Deși, parcă de fiecare dată de 1 Decembrie – Ziua Națională a României -, la București este vreme urâtă, friguroasă, totuși capitala României este în zi de mare sărbătoare unde, bucureșteni și oameni veniți din localități și chiar județe învecinate vin la Arcul de Triumf la parada militară de Ziua Națională a României. Moment înălțător să admiri Armata Română și oamenii politici și oamenii simpli reuniți într-un loc minunat din București, uniți în fața marii Uniri de la 1918.

Și în acest an vom avea parte la București, pe Bulevardul Kiseleff de o paradă militară impresionantă.

Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Administrația Națională a Penitenciarelor, din care 500 militari din peste 20 de țări aliate sau partenere, aproximativ 200 de mijloace tehnice și peste 50 de aeronave, vor participa duminică, 1 Decembrie 2019, începând cu ora 11.00, la Parada Militară Națională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Tot în Bucureşti va avea loc duminică, 1 Decembrie, începând cu ora 9.00, o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani și veterani de război, defilări și expoziții de tehnică militară de luptă și armament, în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

De Ziua națională a României dorim tuturor românilor și tuturor cititorilor acestei publicații – COLȚIȘOR DE ROMÂNIA – urarea tradițională. ”LA MULȚI ANI, ROMÂNI! LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!”