Mulți români nu au ajuns întruna dintre cele mai frumoase destinații turistice din România – Delta Dunării – nici primăvara, nici vara, nici toamna. Așa că le propunem să meargă într-un sejur inedit in Deltă chiar de sărbătorile de iarnă: de Crăciun și de Anul Nou. Fiindcă va fi o experiență de neuitat și în condiții foarte avantajoase.

Așa că, te vom invita într-o locație de 4 stele în minunata localitate Sfântul Gheorghe, mai precis la Complexul Green Village.

Bineînțeles, prima întrebare care și-o pune oricine este ce poți face la începutul iernii în delta Dunării?

Este de important de știut faptul că această locație, Green Village 4* Resort din Sfântu Gheorghe, are program și este deschis inclusiv de Crăciun și Anul Nou oferind și o ofertyă grozavă de pensiune completă. Timp în care să nu vegetezi ci, efectiv, să te bucuri de frumusețea Deltei în acest sezon.

Află ce activități poți avea și cum să te bucuri de o experiență inedită în vacanța ta de iarnă.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Top 10 activități pe care să le faci iarna în Delta Dunării

1. Ieși la plimbare cu barca pe canalele Dunării – Îmbracă-te corespunzător cu vremea de afară, dar și ținând cont că în barcă vei resimți un aer mai rece. O haină impermeabilă, suficient de groasă, care să îți acopere bine spatele, mănuși, căciulă și o pereche zdravănă de încălțări este ținuta pentru această plimbare. Cu tine este recomandat să ai:

  • aparatul foto: vei surprinde un peisaj inedit, o natură feerică în care domină frumusețea nemărginită a apei Dunării; o vei putea observa în toată splendoarea ei, fără să mai fie acoperită de vegetația densă; de asemenea, vei vedea păsările care rămân iarna în Deltă;
  • sticlă de apă și snacks-uri: savurează din plin momentele de plimbare cu barca, relaxează-te și alege ca printre pozele pe care le faci să te deconectezi complet, vei fi doar tu cu natura; o gustare pe care o ai la tine, va putea conduce la decizia de a mai prelungi plimbarea;

2. Plimbă-te pe plaja din Sfântu Gheorghe – Ce spui de o plimbare la pas, pe plajă iarna? Unul dintre avantajele alegerii Deltei Dunării ca destinație de vacanță este că admiri inclusiv Marea Neagră, dar te bucuri și de nisipul fin al unei plaje sălbatice. Iată ce să mai ai la tine:

  • o pătură groasă: te vei putea așeza pe nisip ca să admiri marea și să asculți valurile, este un mod extraordinar de a te încărca cu energie pozitivă;
  • vin fiert: o băutură caldă îți va prinde cu siguranță foarte bine; dacă alegi să-ți faci Crăciunul la Green Village Resort 4 stele la Sfântul Gheorghe, în data de 25 decembrie ne ocupăm noi de ieșirea la malul mării cu vin fiert;

3. Mănâncă preparate din pește – întodeauna când ajungi într-o destinație turistică îți dorești să deguști preparatele specifice acelui loc; iar în Deltă vei vrea să mănânci pește; la Green Village 4 stele Resort avem bucătari autentici, care cunosc toate secretele preparării mâncărurilor cu pește, tradiționale în Delta Dunării;

În prețul pachetului de Crăciun, echipa Green Village 4 stele Resort din Sfântu Gheorghe, este inclusă o și o cină pescărească în data de 26 decembrie.

4. Mergi în excursii prin împrejurimi – tot foarte bine îmbrăcat, suficient de gros pentru a petrece mai multe ore în barca cu motor, vei putea face excursii în împrejurimi; Pădurea Letea, Insula Sacalin, Epava Tuzla, Gârla Turcească sau vizitarea orasului Sulina sunt doar câteva idei de excursii pe care le poți realiza dacă ai ales să vii în Delta Dunării la Sfântu Gheorghe în luna decembrie;

5. Bea-ți cafeaua înconjurat de stuf, apă și admirând rațele – ziua bună se cunoaște de dimineață; îmbracă-te bine, ia-ți cafeaua și savurează-i aroma în timp ce te afli în curtea resortului Green Village; complexul este situat în Sfântu Gheorghe, într-un loc strategic, acolo unde Dunărea se varsă în Marea Neagră; peisajul de jur împrejurul căsuțelor din resort este unic; vei putea admira rațele aflate pe salba de lacuri și întreg peisajul mirific de iarnă, în timp ce îți bei cafeaua;

6. Fotografiază apusul – coloritul cerului poate crea el însuși un adevărat spectacol în Delta Dunării; nu-l lăsa să-ți scape; pregătește-ți aparatul foto, cu siguranță vei vrea să importalizezi momentul;

