Pe la începuturi, i-a mers buhul Carului cu bere pentru crenwurștii cu hrean care se făceau aici și care erau pe atunci specialitatea casei.

Tone întregi de crenwurști dispăreau într-o clipită în gurile flămânde ale clienților, în timp ce ospătarii vărsau lacrimi de crocodil, pe jumătate de fericire că-i cârciuma plină, iar pe jumătate din pricina hreanului trecut prin răzătoare.

Tot în meniul original se găseau și frankfurterii, salata de boeuf, ridichea neagră și măslinele ce însoțeau din partea casei bateriile de vin.

Preparatele de bază ale acestei prăvălii erau crenvurștii (speciali) cu hrean (pentru care multe lacrimi s-au vărsat când era trecut prin răzatoare), frankfurterii (groși cât cârnații), ridichea neagră (adusă cu harabalele, servită ca supliment), quarghelul cu unt (o brânză fermentată care îți lua nasul când era preparată la masa consumatorului, socotită de altfel ca o delicatesă), salata de boeuf (servită la farfurie, fără ornamentație, dar după care se dădeau în cele mai bune și mai pretențioase gospodine), patricienii serviți fără nici o garnitură (pe talere de lemn, îți parfumau gura cu mirosul și gustul lor) și berea specială (fără acid) ce avea darul să aghemuiască toate aceste bucate, dăruite omului de către Dumnezeu pentru îndestularea trupului și iertarea păcatelor! Mai târziu li s-au adăugat și alte preparate. Astfel, se introduse friptura rece de porc (servită din două transe), diferite sorturi de sardele, suncă, salamul de Sibiu, mușchiul țigănesc. Baza însă au rămas tot crenvurștii și salata de boeuf.

Specialitatea casei – Ciolan de porc cu varză acră călită

De ne treci pragul, trebuie neapărat să încerci specialitatea casei – ciolan românesc de porc servit cu varză acră călită, mămăliguță, hrean și ardei iute. Mândria Carului cu bere de a pregăti un ciolan cu varză atât de bun nu-i egalată decât de fericirea de a ți-l aduce la masă.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Ce zic cei care au încercat mâncarea tradițională din Caru’ cu bere:

Atmosfera excelentă. Arhitectura este extraordinară. Mâncare tradițională românească fantastică. Merită vizitat! – Cristina★★★★★

Mititei a la Caru’ cu bere

Incă de pe la începuturile Carului, adevarata celebritate din meniu, și preparatul culinar pentru care lumea, era în stare să stea la coadă minute în șir în fața restaurantului, numai să prindă un loc la o masă, au fost micii. Faimoșii mici de la Caru’ cu bere, făcuți după o rețetă secretă păstrată intactă timp de zeci de ani de zile.

Berea casei

În cei peste 130 de ani în care la Caru’ cu bere s-au delectat deopotrivă români și străini s-au schimbat multe lucruri, peste tot. Si Carul s-a schimbat, nu atât de mult încât să-și piardă farmecul dar destul încât să ramânem și noi în pas cu vremurile. Ce nu s-a schimbat însă este rețeta după care preparăm berea casei, făcută după o rețeta unică, așa cum a fost ea creată de fondatorul Mircea Nicolae.

Cel mai bun restaurant cu mâncare tradițională românească

Că-ntrebi unde se găsește cea mai bună mâncare tradiționala românească sau că-ntrebi mănăstire-ntr-un picior, ghici ciupercă ce-i, cam tot aia e. Asta e un fel de a ne lăuda ca noi, Caru’ cu bere, a câștigat premiul I la categoria Cel mai bun restaurant cu specific românesc tradițional în cadrul evenimentului Horeca Awards și nu doar atat. Chef-ul nostru, Dan Țonescu, a câștigat și el trofeul de Cel mai bun Chef.

Caru’ cu bere a primit în fiecare dintre ultimii 9 ani premiul pentru cel mai bun restaurant din București cu specific tradițional românesc în cadrul competiției Horeca Awards.