Aventura Park Arsenal a luat naștere din dorința de a dezvolta turismul de aventură și agrement în această zonă. Ne dorim ca acest parc să devină unul din punctele de atracție din Transilvania, un loc perfect pentru petrecerea timpului în aer liber în mod plăcut și incitant, alături de familie și prieteni.

Aventura Park Arsenal dispune de 6 trasee de dificultate progresivă, accesibile pentru diverse categorii de vârstă, forță și curaj. Fiecare participant la aventură primește un echipament de securitate cu 2 carabiniere, care trebuie folosite în permanență, conform principiilor noastre de siguranță.Fiecare traseu are un anumit nivel de dificultate, simbolizat de o culoare specifică. În Parc Aventura din Arsenal Park există 2 trasee galbene, 2 verzi, unul albastru și unul roșu, cu înălțimi de la 3 la 30 de metri. Per total, vizitatorii pot parcurge de-a lungul a 3 ore 77 de jocuri.

Aventura Park Arsenal oferă, în plus, 2 alte activități unicat: cea mai lungă tiroliană din țară și singurele salturi libere asistate de un dispozitiv de tip POWERFAN. Personalul calificat Aventura Park Arsenal se va ocupa de prezentarea regulamentului și a măsurilor de siguranță. Antrenorii vor supraveghea participanții și vor sta la dispoziția acestora în caz de întrebări sau probleme.Aventura Park Arsenal este deschis zilnic, între orele 10 și 17. Mentionăm faptul că orarul afișat poate fi modificat în orice clipă de personalul Aventura Park Arsenal, în funcție de condițiile meteo și de luminozitate.
Nu este nevoie de rezervare prealabilă pentru clienţi individuali şi grupuri mai mici de 10 persoane. Pentru grupuri organizate de mai mult de 10 persoane, vă rugăm să faceţi o rezervare.

Trasee parc de aventură

Aventura Park Arsenal dispune de 6 trasee de dificultate progresivă, accesibile pentru diverse categorii de vârstă, forță și curaj. Fiecare participant la aventură primește un echipament de securitate cu 2 carabiniere, care trebuie folosite în permanență, conform principiilor noastre de siguranță.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Fiecare traseu are un anumit nivel de dificultate, care este simbolizat de o culoare specifică:

  • 2 trasee galbene pentru copiii cu vârsta peste 8 ani și pentru începători; traseele galbene nu depășesc o înălțime de 3 metri.
    • Traseul galben A este realizat din următoarele elemente: bușteanul suspendat, plăcuțele Sahara, tiroliana, podul tibetan, lianele cubaneze, grinda, podul crocodilului, pasarela Chinei, butoaiele, podul Cuzbeck, tiroliana.
    • Traseul galben B este compus din: podul de scânduri, podul nepalez, podul amazoanei, fusurile suspendate, grinzile spaniole, podul Argentinei, pasajul lunii, podul lui Thores, podul naufragiaților, minibuclele, tiroliana.
  • 2 trasee verzi, ușoare, menite a vă ajuta să vă obișnuiți cu înălțimea ridicată; traseele verzi nu depășesc o înălțime de 6 metri.
    • Traseul verde A este realizat din: podul Guanaco, tiroliana, Scara Amiral, podul Ichwill, balansoarul volant, grinzișoara Algarvei, buștenii lui Soleur, podul lui Cuistitis, podul cu cercuri, pasarela lui Gantrisch, fusurile lui Jura, grinzile suspendate, muchia de cuțit, tiroliana.
    • Traseul verde B este format din: scara turcească, doagele de butoaie, pasarela Dune, traversarea Metro, bascula, sania, buștenii galezi, podul himalaian, buclele suspendate, pasarela austricilor, buștenii, scara de lemn, traversarea junglei, tiroliana.
  • 1 traseu albastru de dificultate medie, considerat a fi cel mai plăcut și cel mai distractiv. Traseul are următoarele elemente: scara mongoleză, scara cimpanzeilor, tiroliana, scara Robinson, podul Maldive, trapezul zburător, pasarela Appenzell, inelele zburătoare, scara demonului, liana elvețiană, scara piramidă, buștenii caledonieni, scara Ormont, tiroliana.
  • 1 traseu roșu care necesită energie, forță și tehnică, iar adrenalina pompată este maximă. Iar satisfacția pe măsură! Traseul roșu este cel mai dificil și este compus din:  scara marocană, tiroliana, scara papagal, podul lemurienilor, trapeze cu bușteni, liane jamaicane, surf pe cablu, podul Vietnam, scara zburătoare, traversa, scara românească, două tiroliene de 37, respectiv 41 de metri.

Tiroliana

607 metri: cea mai lungă tiroliana dintr-un singur segment din Romania o găsești la Aventura Park Arsenal, în Orăștie!