7. Petrece momente autentice, de calitate cu familia – sărbătorile și vacanța de iarnă reprezintă un bun prilej pentru a petrece un timp de calitate cu familia ta; Green Village 4 stele Resort este o cazare destinată tuturor membrilor familiei; copiii au un loc de joacă special amenajat și la interior; în plus, farmecul tradițiilor îl vei regăsi chiar dacă ați plecat de acasă – preparatele de Crăciun, colindele, cadourile despachetate lângă brad, toate acestea vor face parte din vacanța voastră de sărbatori în Delta Dunării, la Green Village;

8. Relaxează-te la saună sau în sala de fitness – după o plimbare cu barca pe canalele Dunării sau cea de la malul mării, nu înseamnă că ziua ta s-a încheiat; la Green Village nu ai timp să te plictisești; răsfață-te la saună sau realizează niște exerciții pe bicicletă în sala de fitness;

9. Distrează-te într-o atmosferă propice cu cei dragi ție – să te bucuri de vacanță înseamnă să ai activități relaxante, care te fac să râzi, să te încarci cu energie pozitivă; serile în Deltă la Green Village le poți petrece jucând cu prietenii biliard, tenis de masă, un joc de cărți sau table; iar de Crăciun și revelion atmosfera va fi întreținuă cu muzică bine aleasă de un DJ pregătit să vă scoată pe toți la dans;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10. Bucură-te de tradițiile lipovenești, de muzica și dansul acestora.

Plus, bonus, frumusețea faunei și florei din Delta Dunării, observabilă parțial și pe timpul iernii.

  • Suprafața pe care se întinde Delta Dunării este de 5500 kmp.
  • Delta Dunării a intrat în patrimoniul UNESCO în 1991, este clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România și ca parc național.
  • În deltă trăiesc peste 110 specii de pești, dintre care 75 de specii de apă dulce.
  • Somnul este cel mai mare pește care traiește în apele dulci din România, în deltă recordul fiind de 400 de kg.
  • Un loc aparte printre peștii Deltei Dunării îl ocupă sturionii marini: păstrugă, morun, nisetru – de la care provin icrele negre (caviarul), precum și sturionii de apă dulce: cega și viza.
  • În Delta Dunării trăiesc 327 specii de păsări. Tot aici se găsește cea mai mare colonie de pelicani din Europa.
  • Delta Dunării adăpostește cele mai mari întinderi de stufăriș din lume – stuful formează insule fixe sau plutitoare de vegetație (plauri).
  • Găsim aici și păduri de salcie, frasin, arin, plop, care cresc pe grindurile fluviatile și dau o notă distinctivă peisajului.
  • În România cea mai întinsă suprafață de nuferi o găsiți în Delta Dunării. Pe lângă scopul decorativ, aceștia mai au ca rol și reducerea extinderii algelor, bună ascunzătoare pentru pești, broaște și diferite insecte.
  • Cel mai răspândit este nufărul galben, însă în deltă cresc și nuferi albi și roz.

Vacanța de iarnă poate însemna ceva cu totul inedit, departe de aglomerație, de zgomotul orașului, într-un loc în care poți să te bucuri din plin de natură, dar și să te lași răsfățat de condițiile de top ale cazării Green Village 4 stele Resort din Delta Dunării.

Este bine să știi câteva lucruri interesante despre localitatea Sfântu Gheorghecel mai tânăr tărâm din România.

Departe de tumultul lumii, la sfârșitul călătoriei, pe apele line ale fluviului, drumețului i se arată o așezare păzită de ape, acolo unde Dunărea îmbrățisează Marea Neagră.

Localitatea Sfântu Gheorghe este o veche așezare de pescari, întinsă la stânga celui mai vechi braț al Dunării, în apropierea vărsării Dunării în Marea Neagră.

Ajuns pe acest plai îndepărtat călătorul găsește singura localitate din Delta Dunării unde se pot vedea cu ochiul liber atât Dunărea, cât și Marea Neagră, ce a lasat în urma ei o plajă alcătuită din cel mai fin nisip cochilifer. Nu în ultimul rând, drumețul va descoperi aici o așezare cu ulițe de nisip pe care se înșiră case pitice, umbrite de bolți de viță și colorate de grădini cu flori și stufăriș.

Locuitorii comunei sunt de origine ucraineană, ortodocși de rit vechi și poartă denumirea de „haholi”. Denumirea provine de la „hohol”, smoc de păr din creștetul capului ras, după modelul tătarilor Hoardei de Aur.

