Chiar dacă zicerea unora că Stațiunea Băile Herculane este în continuare o ruină, parțial confirmată de situația multor imobile cu adevărat aflate în stare avansată de degradare, există și motive foarte serioase care să confirme că stațiunea începe să renască.

Unul dintre aceste motive este Hotelul Versay din centrul vechi al Stațiunii Băile Herculane – un hotel recent și complet reabilitat și mobilat, având fără niciun dubiu 4 * adevărate. Poate cea mai bună și mai confortabilă locație din Stațiunea Băile Herculane.

Hotelul Versay este poziționat în cel mai frumos loc al stațiunii. În Parcul secular al stațiunii, loc care căpătat strălucirea și aprecierea de la cele mai importante capete încoronate ale Europei.

Împăratul Imperiului austro-ungar Franz Joseph este nu numai omul care a înțeles perfect rolul și importanța efectului tămăduitor al apelor minerale de la Băile Herculane și din împrejurimi. El a crezut în Băile Herculane, el a dispus efectuarea de investiții grandioase, el s-a mândrit cu acest loc și și-a invitat cei mai importanți prieteni – tot așa capete încoronate ale întregii Europe – nu neapărat pentru distracție și desfătare, ci pentru efectul combinat al apelor minerale, a factorilor de cură și, nu în ultimul rând al frumuseții excepționale a acestor locuri.

Hotelul Versay este amplasat în parcul din Centrul Istoric al Stațiunii Băile Herculane, în imediata vecinătate a râului Cerna.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Un loc minunat, cel mai frumos loc din stațiune și cărora patronii i-au adăugat, foarte inspirat, o terasă foarte prietenoasă, probabil, cea mai frumoasă terasă din stațiune, unde savurezi cu plăcere fiecare clipă petrecută acolo, unde se mănâncă repede și bine. Servirea este ireproșabilă. Bucătăria tradițională românească și bucătăria internațională conviețuind excepțional.

Clădirea în care funcționează astăzi Hotel Versay din Băile Herculane a fost construită după 1875, are deci peste 145 de ani vechime, și este monument istoric. A fost construită în perioada când stațiunea era administrată de un om care a făcut lucruri excepționale pentru stațiune, administratorul acesteia Carol Tatartzy. Hotelul s-a chemat în diferite perioade fie Hotel Ștefania, fie Hotel Traian.

Astăzi, complet reabilitat și reintrodus în spiritul epocii în care a fost construit are siguranță, distincție, finețe, rafinament și, cu adevărat, clasă. Strălucirea și confortul unui hotel de 4 stele. Totul într-o atmosferă liniștită, odihnitoare și, cum spuneam, plină de rafinament.

Hotelul nu are multe locuri de cazare. Numai 30. Turiștilor le sunt oferite în pachete de lux servicii de cazare în camere duble, single și apartamente, masa în restaurantul hotelului (mic dejun, prânz, cină, cocktail-uri, evenimente speciale), un loc plin de rafinament și bun gust.

Hotelul dispune de restaurant, bar, terasă, ascensor, sală de conferințe, spații pentru servicii SPA, internet de mare viteză, televizor, seif în fiecare cameră, parcare pentru automobilul personal.

Un hotel de nota 100.

Înainte de a încheia scrierea unui articol despre un hotel de top din România – Hotel Versay din Stațiunea Băile Herculane – rețineți și posibilitățile de contact ale acestei locații minunate:

Adresa: Str. Parcului nr.1, Stațiunea Băile Herculane.

Telefon recepție pentru rezervări: 0770.969.621 sau 0355.429.098.