului Lotru.

Principalul factor terapeutic este climatul tonic-excitant cu aer curat, fără praf și alergeni, puternic ionizat, bogat în aerosoli ionizați si ozonizați și radiații ultraviolete. Voineasa este o stațiune de odihnă și tratament cu regim permanent, climat intramontan cu veri răcoroase și ierni nu foarte reci.

Baza de tratament din stațiune este dotată cu aparatură modernă unde se poate trata nevroza astenică, surmenajul fizic și intelectual, afecțiuni ale aparatului locomotor, ale cailor respiratorii si alte boli asociate. Este recomandată pentru vacanțe și pentru tratamentul neuro-asteniilor, organismului slăbit, suprasolicitare fizică și intelectuală, anemii secundare etc.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

În vecinătatea stațiunii sunt mai multe trasee montane foarte frumoase.