  • Sfântu Gheorghe este o comună-port.
  • Acces la Sfântu Gheorghe este exclusiv fluvial, din portul Tulcea, portul Mahmudia sau portul Murighiol.
  • Populație are aproximativ 358 gospodării și 971 locuitori.
  • Temperatura medie anuală este puțin mai mare de 11°C.
  • Atestat documentar din secolul XIV – apare pe harta genovezului Visconti cu numele ”San Giogio”, în 1318.
  • Brațul Sfântu Gheorghe este cel mai vechi braț al Dunării, cu un curs de 112 km.
  • Ocupațiile principale sunt pescuitul și recoltarea stufului – locuitorii folosesc stuful la construirea caselor și a gardurilor.
  • Din punct de vedere economic, Sfântu Gheorghe prezintă importanță prin faptul că aici se obțin cele mai mari cantități de stuf din țară.

Dar iată ce ne oferă Green Village 4 stele Resort din Sfântu Gheorghe în zilele de Crăciun:

  • 3 nopți cazare pentru 1 adult, în cameră dublă, cu mic dejun inclus;
  • Primire specială cu preparate tradiționale în ziua de Ajun;
  • Cină în seara de Ajun și cadouri pentru cei mici sub brad;
  • Prânz festiv în ziua de Crăciun;
  • Ieșire la malul mării cu vin fiert, în data de 25.12;
  • Cină tradițională de Crăciun;
  • Program de colinde și muzică tradițională în ziua de Crăciun;
  • Prânz în 26.12;
  • Cină Pescarească în 26.12;
  • Seară cu Dj în 26.12;
  • Lunch Box – la plecare;
  • Masele includ Apă plată/Minerală;
  • Proiecții de filme în Cinematograf;
  • Acces gratuit la Entertainment Center (biliard, tenis de masa, carti de joc, table, darts), Kids Club (loc de joaca copii ) și Lotus Spa cu saună uscată, Cinematograf, Sală Fitness;
  • Transfer cu barca Murighiol – Sfantu Gheorghe – Murighiol:
    • 24.12 plecare din Murighiol – la ora 14.00
    • 27.12 plecare din Sfantu Gheorghe la ora 12.00.

Iată și oferta de prețuri:

  • Cameră single: 270 euro/pachet;
  • Noapte suplimentară: 50 euro/cameră dublă – cazare cu mic dejun inclus;
  • Al treilea adult în camera: 204 euro/persoană – prețul include și patul suplimentar;
  • Primul copil până în 6 ani beneficiaza de gratuitate, fara pat suplimentar;
  • Copil cu vârsta cuprinsă între 6-11.99 ani – 131 euro cu pat suplimentar;
  • Excursie în Deltă și la Varsarea Dunării în Marea Neagră – 25 euro/persoană;
  • Upgrade apartament: 10 euro/noapte

Ce ne oferă Green Village 4 stele Resort din Sfântu Gheorghe de Anul Nou 2020:

  • 3 nopți cazare pentru 1 adult, în cameră dublă;
  • Pensiune completa;
  • Cină festivă în data de 31 Decembrie, cu pachet de băuturi inclus;
  • Brunch în data 01 Ianuarie, cu pachet de băuturi inclus;
  • Ieșire la malul mării în data de 01 Ianuarie;
  • Cină pescărească pe 01 Ianuarie;
  • Seară Disco cu DJ în data de 01.01.2019;
  • Lunch Box pentru 2 Ianuarie;
  • Proiecții de filme în Cinematograf;
  • Acces la Entertainment Center (biliard, tenis de masă, cărți de joc, table, darts), Kids Club (loc de joacă copii ) și Lotus Spa cu saună uscată;
  • Transfer Murighiol – Sfântu Gheorghe – Murighiol:
    • 30.12 plecare din Murighiol la ora 14.30;
    • 02.01 plecare din Sfântu Gheorghe la ora 12.00.
  • Pachet cameră single: 370 euro/pachet;
  • Upgrade apartament: 10 euro/noapte;
  • Primul copil pana in 6 ani – grauitate fara pat suplimentar; Al doilea copil pana in 6 ani – plateste 164 euro/persoana cu pat suplimentar;
  • Copiii cu vârsta între 6 –11.99 ani vor plăti 179 euro/pers – cu pat suplimentar;
  • Al treilea adult în cameră 304 euro/pers – prețul include și patul suplimentar;
  • Noapte suplimentară – 50 euro/cameră (cazare cu mic dejun inclus);
  • Excursie Gârla Turcească – 25 euro/persoană.

Valoarea serviciilor poate fi achitată parțial sau total cu vouchere de vacanță.

Vă informăm și despre coordonatele acestui complex de la Sfântu Gheorghe:

Green Village Resort 4 stele Sfântu Gheorghe

Sfântu Gheorghe, Delta Dunării

(45.043595, 29.191396)

T: +4 0738.764.520

E: [email protected]