O rețetă specifică zonei Bucovinei – de undeva de lângă Valea Putnei, mai exact – inventată în anii ’30 de vânătorul Casei Regale și transmisă din tată în fiu, până în zilele noastre.

INGREDIENTE

  •  Aproximativ 1 kg păstrăv proaspăt pentru fiecare cobză (porție) în parte
  •  cetină și coajă de brad proaspăt culese
  • sare, piper și alte condimente (cu aromă ușoară, ca să nu astupe savoarea peștelui).
MOD DE PREPARARE

Se curăță păstrăvul și se ține aproximativ 12 ore, în saramura cu sare (2-3 linguri la litru de apă) și condimente(opțional).

Se spală fiecare bucată de pește în parte și lasă la scurs circa 2 ore. Se pun la afumat la foc făcut din conuri de brad, vreo 4-5 ore.

Din cetină și coajă de brad proaspăt culese se fac cobzele (ca niște rachete de tenis), în care se bagă bucățile de păstrăv.

Acestea se pun pe un jar blând (nu stins, ci domol) până când arde toată cetina.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook