Prin peregrinările mele prin țară am ajuns în câteva locuri absolut superbe, unde am identificat și locații deosebite care, zic eu, pot și trebuie să se bucure și de vizita și aprecierea Dumneavoastră. Astăzi vă invit într-o pensiune din localitatea Arefu – satul Căpățânenii Pământeni. La Pensiunea Bella Vista.

Satul Arefu este cea mai veche, mai muntoasă și mai nordică așezare de pe Valea Argeșului.

Pe partea dreaptă a râului Argeș, văzut dinspre sud, aflat la 28 de km distanță de curtea de Argeș, se află Arefu. Sub formă de amfiteatru, îndreptat înspre sud, Arefu are o lungime de 5 km și jumătate pe direcția est-vest și o lățime de aproximativ 2 km pe direcția nord-sud. Satul în întregime acoperă o suprafață de 1100 ha.

La marginea sa sudică găsim albia Văii Arefului la o altitudine de 660 m, iar în latura nordică, poalele dealurilor muntoase: Obârșia, Căprișoara, Bărbușa, Măgureaua și Pietriceaua, la o altitudine de peste 800 m.

Satul e împrejmuit de dealuri: spre est, e dealul Șuricarul; spre sud-est e dealul Caloenelor continuat cu muchia Feții și muchia Măgurelelor; la sud, se află dealul Tămașui; spre apus e dealul Plăișorul, continuat, spre nord, cu dealul Gheorghioiului, Motronului, Curmăturii și Greierului; spre nord, sunt dealurile muntoase: Floca, Pietriceaua, Măgureaua, Bărbușa, Căprișoara și Obârșia.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Cotele dominante sunt: Vârful Măgurelii, Vârful Priporului, Vârful Braniștei, Vârful Scorburii și Vârful Măgurelelor. Direcția descrescândă a dealurilor este: nord – sud și vest – est.

Teritoriul comunei Arefu face parte din bazinul hidrografic al râului Argeș.

Comuna Arefu este situată în partea nord-vestică a jud. Argeș, pe DN7C – Pitești Transfăgărășan, ce face legătura între Muntenia și Ardeal prin Pitești, Curtea de Argeș, Arpașul de Jos, județul Sibiu.

Comuna Arefu ocupă un areal extins care are în componență o suprafață apreciabilă din partea centrală a Masivului Făgăraș de Sud, un mic segment din Subcarpați la limita cu depresiunea de contact Căpățâneni-Arefu, precum și cea mai mare parte din această depresiune.

Vecinătăți:

  • Nord – Județele Sibiu și Brașov
  • Est – Comuna Nucșoara
  • Sud – Comuna Cicănești, Corbeni, Brăduleț
  • Vest – Comuna Sălătrucu

Artera hidrografică principală este râul Argeș cu obârșia în zonele înalte ale Masivului Făgăraș.

Pensiunea Bella Vista oferă locuri de cazare în apropierea cetății Poenari. Ea are o capacitate de 48 locuri de cazare și un restaurant cu o capacitate maximă de 110 locuri.

La Pensiunea Bella Vista puteți alege camere de 2, 3 sau 4 locuri. Toate camerele sunt aranjate modern și au baie proprie. 

Pensiunea are 48 locuri de cazare în camere duble și triple. Rustice, calde, primitoare. Confortul este maxim.

Pensiunea Bella Vista este clasificată la categoria 3 stele.

Tarifele pe noapte sunt cât se poate de competitive. 200 lei/cameră pentru camerele duble și 250 lei/cameră pentru cele triple.

Restaurantul este și el frumos, rustic, cu un bucătar care știe să gătească de toate. de la produsele românești delicioase până la produse de bucătătria europeană. Despre băuturi nu mai vorbim. Găsești tot ce îți dorește inima.

Programul restaurantului este 08:00 – 22:00.
Restaurantul este dotat cu bar și are 2 televizoare.

În cadrul restaurantului se pot servi preparate din carne, pește, dulciuri din producție proprie sau bere la draft.
Preparate emblemă: platou tradițional (cotlet de porc, piept de pui, mici și cârnați de casă), ciorba de burtă și pizza (diverse sortimente)

Pensiunea este poziționată perfect pentru persoanele care doresc să viziteze cetatea Poenari sau să plece pe traseele din apropiere.

Inclusiv pe Transfăgărășan sau în locurile splendide din jurul Lacului Vidraru.