Astăzi vă invit într-un loc de excepție. Despre care sigur ați auzit la televizor, dacă n-ați fost încă acolo. Taverna Pecicană – locul de desfășurare a tuturor manifestărilor populare tradiționale pe care postul național de televiziune ROMÂNIA TV le transmite la fiecare mare sărbătoare a românilor. La Crăciun, de Anul Nou sau la Sfintele Paști.

Pentru cei care sunt din zona Aradului sau tranzitează județul în drum spre sau dinspre Ungaria știu că această atmosferă de sărbătoare, de prețuire și ospitalitate maximă pentru turiști este o constantă preocupare a celor care administrează această frumoasă locație. Taverna Pecicană.

Unde se mănâncă excepțional preparate pe care nu le găsești nicăieri în alte parte, se doarme în condiții confortabile. poți să te delectezi cu degustări de vinuri din Cramele arădene și să beneficiezi de o atmosferă de antren și bună dispoziție.

Taverna Pecicană și-a câștigat renumele și prestigiul în fața tuturor călătorilor în tranzit. Care vin sau care pleacă din România. Pentru că la Taverna Pecicană ești tratat ca un oaspete de seamă.

Taverna Pecicană este o locație turistică complexă care oferă clienților săi un hotel, un restaurant, o cramă a miniștrilor și un club al degustătorilor de vin. V-am surprins nu-i așa? Da. Nu am nici cea mai mică îndoială pentru că ”autorul moral” al acestei minunății turistice este un om inteligent, extrem de harnic, imaginativ, plin de determinare și de dorința de a face numai lucruri de nota 10. Familist convins, cu o familie frumoasă și cu o afacere pornită de la zero – Taverna Pecicană.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Omul în cauză se numește Constantin Traian Igaș, un om de mare omenie un bun român și un mare admirator și susținător al tradițiilor românești, al muzicii și dansului popular, al bucătăriei tradiționale. Un om care se bucură de respectul și considerația tuturor celor care îl cunosc. Concetățeni, artiști, oameni de afaceri, turiști, prieteni și colegi. Un om care a deversat toată bunătatea și omenia lui în acest proiect de ospitalitate românească.

Te invităm și pe tine, cititorule, să intri în marea familie a Tavernei Pecicane, mergând acolo.

Taverna Pecicană este situată convenabil în cea mai bine cotată parte din Pecica Veche, pe drumul național DN7, la 3 km de Parcul Natural Lunca Mureșului. Gara Pecica este la 650 de metri distanță, iar Aradul se află la 20 km de proprietate.

Taverna Pecicană și-a deschis porțile în anul 2011. Și an de an de atunci, Taverna Pecicană s-a dezvoltat frumos, cu personalitate pentru că specificul ei nu-l mai găsești niciunde. Nu întâmplător numele tavernei s-a completat cu sintagma ”tradiții de hotar” pentru că aici se întâlnesc două curente importante ale bucătăriei din zona de vest a României – tradiția românească, mai exact tradiția ardelenească, și tradiția ungurească, oferind clienților un adevărat festin culinar. O masă la Taverna Pecicană este cu adevărat de poveste și de povestit tuturor celor care vor să încerce experiențe noi. Bucătarii pricepuți de la tavernă sunt dornici să îţi dea bineţe şi să îţi facă ziua mai frumoasă!

Micul dejun este esenţial, așa că nu sta pe gânduri şi încarcă-te cu bună-dispoziţie!

Taverna Pecicană este o locație care satisface orice gusturi oricât de sofisticate, așa că nu ezita să îți inviți colegii, prietenii, familia n acest loc unde orice eveniment se poate organiza cu mare ștaif.

Cea mai importantă masă din zi e cea pe care o împarţi cu cineva, fie că e vorba de prieteni, colegi, parteneri de afaceri…

La prânz, la cină sau chiar la un mic dejun târziu, lasă-te ademenit de arome proaspete, de la ciorbe după reţete autentice la preparate originale, care îţi vor face timpul mai zâmbitor! Vă prezentăm în cele ce urmează numele câtorva preparate făcute cu migală și rafinament la Taverna Pecicană. Ia să vedem ce putem mânca:

  • PLATOU TAVERNA Piept de pui mediteranean, ceafă de porc, sărmăluțe, cartofi aurii, cartofi în folie, iahnie de fasole, orez cu busuioc, murături pentru 2 – 8 PERSOANE
  • CIORBĂ DE PEȘTE A LA SZEGED
    Crap file, somon file
  • SUPĂ DE MĂDUVĂ DE VITĂ
    Rasol de vită, gartene, os de vită cu măduvă
  • SUPĂ GULAȘ DE VITĂ
    Rasol de vită, găluște, cartofi
  • CIORBĂ TAVERNA
    Ciolan afumat, cârnat, fasole, varză murată
  • TOCĂNIȚĂ DE VITĂ CU GĂLUȘTE
    Rasol de vită, găluște cu brânză de burduf
  • CIOLAN DE PORC CU FASOLE
    Ciolan de porc, fasole
  • PLATOUL BOIERULUI Costiță de porc, pulpe de pui la grătar, ruladă pecicană, ciolan afumat, cartofi țărănești, orez cu ciuperci, iahnie de fasole, varză călită pentru 2 – 8 PERSOANE
  • JUMĂRI DE PEȘTE CU CEAPĂ PANE Crap file, ceapă, lămâie
  • FRIPTURĂ ȚIGĂNEASCĂ A LA PECICA Ceafă de porc, bacon, cârnat afumat
  • PASTE TAVERNA
    Paste, piept de pui, ardei gras, dovlecei, ciuperci
  • PASTE ȚĂRĂNEȘTI Paste, brânză dulce, jumăruțe
  • GĂLUȘCĂ URIAȘĂ Brânză dulce, sos de vanilie
  • CLĂTITE CU MAC Clătite, mac, sos vișine
Crama Miniștrilor și Clubul Degustătorilor de Vin sunt celelalte două comori pecicane pe care te invităm să le descoperi.

