Am ajuns recent la Băile Homorod. Și sincer, nu știam multe lucruri despre acest loc. Este nu numai un loc minunat, excepțional, dotat de Dumnezeu cu de toate, dar în primul rând cu niște oameni gospodari, harnici și dornici să ofere bucurie tuturor oaspeților veniți din țară sau de afară.

Lobogo Resort se găsește la Băile Homorod.

Stațiunea balneoclimatică Băile Homorod este așezată pe valea râului Homorodul Mare și a pârâului Băilor, între Odorheiu-Secuiesc și Miercurea-Ciuc. Apa izvoarelor cu apă curativă a fost cunoscută și folosită încă din timpul ocupației romane. Dezvoltarea localități și-a luat avânt în secolul 19, când s-au captat izvoarele, s-au construit vile, restaurante, alei și pavilioane pentru fanfare. În timpul comunismului vilele particulare au fost preluate de stat, și din păcate, după revoluție, stare lor s-a degradat considerabil.

Numele celor 12 izvoare de apă minerală aflate la stațiune a fost uitată sau schimbată de a lungul anilor. Apa ușor carbogazoasă, sănătoasă și foarte gustoasă a celor mai cunoscute izvoare, Lobogo si Maria este însă foarte apreciată și consumată de foarte multă lume și în zilele noastre.

Restaurantul, pensiunea și centrul de recreere poartă numele celui mai cunoscut izvor, Lobogo.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Apa minerală a izvorului Lobogo este ușor carbogazoasă, clorosodică, alcalină, feruginoasă, hipotonă, și este recomandat ca și terapie pentru afecțiuni precum gastrite cronice cu hipoaciditate al intestinului subțire și gros, afecțiuni cronice ale ficatului și căilor biliare.

Pensiunea, restaurantul şi centrul de agrement Lobogó sunt situate la poalele Munţiilor Harghita, într-o vale înconjurată de brazi, cu numeroase izvoare de apă minerală curative. În cele trei clădiri (clădirea principală de pe lângă drum, Casa de Vânătoare şi căsuţele din lemn de pe deal) se pun la dispoziția turiștilor o capacitate de cazare de 100 persoane.

Proprietarii locației asigură clienților parcare păzită pe întreg teritoriul complexului.

Homoród Lobogó Panzió szobák

Clienţii pot alege din 6 camere premium cu pat matrimonial, 14 camere duble standard, 4 apartamente, 3 camere hostel şi 7 căsuţe din lemn încălzite, dotate  cu terasă şi baie proprie. Preţul camerelor include micul dejun.

Restaurantul complexului are o capacitate de 80 locuri în timp ce terasele acoperite dispun de 70 locuri. Bucătăria oferă atât specialități europene, specific românești, ungurești, cât și delicatese tradiționale secuiești, oferta fiind reînnoită sezonal. Vă recomandăm să gustați pâinea de casă cu cartofi, mămăliga cu brânză de burduf, respectiv pălinca preparată din fructele culese la poalele Munților Harghita. La alegerea ingredientelor preferăm produsele locale, și în multe cazuri noi le punem la baiț și le afumăm, astfel asigurăm calitate excelentă, mâncăruri proaspete și savoare originală.

Centrul wellness dispune de mai multe obiective importante:

Piscină de înot
Homoród Lobogó

Piscina de 13 x 8 m (104m2) si adâncimea de 140 cm, având temperatura apei de 28-29 0C este ideală înotatorilor, iar relaxarea completă este suplimentată cu elemente de agrement şi hidromasaj.

Homoród Lobogó
Saună

Este o saună tradiţională, finlandeză uscată, foarte încăpătoare. Utilizarea uleiurilor esenţiale contribuie la crearea atmosferii de relaxare.

Piscină cu apă sărată

Piscina cu apă sărată de 4 x 5m, conţine apă sărată naturală curativă de la Praid, menţinută la 370C. Se recomandă pentru numeroase efecte terapeutice, dintre care amintim reumatismul, artrita şi bolile cardio-vasculare.

Baie turcească

Baia turcească asigură utilizatorilor relaxare maximă. Experienţa este intensificată prin efectele luminoase montate în tavan.

Masaj cu haloterapie

Servicii de masaj în ambianţă de aer sărat, unde vă puteţi răsfăţa trupul şi sufletul, şi este benefic – pe lângă altele – căilor respiratorii.

Sporturi de iarnă
Homoródi sípálya

În sezonul rece, oferim iubitorilor sporturilor de iarnă numeroase facilităţi, completate de servicii de închiriere echipamente de schi şi săniuși. Atât cei mici cât şi cei mari se pot bucura de terenul amenajat pentru datul cu săniuţa de peste 100 m.

