Ați fost vreodată la Mălaia? Un locșor minunat care pentru turistul umblat prin lume Elveția nu este deloc peste acest minunat loc de pe Valea Lotrului.

Locul este frumos și plin de legende. Legenda amintește că printre primii care au sălășluit aici, în valea “lotrilor” (hoților) au fost cetele de haiduci ce își găseau adăpost în adâncul pădurii la adăpostul cetinei de brad sau la umbra fagului, unde după un “jaf la drumul mare”, undeva jos în trecătoarea Oltului, sau dincolo, peste creasta muntelui, se afundau aici pentruîimpărțirea prăzii și pentru a o ascunde în adâncurile peșterilor și grotelor din această regiune.

Tot o legenda spune că … mai sus, pe Vale, își “faceau de cap” cetele lui Mălai (zona Mălaia), Ciungu (în zona Ciunget de azi) și Voinea (teritoriul actual al Voinesei). Mai târziu, după ce și-au adunat suficientă bogăție și s-au săturat de prăduit, haiducii și-au întemeiat familii și s-au stabilit pe locurile care astăzi se numesc: Mălaia, Ciunget și Voineasa.

La Mălaia sunt foarte multe pensiuni și case de vacanță. Construite în stil rustic dar și modern, având, practic tot ceea ce își dorește un om obișnuit cu civilizația și confortul traiului modern. Ne-am oprit să vă prezentăm astăzi o pensiune mică, cu trei camere și numai 9 locuri de cazare, fiindcă ea este reprezentativă pentru majoritatea pensiunilor de schi din Valea Lotrului.

Casa Dexi se află în Malaia și oferă vedere la lac. Are un restaurant și o recepție deschisă nonstop. Această casă de vacanță oferă gratuit acces la internet WiFi și parcare privată.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Fiecare unitate de cazare oferă aer condiționat, zonă de luat masa, zonă de relaxare cu TV cu ecran plat cu canale prin satelit și balcon.

Casa Dexi servește micul dejun à la carte în fiecare dimineață.

Proprietatea are terasă, iar în imediata apropiere oaspeţii pot schia.

Călimănești este la 41 km de Casa Dexi, iar Voineasa se află la 16 km. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Sibiu, situat la 49 km de casa de vacanță.

Camerele oferă și o cadă cu jacuzzi spre plăcerea turiștilor care vin la Casa Dexi din Mălaia