Pârtiile de ski Semenic sunt localizate în partea vestică a României, în Stațiunea Semenic, chiar în munții al căror nume îl poartă.

Domeniul schiabil din Munții Semenic reprezintă o adevărată mândrie pentru toți locuitorii județului Caraș Severin, care iau cu asalt pârtiile de aici în fiecare weekend din timpul sezonului rece. Datorită climatului montan, caracterizat prin temperaturi foarte scăzute și datorită celor aproximativ 1400 metri altitudine la care sunt amenajate pârtiile, zăpada este prezentă aici în timpul sezonului rece în cantități însemnate, făcând astfel posibilă practicarea sporturilor de iarnă în condiții foarte bune.

Pârtiile de ski din Munții Semenic oferă servicii turistice precum centre de închiriat echipament sportiv, cursuri de inițiere la ski, snowmobile, nordic walking, cicloturism, enduroturism, drumeții montane.

Complexul turistic cu spații de cazare, restaurante și baruri se găsește la peste 1400 metri altitudine, între vârfurile Piatra Goznei și Semenic.

Skiing, winter, snow, skiers, sun and fun – family enjoying winter vacations

Clima este blândă și ușor suportabilă, chiar și pentru copii. În timpul iernii temperaturile se situează între -25 grade Celsius până la +6 grade Celsius, vara între +10 grade Celsius și +25 grade Celsius.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Un aspect foarte important pentru schiori!!!! Semenicul este unul dintre puținele locuri montane din România unde zăpada persistă chiar și șase luni pe an, timp în care turiștii pot schia în voie, la prețuri acceptabile.

Tot în zonă, însă în Văliug, a fost amenajată cea mai lungă pârtie de schi din ţară, de 5,8 kilometri şi o alta, de 800 de metri, dotată cu nocturnă şi tunuri de zăpadă artificială.

Cum ajungem la Domeniul schiabil Semenic?

Turiștii care vor să descopere frumusețea Semenicului și a pârtiilor sale, trebuie să știe că acestea se găsesc la o distanță de numai 35 km de municipiul Reșița, reședința județului Caraș Severin, la aproximativ 120 de kilometri de Timișoara și la aproximativ 476 kilometri de București. Accesul rutier se realizează printr-o rețea de drumuri ce pătrund adânc în interiorul masivului, fie dinspre Reșița, fie dinspre Caransebeș, distanța fiind aproximativ aceeași.

În Domeniul schiabil Semenic se găsesc cinci pârtii, de nivele diferite de dificultate, atât pentru începatori: Pârtia Casa Baraj – Văliug,

cat si pentru avansați: Pârtia Slalom UriașPârtia GoznuțaPârtia Crucea de Brazi și Pârtia Semenic – Văliug, cea mai lungă pârtie în momentul de față de pe întreaga suprafață a țării.

Toate acestea beneficiază de prezența instalației de transport prin cablu, reprezentată de telescaun și teleski.

Telescaunul ce se găsește în stațiune este primul construit în România de Uzinele din Reșița și are o lungime de 2972 metri, întinzându-se între Localitatea Văliug și Vârful Piatra Groznei.

Numai Pârtia Casa Baraj, de lângă Lacul Gozna din localitatea Văliug are instalație de nocturnă și tunuri de zăpadă artificială.