Vine Sfântul Andrei, Ziua națională a României, Crăciunul și Anul Nou. Prilejuri minunate de a fi cu cei dragi într-un minunat ”Colțișor de România”.

Ne-am gândit să vă facem o invitație într-un loc construit cu gust și cu toate ingredientele ospitalității românești: Hotel Lostrița din localitatea Blidari din județul Maramureș. și din capul locului vă oferim toate elementele de a afla cât mai multe detalii despre această locație minunată, confortabilă și rafinată, păstrând specificul zonei și tradițiile specifice zonei.

Hotel Lostrița, 4 stele, Str. Blidari nr.13B, Comuna Blidari, județul Maramureș. Site: www.lostrita.ro

Telefoane: 0262.270.216 sau 0740.917.077, adresa de e-mail: [email protected]

Ce este LOSTRIȚA? –Hotel, restaurant, păstrăvărie, zonă de SPA. Totul de nota 10.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

”Se spune că există locuri pe lumea aceasta unde natura vine în sprijinul oamenilor pentru a îi face fericiți. Se îmbracă în straie de sărbătoare, în culori pastelate, întru răsfățul ochiului și al minții. La fel se întîmplă și aici, sub ocrotirea unui uriaș de piatră (Muntele Igniș), în simfonia râului Firiza, care sfarșește în liniștea lacului cu același nume și sub semnul infinitelor nuanțe de verde ce fac din pădurea din jur un colț de rai. Aici și-a găsit sălașul și lostrița, regina peștilor de apă curgătoare, spre deliciul naturii și al oamenilor. Complexul al cărui nume îl poartă este situat la doar 18 km de Râul Domnițelor, vechiul nume al orașului Baia Mare.” Am preluat în integralitate un pasaj de pe site-ul acestei locații tocmai pentru că acesta reliefa spiritul unei zone minunate din România – Maramureșul – cu farmecul său inconfundabil.

În anul 2001, o familie de oameni gospodari, cu experiență de zeci de ani in creșterea păstrăvului, a pus bazele unui restaurant cu nume ales: “Lostrița”. Bazinele din fața restaurantului și hotelul cochet au purtat peste tot in țară vestea unei locații speciale. Familia Roman a muncit neîntrerupt in toți acești ani si a reușit, în timp, să construiască un complex turistic etalon pentru Maramureș dar și pentru România.

În acest an, anul 2019, după peste un an de renovare, Lostrița și-a schimbat complet înfățișarea, dar și-a păstrat esența: respectul față de păstrăv, traditia lemnului maramureșan și pasiunea pentru servicii turistice de calitate. Complet modernizat, hotelul are 36 de camere confortabile, cotate corect și obiectiv la 4 stele. Relaxarea deplină o asigură piscina încălzită și zona SPA din interiorul hotelului.

Cele 36 de camere ale hotelului vă așteaptă și vă îmbie la odihnă și relaxare! Dotate la cel mai înalt standard, camerele dispun de baie proprie, tv smart, minibar, seif, masă de călcat, lumini inteligente și fierbător de cafea. Hotelul dispune de camere în regim single, duble matrimoniale, duble cu două paturi sau family/ triple ( pat suplimentar sau canapea extensibilă).

Oaspeții hotelului au acces gratuit la zona de spa – piscina interioară încălzită, saună umedă și uscată. se pot accesa și servicii de masaj contra cost. Micul dejun este inclus în prețul pe noapte. Hotelul are lift și parcare proprie gratuită.

Inaugurată în anul 2019, zona SPA a hotelului cuprinde o piscină interioară încălzită cu adâncime de 1.2 m (potrivită atât pentru copii cât și pentru adulți) – dotată cu sistem de înot contra curent și masaj prin jet de apă.

Zona de relaxare cuprinde doua saune – una umeda si una uscata. Accesul este gratuit pentru oaspetii hotelului.

Oferim servicii de masaj, contra cost.

Dacă îți place păstrăvul, neapărat trebuie să vii la restaurantul Hotelului Lostrița. Fiindcă, păstrăvul este vedeta restaurantului. Fie prăjit în făină de mălai sau la grătar cu mămăliguță și usturoi, păstrăvul de la Lostrița este aparte datorită faptului că e mereu proaspăt. Pe lângă rețetele tradiționale, bucătarii de aici au creat o serie de preparate pe baza de file de păstrăv care îți încântă atât ochii, cât și gustul. Salata de icre de păstrăv este aperitivul ideal ce nu trebuie să lipsească de la nicio masă.

Relaxant, plăcut și primitor, restaurantul hotelului Lostrița este decorat cu elemente specifice zonei în care ne aflăm: lemnul – tradiția arhaică a Maramureșului, piatra – temelia din inima muntelui și verdeața – sufletul pădurii ce ne înconjoară. Iar când se face răcoare, mai punem un lemn pe foc în șemineul din interior.

Pentru cei care doresc o cină retrasă, separeul decorat în stil vânătoresc este locul perfect – atât pentru întâlniri private, de afaceri, cât și pentru evenimente în familie.

Un loc minunat este terasa suspendată pe bazinele cu păstrăvi. Rod al colaborării cu cei mai buni meșteri în lemn din Maramureș. Stilul maramureșan completat de draniță și ferestre cu mușcate roșii se regăsește pe aleea cu mese de-a lungul bazinelor .

Cele 4 foișoare din lemn și piatră au o capacitate de 12 locuri fiecare și oferă o panoramă de vis a întregului resort.

Remarc prestația fără cusur a reprezentanților Hotelului Lostrița din Blidari la Târgul de turism al României, 14-17 noiembrie 2019, prestație care m-a îndemnat fără niciun fel de rezerrvă să ajung și eu cu cei dragi în această locație minunată. Într-un minunat COLȚIȘOR DE ROMÂNIA.