Sunt tot mai mulți părinți și copii îndrăgostiți de parcurile de aventură. Asta și pentru că parcurile de aventură s-au înmulţit în ultimii ani şi în România.

Parcul de aventură este o activitate sportivă şi recreativă în aer liber, un mod foarte plăcut de a petrece timpul liber cu familia şi cu prietenii. În ultima vreme, având în vedere cererea şi iubitorii acestor activităţi, parcurile de acest gen s-au înmulţit şi în România. Iată care sunt cele mai interesante parcuri de aventură de la noi din ţară.    

Începem prezentarea acestora cu cel mai mare și mai apreciat parc de aventură din România. Și din Europa de est. Parc Aventura Braşov.

A fost deschis într-un cadru natural în mijlocul a 2,5 hectare de pădure, cu 80 copaci, 92 platforme, 100 jocuri, 692 metri de tiroliene,   

Dispune de 15 trasee de dificultate progresivă. Fiecare participant la aventură primeste un echipament de securitate cu două carabiniere, care trebuie folosite în permanență pentru siguranţă.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Fiecare traseu are un anumit nivel de dificultate, care este simbolizat de o culoare specifica:   – 4 trasee mov pentru copiii sub 8 ani; traseele mov au un sistem de securitate fără manipularea carabinierelor, pentru maximum de siguranţă; – 3 trasee galbene pentru copiii de la 8 ani împliniţi şi pentru începători; traseele galbene nu depasesc o înălţime de trei metri; – 3 trasee verzi care sunt uşoare, unde vă puteţi obişnui cu înălţimea jocurilor; pe traseele verzi înălţimea jocurilor nu depăşeşte şase metri; – 2 trasee albastre care sunt de dificultate medie, considerate a fi cele mai plăcute, fiind nici prea uşoare şi nici prea grele, ci atât cât să fie distractive; – 2 trasee rosu şi 1 traseu negru care cer deja energie, forţă şi tehnică; pe aceste trasee avem parte de adrenalină la maxim.

Cea mai mare înălţime poate fi atinsă pe traseul negru, adică 20 de metri.  

La Parc Aventura Braşov găsiţi şi „Marea Tiroliana peste Lac” – lungime dus 307 de metri, lungime întoarcere 200 de metri. Se traversează lacul într-un mod… suspendat.    De asemenea, puteţi practica „Inchide ochii şi sari” – joc independent, urcare pe scara de la sol, la înălţimea de 16 metri, de unde săriţi în gol.

Fiecare participant primește un echipament de securitate, iar dacă întâmpină orice problemă pe traseu, se poate adresa unui supraveghetor din cadrul parcului. Programul de vară este de luni până duminică, de la 10 dimineața la 10 seara.

Mai avem o sugestie pentru tine. Dacă stai mai mult în zona Brașov, poți ajunge și la Râșnov, la Dino Parc. Acesta este prezentat ca singurul parc tematic de dinozauri din România și, din nou, cel mai mare din Europa de Sud-Est.

Citeste mai mult: adev.ro/pbbood