Richard Clayderman revine în România cu un nou concert dedicat Zilei Femeii, „La Belle Epoque”.

Evenimentul va avea loc la Ateneul Român pe 14 și 15 martie 2020. Celebrul pianist, acompaniat de Full Orchestra Camerata Regală, va interpreta piese în premieră printre care se numără o compoziție proprie, un remake al unei capodopere Queen și multe alte surprize.

Concert Richard Clayderman la Sala Palatului

Richard Clayderman (pseudonimul artistic al lui Philippe Pagès, este născut la 28 decembrie 1953 la Paris în Franța și este un renumit pianist și compozitor francez contemporan, creator al unui nou stil muzical, numit New Romantic.

Richard Clayderman a lansat numeroase albume, inclusiv compozițiile lui Paul de Senneville și Oliver Toussaint, predări instrumentale de muzică populară, rearanjamente de coloane sonore ale filmelor și acorduri ușor de ascultat ale celor mai populare lucrări de muzică clasică.

Clayderman a învățat să cânte la pian de la tatăl său, profesor de pian. La vârsta de 12 ani a fost acceptat în Conservatoire de Paris, unde a avut mare succes în anii adolescenței. Dificultățile financiare, precipitate de boala tatălui său, au prevenit o carieră promițătoare de pianist. Atunci, pentru a-și câștiga existența, și-a găsit de lucru la banca funcționarilor, ca și acompaniator la trupele contemporane. A acompaniat cântăreți francezi precum Johnny Hallyday, Thierry Le Luron și Michel Sardou.

În 1976 a fost invitat de către Olivier Toussaint, un producător francez, și de către partenerul său, Paul de Senneville pentru a înregistra o baladă lină de pian. De Senneville a compus această baladă ca un tribut pentru noua lui fiică, Adeline. Tânărul Pagès a fost audiționat împreună cu alți 20 de pianiști și a fost ales. „Era un muzician interesant cu o atingere moale și cu tehnică bună”, a spus Toussaint. „Și arăta și bine”. Numele lui Pagès a fost schimbat în Richard Clayderman (a preluat numele străbunicii sale pentru a evita pronunțarea greșită a numelui său adevărat în afara Franței). Cântecul a fost un succes, fiind vândute 22 de milioane de copii în 38 de țări. S-a numit Ballade pour Adeline.

Richard Clayderman, artistul care a intrat în Cartea Recordurilor drept „cel mai de succes pianist al lumii”, concertează sâmbătă, 14 martie 2020 și duminică 15 martie 2020 de la ora 20.00 la Ateneul român din București Artistul, intrat în Cartea Recordurilor drept „cel mai de succes pianist al lumii”, a ales din nou România pentru acest concert dedicat femeilor având în vedere marele succes repurtat de fiecare dată în România, cântând la București și la Cluj Napoca.

Începand cu muzica lui Clayderman, pentru care pianul este o prelungire a fiinţei sale, continuând cu decoruri impresionante, graţia dansului şi efecte vizuale care vor potenţa efectul muzicii, spectacolul „La Belle Epoque” ilustrează iubirea, generând asupra auditoriului tot paletarul de trăiri asociate acesteia.   

A vândut peste 150 de milioane de albume.  Din repertoriul de spectacol nu va lipsi, desigur, „Ballade pour Adeline”, piesă care a atins cifra record de peste 22 de milioane de copii vândute în 38 de ţări şi care a devenit emblema celebrului pianist.

Ca și în alte dăți, Richard Clayderman va fi acompaniat de orchestra „Camerata Regală”. Richard Clayderman deţine un palmares de 267 de discuri de aur şi 70 de platină. Atingerea pianului declanşează de fiecare dată miracolul artei, revărsând asupra publicului o fascinaţie inefabilă.

Bilete concert Richard Clayderman – La Belle Epoque
  • VIP – 550 lei
  • Premium – 450 lei
  • Categoria 1 – 350 lei
  • Categoria 2 – 250 lei

„Prince of Romance”, așa cum mai este cunoscut Richard Clayderman, transformă fiecare notă muzicală într-o emoție și reușește să exprime prin fiecare atingere de clape, tandrețea și candoarea sentimentului de iubire, într-o manieră mai puternică decât orice succesiune de cuvinte.

Având o carieră spectaculoasă, Richard Clayderman este, după 40 de ani, un artist în continuă dezvoltare, pentru care spectaculosul nu are limite. A înregistrat peste 1200 de melodii, vânzări de peste 150 de milioane de copii de discuri, iar muzica sa are puterea de a emoționa orice generație.