Două sunt momentele din an când Delta Dunării își face cunoscută cel mai bine frumusețea tulburătoare. Primăvara și toamna.

Iubitorii și, totodată, cunoscătorii experimentați ai Deltei, recunosc că primăvara și toamna sunt perioadele în care frumusețea Deltei Dunării atinge cotele maxime. Primăvara, când natura explodează și se colorează în verde crud, când păsările revin și animează locul.

Și toamna, când ultimele raze aurii aprind focul maroniu așternut de sălciile foșnitoare și toatăăsuflarea, de la om la enot, se pregatește de iernat, păsările ies din ascunzători și încep să se organizeze în stoluri ce roiesc deasupra Deltei oferind un spectacol deosebit turiștilor ce vizitează aceasta zonă în această perioadă a anului. Este timpul când păsările se pregătesc pentru marea migrație.

Păsările care pleacă târziu au deja puii mari și îi putem vedea. Poate nu știați dar puii de pelican nu pot fi văzuți decât toamna. Abia din septembrie pelicanii ies cu puii la pescuit și îi învață să zboare.

Nuferii sunt la a doua înflorire dupa pârjolul din august. Tot de acum putem vedea cele mai spectaculoase răsărituri de soare. Nimic nu se compară cu un răsărit de toamnă, mai ales văzut de pe apă. Imaginea creată de lumina soarelui la răsărit reflectată printre aburii ce se ridică de pe apă dimineața devreme, alături de foșnetul stufului, muzica păsărilor și clipocitul peștilor… veți fi încântați de spectacolul naturii oferit doar de Toamna în Deltă!

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Toamna este și anotimpul cel mai așteptat de pescari, când undițele sau lansetele nu ies niciodată din apă fără captură.

Pentru multe specii de pești, perioada optimă pentru pescuit este septembrie – noiembrie. Scăderea temperaturilor din apă determină peștii să mănânce mai mult și mai des, pregătindu-se pentru iarna. Căderea primei brume va determina și căderea ierbii din lacuri, favorizand cele mai spectaculoase partide de pescuit la știuca.

Temperatura în deltă, în lunile septembrie – octombrie, este de aproximativ 20 – 25 de grade Celsius.

Temperatura perfectă pentru ca turiștii să se bucure de minunățiile zonei și să poată admira acest paradis unicat în Europa dar și lume, mai ales în cadrul excursiilor organizate.

Toamna este timpul pescarilor și a fotografilor pasionați, dar și al celor care vor să descopere și să se redescopere! Așa că merită să vizitezi Delta Dunării toamna. O excursie de 4-5 zile va rămâne o vacanță de neuitat.