Joi, 23 mai 2019 începe în Parcul Național din Sectorul 2 un adevărat festin culinar. ”Festivalul mielului 2019”.

Meșteri bucătari veniți din toată țara vin să ne îmbie cu cele mai bune bucate gătite din carne de miel. A trecut Paștele dar sunt mulți bucureșteni și nu numai interesați să deguste: stufat, miel la proțap, friptură de miel la tavă, borș de miel, drob și tot felul de produse de la stână pregătite într-un fel special pentru cele patru zile de festival.

Fiindcă festivalul ține în toate zilele de joi până vineri, 26 mai 2019. Timp în care vom asista la perpelirea mieilor la proțap, la perpelirea batalilor de primăvară la proțap, la grătar, la ceaun și aromați cu multe verdețuri și ingrediente parfumate și cu lichide îmbătătoare.

Ciobanii care ne vor onora cu prezența au adus cu ei brânză de la stână, pastramă de oaie, cârnați minunați din carne de oaie.

Ciobanii și bucătarii strânși la eveniment vor pregăti un bulz ciobănesc imens cu care îi vor ademeni pe vizitatori. Nu vor lipsi tocănițele și tochituri delicioase cum numai ciobanii știu să prepare în vârf de munte.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

O premieră a ediției din acest an va fi amenajarea unei stâne de oi în plin centrul Parcului Național, loc în care copiii care îi vor însoți pe părinți vor avea ocazia să vadă pe viu mieluți și berbecuți și vor asista la cum se pregătește o brânză delicioasă și o pastramă să te lingi pe degete.

”Festivalul mieilor” nu este un festival exclusivist în sensul că toți aceia care nu agreează carnea de miel vor avea ocazie să mănânce carne de porc, de vită sau de pui, de vânat, fiindcă, nu-i așa, nu vor lipsi mititei, cârnații de tot felul, frigăruile și fripturile la grătar. Pastramele, ciolanele și costițele. Totul stropit cu bere din belșug, țuică și vin.

Nu vor lipsi nici dulciurile tradiționale românești: cozonaci, plăcinte, poale în brâu, dulciuri de casă și dulcețuri. Și multă muzică bună românească.

Este clar. Nu ai cum să lipsești de la ediția din 2019 a ”Festivalului Mieilor”. Fiindcă deja îți plouă în gură.