Sunt foarte fericit că mi-am ales luna aprilie să mă reîntâlnesc cu Delta Dunării în acest an. Facem prin acest articol o pledoarie pentru a merge în Deltă plecând de la o informație vehiculată în presa românească că aproximativ 80% dintre români nu au ajuns niciodată în acest loc mirific. Unic în lume și incredibil de frumos.

Deși mulți turiști aleg să viziteze Delta Dunării în timpul verii pentru a avea parte de vreme bună, delta dobrogeană este cu adevărat spectaculoasă în lunile de primăvară, în special în aprilie și în mai.

Despre Delta Dunării știm deja că este un loc spectaculos în orice anotimp. Dar perioada cea mai potrivită din an pentru a vizita acest tărâm de basm este primăvara, în special în lunile aprilie – mai.

Vă vom spune și care sunt motivele care ne fac să afirmăm acest lucru.
Primăvara vegetația revine la viață, totul se transforma, aceasta fiind perioada în care putem admira înflorirea copacilor, frumusețea irișilor de baltă sau apariția nuferilor. Primăvara vegetația revine la viață, asistăm la adevărate spectacole ale naturii, înmugurirea, înflorirea, dezvoltarea frunzișului copacilor și arbuștilor Deltei.

Apoi, lunile de primăvară sunt cele mai potrivite pentru iubitorii de păsări, deoarece acum, delta se umple de păsările care se întorc din migrație. Și tot primăvara este sezonul de împerechere și de cuibărire pentru majoritatea speciilor de păsări, ocazie cu care putem admira penajul nupțial al acestora, un penaj deosebit de spectaculos, dar și ritualurile de împerechere ce includ dansuri nupțiale.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Este perioada din an în care ne putem bucura de cântecele păsărilor, deoarece, din luna iunie, atunci and se încheie sezonul de reproducere, păsările cântătoare încetează să mai cânte.

Atunci când vizitezi Delta Dunării primăvara, te poți bucura de un fenomen natural foarte benefic pentru deltă: inundațiile naturale. Apele sunt mai mari și vei avea ocazia să te plimbi pe absolut toate canalele, să ajungi în zone care altă dată în an nu sunt accesibile.

Dacă alegi o excursie în Delta Dunării în această perioadă, vei avea avantajul lipsei țânțarilor și te vei bucura de temperaturi foarte plăcute excursiilor. Primăvara avem temperaturi foarte plăcute excursiilor, nu e nici frig, nici cald ci numai plăcut pentru o excursie cu o barcă deschisă din care poți auzi cântecul păsărilor, poți simți mirosul florilor și adierea vântului cald de primăvară.

Și pentru că primăvara este prohibiție la pescuit, vei descoperi o deltă mult mai liniștită, circulația bărcilor fiind mai redusă acum.

Primăvara peștii ies la „bătaie” adică la depunerea icrelor și putem vedea monștrii acvatici în ape de numai câțiva centimetri.

Si pentru că ne aflăm chiar în acest anotimp, la sfârșit de aprilie și cu numai câteva zile înainte de Sfintele paști, vă invităm să descoperiți frumusețea Deltei Dunării!