Un hotel extrem de luxos, după părerea unora cel mai luxos hotel din România, în care vei fi tratat exact ca o celebritate cu servicii de talie internațională. Acest hotel pe care vi-l prezentăm este Suter Palace Heritage Boutique Hotel.

Pentru specialiștii în hotelărie acest hotel este una dintre alegerile de top din București și din țară unde, invitându-ți prietenii, nu ai cum să te faci de rușine. Hotel de 5 stele adevărate, patronii pretind a fi singurul ”hotel de șase stele din România”, amplasat în imediata vecinătate a Parcului Carol, Suter Palace Heritage Boutique Hotel din București este situat pe un vârf de deal, într-o vilă restaurată în 1906. Acest hotel de lux fiind amplasat la 3 minute de mers pe jos de Parcul Carol și la 2 km de Muzeul Național de Istorie a României.

Clădirea care a fost transformată în Suter Palace Heritage Boutique Hotel a avut o istorie zbuciumată. A fost proiectat de arhitectul Regelui Carol I, Adolf Suter. În perioada comunistă a fost sediu de partid, ulterior după Revoluție a devenit sediul ICRAL-ului de sector. Reabilitarea hotelului și aducerea lui la un standard foarte înalt a început în anul 2003, când proprietarul de la acea vreme a amenjat clădirea dându-i farmecul și strălucirea de odinioară.

Amenajări interioare de mare clasă, mobilier de lux, lustre și candelabre de cristal au făcut ca lucrarea să coste circa 6 milioane de euro, locația fiind atât de atractivă încât mari personalități ale lumii artistice ajunse la București au preferat să locuiască aici: cântăreața Beyonce, actorul Nicholas Cage, Deep Purple sau Enrique Iglesias.

Fiecare dintre cele 17 camere arăta altfel, grandios, minunat, strălucitor, fermecător, poate și pentru faptul că numai mobilierul a costat 1,5 milioane de euro. Doar candelabrul uriaș din hol, înalt de patru etaje, costase peste 100.000 de euro. Tarifele de cazare erau însă și ele exclusiviste – 450 de euro pe noapte, de trei ori mai mari decât la cele mai scumpe hoteluri din București.

Palatul Suter, fostul Carol Park Hotel, considerat cel mai luxos hotel din România, dar închis în ultimii ani, a fost achiziționat de noul proprietar în anul 2015, renovat integral de noul proprietar, care l-a deschis în urmă cu doi ani. Investițiile în hotel din ultimii ani s-au ridicat, conform lui Radu Tîrpe, reprezentantul celui care deține hotelul, omul de afaceri timișorean Vasile Albulescu, la mai multe milioane de euro și au generat rebranduirea fostului Carol Park Hotel cu numele inițial, Palatul Suter, așa cum se numea atunci când a fost construit de arhitectul german al regelui Carol I.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Acest hotel de 5 stele pune la dispoziție recepție deschisă non-stop și serviciul de check-in. Oaspeții beneficiază de WiFi gratuit. Unele camere ale hotelului au zonă de relaxare sau balcon. Fiecare cameră include baie privată cu cadă și articole de toaletă gratuite. Camerele oferă design elegant.

Restaurantul à la carte al hotelului servește o gamă de delicatese. Hotelul are atmosferă confortabilă, primitoare.

Oaspeții pot să se relaxeze pe terasă sau în grădină. Hotelul oferă serviciul de închirieri auto și de biciclete. Zona din jur este renumită pentru ciclism.

Sectorul 4 în care se află acest hotel este o alegere excelentă pentru călătorii interesați de parcuri, vizitare și plimbări în oraș.

Dacă vii la București și vrei să stai într-un hotel fabulos alege Suter Palace Heritage Boutique Hotel.