Aici se ascund ani întregi de muncă și rodul acesteia, tainic ascuns în sticle așezate cuminți la locurile lor, așteptând să le descoperi și să le sorbi poveștile.

Seara aduce chef de vorbă. 

Haide să facem o tradiţie din întâlnirile cu prietenii, mai vechi sau mai noi! Te aşteptăm la un pahar de vorbă şi poate chiar mai mult, pentru că susţinem petrecerea timpului de preţ împreună cu cei dragi! Aşadar, te întâmpinăm cu voie bună într-un spaţiu special pregătit pentru petrecere!

Am acordat cramei un spaţiu generos, cu bar propriu şi 50 locuri, care, între noi fie vorba… pot ˝găzdui˝ mult mai mulţi prieteni împreună! Totul este la dispoziţia ta şi a invitaţilor tăi, atâta timp cât vă veţi simţi bine.


Hotel Taverna Pecicana a fost inaugurat începând cu septembrie 2012. Hotelul a fost parțial renovat și mărit ca structură în 2016. Hotelul beneficiază de un număr de 25 de camere confortabile.

Fiecare cameră este un spațiu generos, echilibrat, cu stil și rafinament, decorate și mobilate cu piese de foarte bună calitate care pasează locația pe o treaptă superioară standardului de 3 stele la care este clasificat.

Hotelul oferă camere moderne cu TV LCD cu canale prin cablu și Wi-Fi gratuit.

Fiecare cameră are aer condiționat și este dotată cu o baie prevăzută cu articole de toaletă gratuite. Toate camerele au podea din lemn.

Hotelul  pune la dispoziţie un loc de joacă pentru copii şi parcare gratuită. În clădirea Tavernei Pecicane se află un restaurant, iar un magazin alimentar este situat vizavi de pensiune.

Hotelul este situat la 2 km de Autostrada A1 | Arad – Nădlac. Pentru rezervări apelați la numărul de telefon: +40.733.056.574

În vecinătatea Tavernei Pecicane există mai multe atracții turistice care îți fac venirea în zonă și mai frumoasă și interesantă:

Parcul Natural Lunca Mureșului

Parcul Natural Lunca Mureșului este un spațiu împânzit cu lucruri de vizitat, de văzut și de aflat. Marele avantaj este că există trasee organizate de mers pe jos sau cu bicicleta care te îndrumă către totala lume fascinantă a acestei oaze naturale.

Este o arie protejată constituită în România, în aval de municipiul Arad, până la granița cu Ungaria, de-a lungul râului Mureș, clasificată ca parc natural la nivel național și ca peisaj terestru protejat în taxonomia internațională a IUCN.

Mănăstirea Hodoș-Bodrog

Manastirea Hodos-Bodrog este una din cele mai vechi asezaminte monahale din tara noastra, cu viață monahala neîntreruptă.

Se afla la 15 km distanta de orasul Arad, pe cursul inferior al Muresului.

Dupa o veche traditie locala, se spune ca manastirea ar fi o ctitorie a credinciosilor din imprejurimi. Traditia marturiseste ca un taur din turma unui pastor a scos la iveala dintr-o movila de pamint Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus, iar pe locul unde s-a descoperit icoana a luat fiinta Manastirea.

Pentru a confirma datele traditiei, se mai pastreaza si astazi, in biserica manastirii, capul taurului care a descoperit icoana, precum si Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului.

Mănăstirea Bezdin

Manastirea Bezdin, cufărul vechi cu comori de pe Lunca Mureșului, una dintre putinele manastiri ortodoxe sarbe din Romania ce se mai pastreaza inca, este situata la 36 de kilometri distanta vest de Arad. Manastirea este infiintata in anul 1539, si poarta hramul Adormirea Maicii Domnului, praznuit la data de 28 august – stil nou.

Produse și tradiții arădene la Taverna Pecicană!

Rezultatele muncii arădenilor harnici din agricultură sunt valorificate în produsele tradiționale ale județului. Ne mândrim cu o varietate de produse tradiționale recunoscute la nivel național, iar aici, la Taverna Pecicană, le veți găsi pe toate pentru că noi promovăm produsele locale!

Însă despre acest subiect vom reveni în mai multe articole la rubrica Producători și produse tradiționale românești.

Dacă informațiile noastre v-au convins vă lăsăm datele de contact ale Tavernei Pecicane în ideea de a face o vizită în această locație minunată:

Adresa: Str. 501, nr. 1, oraș Pecica, jud. Arad – România

Informații și rezervari:
Restaurant: +40.736.616.693
Hotel: +40.733.056.574
Email: [email protected]
Website: www.tavernapecicana.ro
Program Restaurant:

Luni-Sâmbătă: 09:00-24:00
Duminică: 10:00-24:00