Dacă ai rămas în București și vrei să mergi într-o destinație exotică unde să ai parte de tot ceea ce îți dorești sau poate nici nu ai visat, cred că este timpul să mergi la Therme, care este cel mai mare centru de relaxare, wellness și distracție din Europa.

Suprafața totală a proiectului, inclusiv terenul aferent clădirii, ocupă un areal de peste 250.000 mp. Suprafața construcției, inclusiv cu extinderea Galaxy, este de peste 34.000 mp indoor. Therme București poate găzdui simultan 4.000 de vizitatori indoor.

Este puțin probabil să locuiești în București sau întruna din localitățile județului Ilfov și să nu fi auzit până acum că, undeva, la doar 10 minute de Capitală, s-a deschis cel mai mare centru de wellness, relaxare și entertainment din Europa: Therme București. O adevărată oază cu plante exotice, piscine cu valuri și tobogane cu apă termală de care poți să bucuri chiar dacă afară sunt minus 25 de grade. La Therme, temperatura aerului este intotdeauna de 29-30 de grade, iar a apei, de 30-33 de grade, ideală pentru distracție și bălăceală.

• Cum ajungi la Therme București?

Cu mașina, locația din nordul Bucureștiului este foarte ușor accesibilă indiferent din ce direcție vii:
– Dinspre București, mergi pe DN1 până ajungi în dreptul Hornbach, în localitatea Balotești; te încadrezi pe banda suplimentară cu acces direct la Therme.
– Dinspre Ploiești, mergi pe DN1 și intri la Hornbach; de acolo, prin pasajul rutier subteran vei intra pe un alt drum de acces, care te va duce direct la Therme.
Cu autobuzul este ceva mai complicat. Poți lua de la Piata Presei Libere autobuzul preorășenesc 449 care oprește la Balotești, însă de la stație până la intrarea in Therme ai cateva sute de metri de mers pe jos.

• Program

Luni – Joi: 09:30 – 23:30
Vineri – Duminică: 08:00 – 01:00

• Cum poți să te distrezi la Therme București?

Întregul centru de wellness, care se întinde pe 250.000 de metri pătrați, este împărțit în trei zone importante: Galaxy, The Palm și Elysium, fiecare având propriile facilități de distracție și relaxare și specific diferit.

La Therme găsești cea mai mare suprafață înverzită din România amenajată într-un complex de relaxare.

Suprafața totală înverzită este de 180.000 mp. Plantele sunt aduse de pe patru continente și ocupă atât suprafața interioară, cât și grădinile și terasele exterioare.

Therme București este cea mai mare grădină botanică din România.

Cu cele peste 800.000 de plante, Therme București este cea mai mare grădină botanică de interior și exterior din România. S-au plantat 3.000 de arbuști, circa 1.400 de palmieri – specii variate din toate colțurile lumii-, 1.200 de alte specii de copaci, peste 600.000 de flori, 40.000 de trandafiri, 60.000 de eunimus și alte plante. Pentru a asigura necesarul de lumină al grădinii exotice, spațiile vitrate sunt întinse pe toate fațadele clădirii.

Centrul Therme București găzduiește 7 saune tematice și 4 saune umede fiind cel mai mare centru de saune din România. 

Fiecare saună are o anumită tematică, un anumit design și ritualuri variate. Vizitatorii se pot bucura aici de un ritual de wellness, aromoterapie și purificare, denumit in limba germana Aufguss – realizat prin infuzarea unor soluții de uleiuri aromatice pe pietrele vulcanice incinse din saună. O experiență multisenzorială de Aufguss are efecte benefice asupra organismului, printre care activarea circulației sangvine, hidratarea pielii, întărirea sistemului imunitar etc. Cele 11 saune din centru au o capacitate totală de 410 vizitatori simultan.

Cei 1.400 de palmieri de la Therme Bucuresti fac din acest centru cea mai mare plantație de palmieri de interior din toată Europa.

Arborii sunt aduși de pe patru continente și au trecut printr-un proces complex de aclimatizare și îngrijire în Olanda, timp de 700 de zile. Îngrijirea palmierilor este tehnologizată, aceștia fiind permanent monitorizați pe computer, din punct de vedere al nutrienților și umidității.

Complexul Therme are cel mai bătrân copac aclimatizat în România

„Vedeta” Complexului Therme de lângă București este copacul Tree of Life (Ficus Religiosa),  supranumit și ”copacul înțelepciunii”, care are o vechime de 120 ani și a fost adus din China. Drumul până la Therme a durat 2 săptămâni. Se spune că prințul Siddharta s-a așezat și a meditat sub acest copac și acolo a găsit „iluminarea“, după care devenit Buddha.

Piscina cu valuri din zona Galaxy are o suprafață de 560 m2 și o adâncime care variază de la 1 metru la 3 metri. Piscina cu valuri este cea mai mare de acest gen din România. Timp de 365 de zile pe an, indiferent de anotimp, valurile sunt produse cu ajutorul unei tehnologii de ultima oră, care permite confortul și garantează siguranța.

Complexul Therme deține cel mai mare și mai spectaculos sistem indoor de tobogane din Europa Centrală și de Sud-Est.

Zona Galaxy din cadrul Therme București deține cel mai spectaculos sistem de tobogane indoor din Centrul și Sud-Estul Europei, pentru toate vârstele. Lungimea totală a acestora este de 1,5 km, iar zonele de plecare au o înălțime de până la  14 metri. De altfel, sistemul de tobogane acvatice din zona Galaxy a Therme București a primit punctajul maxim din partea publicației tuberides.de, cel mai important ghid independent al toboganelor acvatice din Europa. Cele 17 tobogane de la Therme București sunt acreditate de TUV Germania, cel mai exigent organism de audit al parcurilor acvatice de distracție.

Dacă tot vorbim de lucruri nemaivăzute undeva în lume, acoperișul zonei THE PALM este un colos transparent de  230 de tone, cu o parte retractabilă cu o suprafață de 900 metri pătrați, fiind cel mai mare acoperiș retractabil montat vreodată într-o zonă seismică. Noul spațiu conex corpului Galaxy are un acoperiș complet retractabil, în ambele direcții, cu o suprafață de 800 mp și o greutate de circa 100 tone.

Complexul Therme București are cea mai mare construcție din sare de Himalaya din Europa.

Odată cu noua extindere, Therme București găzduiește cea mai mare construcție din sare de Himalaya din Europa, care cuprinde o bibliotecă și un spațiu de joacă pentru copii, cu pereți înalți de 6 metri. La construcția acesteia s-au folosit nu mai puțin de 40 de tone de sare de Himalaya.