Preparat de Paşte şi nu numai, stufatul de miel este o mâncare, prin prisma ingredientelor, simbol al primăverii. Acest stufat de miel se bazează calitativ pe abundenţa verdeţurilor primăvăratice şi, bineînţeles, pe miel. Termenul de stufat provine din limba greacă, întâlnindu-se şi în italiană drept stufato şi înseamnă tocană. Prepararea stufatului lasă loc iniţiativei şi prezenţei, la alegerea şi plăcerea fiecăruia, a diverselor verdeţuri de primăvară cum ar fi leurda, ştevia, dragaveiul, măcrişul sau loboda şi bineînţeles, ceapa şi usturoiul verde fără de care, nu am avea stufat.

Tradiţional, bătrânii împleteau usturoiul şi ceapa verde în coroniţe sau colăcei şi aşa îl puneau în stufat. Probabil simboliza ceva dar obiceiul s-a pierdut. Natural, mamaliga nu trebuie să lipsească, fiind jumătatea ce face întregul delicios.

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare: 20 min
  •  Timp de gatire: 60 min
  •  Gata in: 80 min

INGREDIENTE

  •  750 g carne de miel cu os
  •  8 legaturi ceapă verde
  •  5 legaturi usturoi verde
  •  2 linguri bulion
  •  100 ml ulei
  •  1 lingurita condimente pentru miel

MOD DE PREPARARE

Uite cum să prepari un stufat de miel de te lingi pe degete! Să ne bucurăm de legumele verzi, proaspete( pe care ni le oferă primăvara), îmbrăţişând carnea de miel în oală, pe foc.

1. În ulei încins se prăjește pe toate părţile carnea de miel. Se scoate și, în acelasi ulei, se călesc ceapa și usturoiul tăiate mărunt.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

2. După ce s-au înmuiat, se presară condimentele pentru miel și bulionul desfăcut cu atâta apă cât sos se dorește a avea în final. Se lasă sa dea un clocot.

3. Într-un vas de cuptor, se așează carnea, se pune sosul de ceapă si se dă la cuptor pentru 30 de minute.

Iese o minunăție.