Suntem în postul Paștelui și ne gândim ce să mai pregătim acasă ca mâncare foarte gustoasă. Și ne-am apropiat astăzi la o ciorbă de ștevie și lobodă – cea mai sănătoasă mâncare și care este și de post.

Dacă simţi nevoia să prepari o reţeta de primăvară, plină de vitamine şi cu efecte energizante, atunci avem pentru ţine o propunere perfectă: ciorbă de ştevie şi lobodă. Indiferent că vrei să ţii post, să urmezi o cură de detoxifiere ori una de slăbit, pregăteşte şi tu acest preparat gustos şi sănătos.

Ingrediente pentru ciorbă de ştevie şi lobodă

– două legături de ştevie;

– două legături de lobodă;

– o legătură de ceapă verde;

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

– doi morcovi;

– un pastarnac;

– 4 linguri de orez;

– suc de roşii;

– borş ori sare de lămâie;

– verdeţuri la alegere (pătrunjel, leuştean, mărar);

– piper;

– sare;

– ouă şi smântână (opţional – pentru cei care nu ţin post).

Pentru început, spală bine frunzele de ştevie, lobodă şi ceapă verde – pe care le veți toca şi le veți pune la fiert împreună cu rondelele de morcov şi păstârnac. După aceea, adaugă trei linguri de orez în compoziţie şi presară sare şi piper.

Când observi că orezul este aproape fiert, pune frunzele de ştevie şi lobodă mărunţite. După 3-4 minute, toarnă sucul de roşii şi borşul ori pune sarea de lămâie. Mai lasă ciorbă de ştevie şi lobodă să fiarbă încă 5 minute la foc mic.