Ce poți vedea dacă ajungi la Cheile Bicazului?

Opt kilometri de stânci verticale extrem de înalte, ce depășesc pe alocuri 300 m, una mai impresionantă ca alta. Drumul care șerpuiește printre ele îți dă o senzație plăcută de micime și neputință în fața forțelor naturii.

Cheile Bicazului reprezintă o zonă geografică deosebit de pitorească din România situată în partea centrală a Munților Hășmaș, în nord-estul țării în județele Neamț și Harghitaa.

Situate în munții Hăsmaș, Cheile Bicazului sunt străjuite de Muntele Bardos (la nord), Muntele Piatra Poienii (la sud) și de Muntele Piatra Surducului (la est) și fac parte din Parcul National Cheile Bicazului-Hășmaș.

Cheile au fost sculptate natural de râul Bicaz în calcare mezozoice, creând pe toată lungimea lor imagini unice și peisaje inedite. Cheile Bicazului fac legătura între Transilvania și Moldovaa.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Zona Cheile se desfășoară între Lacul Roșu în amonte și localitatea Bicaz-Chei în aval, și este străbătută de drumul transcarpatic DN 12C care leagă orașele Gheorgheni și Bicazz.

Pereții verticali sunt atât de apropiați pe alocuri, încaâ îți dau senzația că pășești printr-un canion – pentru alpiniști, acest loc este sinonim cu Raiul pe pământ.

Cheile Bicazului sunt compuse din mai multe sectoare: Poarta Iadului, Pridvorul Iadului și Gâtul Iadului. Este suficient să ajungi aici măcar o dată, ca să înțelegi imediat de ce această zonă este considerată una dintre cele mai frumoase din Romania și de ce nu ai niciodată „norocul” să poți să le admiri singur, în liniște.

Cheile Bicazului sunt un magnet pentru toți turiștii veniți din țară sau străinătate, indiferent de anotimp.