Am fost acolo și am văzut un loc foarte frumos, deloc departe de București – aproximativ 80 de kilometri – și populat de exemplare superbe de zimbri.

Zimbrăria Neagră se găsește în cadrul Ocolului Silvic Bucșani din județul Dâmbovița, la distanțe relativ mici de orașe din sudul țării: mai puțin de 80 de kilometri de București, 30 km de Târgoviște și 35 km de Ploiești.

O excursie la Zimbrăria Neagră de la Bucșani, îinseamnă o zi petrecută în mijlocul naturii, pentru a admira în familie aceste animale sălbatice maiestuoase și extrem de puternice, dispărute de pe meleagurile noastre în secolul al XIX-lea.

Zimbrăria Neagră a fost înființată pe vremea comunismului, în 1983, și  a apărut cu scopul de a adapta zimbrul la zona de câmpie. Poți vedea 47 de zimbri, din care 23 masculi și 24 femele, care trăiesc pe 162 de hectare de pădure.

Toate exemplarele de la Zimbrărie au nume care încep cu Ro: Romario, Roberta, Rococo, Rotunda, Rogojan și…nu pare să fie o glumă, chiar „Robokap”.

Zimbrăria Neagră de la Bucșani este una din cele 4 rezervații de zimbri din România.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Chiar și în captivitate, zimbrul este un animal mai degrabă sfios, stă departe de oameni și, de aceea, pregătește-te să îl vezi de la distanță. Dupa cum vezi în poze însă, atunci când ajunge la maturitate, respectiv la 7-8 ani, este un animal masiv care cântărește mai mult de o tonă masculul și 400 de kg femela.

Excursia la Zimbrăria Neagră este o ocazie de bucurie și pentru copii, care se pot bucura de natura și animale.

Dacă vreți să rămâneți peste noapte puteți să vă cazați la cabana Zimbrărie, care se află  într-unul din trupurile mari de pădure din zona piemontană cuprinsă între râurile Ialomița și Cricov, în imediata vecinătate a arterei de legătură între Târgoviște și Ploiești.

Cabana are o capacitate de 8 locuri, în camere duble, unde prețul de cazare este mic. Pentru rezervări sunați la numerele 0245/634.908; 0732.701.608 sau scrieți pe adresa de e-mail la [email protected]