Cea mai recentă și cea mai captivantă activitate de la Arsenal Park o constituie cea mai lungă tiroliană dintr-un signur segment din România.
607 metri dintr-un singur segment, cu pornire de la o înălțime de 45 de metri. Viteza atinsă este de 45 km/oră, iar limita de greutate este 100 de kg. Vârsta minimă: 18 ani. Fiecare participant primește un sistem de siguranță.Această activitate se realizează doar sub supravegherea instructorilor Arsenal Park și cu respectarea instrucțiunilor.

Despre Turnul Arsenal: Turnul de Apă Arsenal reprezintă punctul de plecare pentru două din cele mai recente activități din parc: tiroliana Arsenal și PowerFan Jumps. Pentru cei mai puțin curajoși, se acceptă prezența pentru admirarea peisajului de pe turn. Pentru oricare din aceste 3 posibilități de petrecere a timpului liber, accesul se realizează prin liftul Arsenal, printr-un bilet în valoare de 30 lei/persoană. Odată urcat in lift, suma (30 lei) nu este returnabilă sub nicio formă.

PowerFan Jumps

Distracție și adrenalină! O nouă provocare vine din partea Arsenal Park: PowerFan Jumps!

Despre ce e vorba? Despre salturi de la 30 de metri înălțime, asistate de un dispozitiv de tip POWERFAN – un sistem de ultimă generație folosit pentru salturi de la înălțime fără a fi nevoie de un o coardă elastică sau de o parașută. Sistem de asigurare Petzl, central, într-un singur punct .Pentru primii 15 metri, căderea este liberă, după care controlul este preluat de sistem. Durata de cădere este de 2 secunde, aterizarea fiind foarte lentă.

Vârsta minimă: 18 ani. Limita de greutate: 100 kg.

Această activitate se realizează numai sub supravegherea instructorilor Arsenal Park și cu respectarea instrucțiunilor.

PowerFan Jumps este o activitate unică în România. Îndrăznești să încerci?

Despre Turnul Arsenal: Turnul de Apă Arsenal reprezintă punctul de plecare pentru două din cele mai recente activități din parc: tiroliana Arsenal și PowerFan Jumps. Pentru cei mai puțin curajoși, se acceptă prezența pentru admirarea peisajului de pe turn. Pentru oricare din aceste 3 posibilități de petrecere a timpului liber, accesul se realizează prin liftul Arsenal, printr-un bilet în valoare de 30 lei/persoană. Odată urcat in lift, suma (30 lei) nu este returnabilă sub nicio formă.

Accesul în Aventura Park Arsenal se realizează în urma plății unui bilet de intrare.
Accesul presupune parcurgerea oricaror trasee timp de 3 ore. La cerere, se poate prelungi accesul în parc, prin plata orelor suplimentare.

  • Adulți: 40 lei
  • Copii: 35 lei
  • Ora suplimentară: 20 lei

Tiroliana, PowerFan Jumps și accesul pe turnul de apă Arsenal: 30 lei/persoană, pentru oricare din aceste 3 posibilități de petrecere a timpului liber. Odată urcat in lift, suma (30 lei) nu este returnabilă sub nicio formă.

Tarifele sunt exprimate în lei, per persoană. Tarifele includ TVA.

Tarifele pot fi revizuite periodic în funcție de contextul național și internațional.

Siguranță. O aventură la Aventura Park Arsenal este o aventură SIGURĂ!

Personalul calificat Orăștie Aventura Park se va ocupa de prezentarea regulamentului și a măsurilor de siguranță. Instructajul va dura în jur de 15 minute. Pe traseul de instructaj, antrenorii noștri de aventură vă vor explica cum se folosește echipamentul și la ce trebuie să fiți atenți. Antrenorii vor supraveghea participanții și vor sta la dispoziția acestora în caz de intrebări sau probleme.

Se pune mare accent pe pregătirea și specializarea angajaților. Mai mult, personalul este instruit pentru primul ajutor. Premisa pentru parcurgerea parcului rămâne comportamentul absolut corect al utilizatorului.

În plus, traseele sunt verificate zilnic pentru siguranța tuturor vizitatorilor.

În ceea ce privește echipamentul de protecție individuală, acesta este compus din cască de protecție, mănuși, ham echipat cu câte 2 carabiniere pentru asigurarea cablurilor de securitate și cu trac pentru tiroliene.

Aventura Park Arsenal se află la marginea orașului Orăștie, pe strada Codrului, nr. 25, Orăștie, județul Hunedoara.

Situat în vecinătatea Arsenal Park, accesul în Aventura Park Arsenal se realizează la intrarea în orașul Orăștie dinspre Deva de pe DN7 pe un drum de beton la dreapta, la aproximativ 1 km de drumul național.

În Orăștie, puteți ajunge:

  • Cu mașina, de pe DN7
  • Cu trenul : Aventura Park Arsenal se află la aproximativ 3 km de stația CFR Orăștie
  • Cu avionul:
    • de pe Aeroportul Sibiu, situat la 90 km distanță (1,5 ore cu mașina)
    • de pe Aeroportul Timișoara, aflat la 200 km distanță (3 ore cu mașina)
    • de pe Aeroportul Cluj, situat la 120 Km distanță (2 ore cu mașina)