Homoródi sípálya

Căbănuţa aflată la poalele pârtiei îşi aşteaptă clienţii de dimineaţă până seara cu vin fiert, ceai fierbinte din plante sălbatice şi pâine de casă cu untură.

Sporturi de vară

De primăvară devreme până toamna târziu, terenul nostru de sport multifuncţional adecvat diferitelor sporturi ( handbal, fotbal, tenis, basket, volei) îşi aşteaptă jucătorii şi pe cei care preferă recreerea activă,. De asemenea reprezintă o locaţie potrivită organizării activităţilor de team-building. Terenul standard de handbal poate găzdui meciuri profi.

Ștrand în aer liber

Ne-am extins gama de servicii cu un ștrand modern: baia în aer liber cuprinde două piscine deschise în vara anului 2016.

Ștrandul se află într-un mediu pitoresc de munte, și a fost realizat din inițiativă proprie. Putem afirma cu certitudine, că un astfel de amplasament face față oricărei exigențe, atât din punctul de vedere al priveliștii cât și al calității serviciilor. Piscinele infinite, plaja verde, șezlonguri pe punte, bar cu șic și wi-fi gratuit; toate acestea pentru confortul Dumneavoastră. Piscina de înot are o dimensiune de 25 x 8.5 metri, și o adâncime între 1.20-1.40 metri. Piscina pentru bebeluși și copii mici are 5 x 3 metri, și adâncimea ei scade continuu de la 10 cm până la 40 cm. Ambele sunt umplute cu apă de la rețea, și sunt încălzite non-stop; temperatura apei din piscina de înot are între 25-27 grade Celsius, iar în piscina celor mici 28-30 grade Celsius. Ștrandul este dotat cu pompe și filtre moderne, respectiv cu un sistem de schimb performant, pentru menținerea purității apei.

Cumpărături

În magazinele de lângă complexul turistic trecătorii au posibilitatea de a cumpăra numeroase obiecte de artizanat, produse alimentare bio preparate din ingrediente naturale locale, produse apicole, gemuri şi dulceţuri, produse preparate din fructele culese la poalele Munţilor Harghita, produse autentice de artizanat, cadouri, cărţi, jucării şi alte obiecte de zi cu zi din materiale naturale.

Plimbări cu căruța cu însoțitor, mâncare gustoasă, băutură

Durata excursiei: 4 ore

Pensiunea Lobogó organizează o excursie de familie – plimbare cu căruța, pentru grupuri de minimum 10 persoane. Scopul acestor excursii este ca familiile, grupurile de prieteni să petreacă împreună un timp frumos în natură.

În timpul turului vom atinge Satu Mare și frumusețile geografice ale regiunii. Participanții vor fi conduși cu mașina până la Satu Mare, de acolo excursia va continua cu căruța.

De bună dispoziție, mâncare bună și băutură vom avea grijă noi, Dumneavoastră și prietenii sau familia trebuie doar să veniți.

Excursia se va termina cu un grătar.

Pachetul include:

  • gustare de pălincă de casă secuiască
  • slănină de casă la grătar
  • mici la grătar
  • bere
  • apă minerală

Tură cu tractorul cu însoțitor, mâncare gustoasă, băutură

Durata excursiei: 3 ore

Vă invităm la o excursie de grup cu tractorul în cursul căreia familii, prieteni zgâlțâind descoperă împreună frumusețile geografice ale zonei noastre, pădurile, poienele (peisajul de pe Cekend, Poiana Narciselor, Piatra Coțofanei sau Harghita Mădăraș).

În timpul călătoriei vă puteți bucura de experiențe și amintiri plăcute, să nu mai vorbim de mâncăruri și băuturi delicioase – de asta vom avea grijă noi.

Faceți parte din această experiență excepțională, distrați-vă de noi!

La cerere vom închide excursia cu un grătar.

Observatorul de urși

Vă invităm și pe dumnevoastră la o vizită la un observator de urși cu un coordonator experimentat.

Turul are loc cu șoferul escortat. În urma briefingului, mașina este lăsată în urmă, urmată de plimbare în liniște de 350 de metri, unde ne ocupăm de locurile în special amenajate (izolat, la parter, din sticlă specială).

La observator stăm până la apus (aproximativ 2 -3 ore) și de acolo observăm activitățile urșilor și altor animale sălbatice.

Nu uitați și de activitățile de masaj și de întreținere corporală care sunt posibile în spațiile interioare ale Lobogo Resort.