V-am invitat să facem împreună cel mai delicios drob de miel pentru Sfintele Paști fiindcă vrem să vă împărtășim o rețetă și câteva secrete mai puțin știute de gospodine pe această temă.

În mod tradiţional, pregătindu-se pentru sărbătorile pascale, credincioşii ortodocşi jertfesc un miel ce simbolizează jertfa lui Hristos pentru mântuirea neamului omenesc. Din acesta sunt realizate o multitudine de preparate ce vor fi servite de întreaga familie, alături de ouă roşii şi pască cu brânză.

Ingredientele principale folosite pentru drobul de miel sunt măruntaiele de miel (ficat, plămâni, inimă şi rinichi), verdeţuri (ceapă verde, mărar, pătrunjel, usturoi, leuştean), ouă (crude şi fierte), pâine înmuiată în apă sau lapte.

Măruntaiele fierte şi tocate sunt amestecate cu celelalte ingrediente şi condimente (sare, piper). Prapurul mielului este aşezat într-o tavă, peste care se pune amestecul de carne.

Drobul de miel este unul dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiţionale, existând o serie de variaţii ale reţetei. Una dintre acestea este utilizarea unei foi de aluat în locul praporelui de miel. În majoritatea variantelor se aşază ouă fierte în centrul acestuia.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Drobul este un preparat tradiţional care nu trebuie să lipsescă de la masa de Paşte. Acest preparat are un nivel mediu de complexitate şi nu trebuie să stai mai mult de o oră şi 30 de minute în bucătărie pentru a-l găti.

Medicii nutriţionişti spun că drobul are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii. Deoarece carnea de miel nu este pe placul tuturor, drobul poate fi făcut şi din carne de pui.

Iată care sunt ingredientele pentru prepararea unui drob de miel și cantitățile necesare din fiecare ingredient:

1 kg măruntaie de miel – ficat, plămâni, inimă, rinichi, splină
150 g unt sărat
2 cepe mari
6 ouă mari
3 legături de ceapă verde, tocate mărunţel
3 legături usturoi verde, mărunţit
100 g smântână
1 prapur de miel
2 legături pătrunjel, mărunţit
2 legături mărar, mărunţit
sare şi piper după gust

Cum se prepară drobul de miel?

Se spală organele şi se pun la fiert, după ce sunt gata le dăm prin maşină de tocat înpreună cu carne de porc.

Ceapă, usturoiul şi pătrunjelul se va tocă mărunt după ce au fost bine spălate şi se vor amestecă cu compoziţia de carne şi măruntaie se adaugă cele patru ou crude se condimentează după plac şi se omogenizează bine toată compoziţia, după aceea se unge o tavă cu ulei şi se aşează un strat de compoziţie şi se ornează cu ouă fierte tăiate rondele, iar se adaugă un strat de carne iar la sfârşit ouă.

Conținutul astfel pregătit se pune în prapor, se rulează și cu totul se pune la copt la cuptor.

Dacă nu ai miel și, pe cale de consecință, nici proporele mielului, poți face un aluat de cocă în care se va introduce conținutul mai înainte descris. Iese un produs la fel de gustor pe care te indemnăm să îl încerci.

Poftă bună de Sfintele Paști!!!