Fondată în anul 1993 la Cluj Napoca, compania EXIMTUR a cunoscut o dezvoltare continuă, extinzandu-și rețeaua de agenții proprii în orașele importante din Romania și devenind una dintre cele mai importante companii de turism din România.

Cu sprijinul și încrederea acordată de clienții și partenerii acestei agenții, astăzi, rețeaua EXIMTUR este formată din 22 de agenții de călătorie, 16 agenții proprii și 6 agenții francizate în orașele: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Oradea, Arad, Baia-Mare, Suceava, Constanța, Târgu Mureș, Satu Mare, Iași, Mediaș, Alba Iulia, Hunedoara și Reșița.

Misiunea EXIMTUR este aceea de a deveni consultantul iubitorului de drumeție, de călătorii, de excursii și concedii frumoase. EXIMTUR își propune să ofere clienților săi produse turistice și servicii de călătorie complete și de înaltă calitate!

Viziunea EXIMTUR este aceea de a dezvolta cea mai extinsă și performantă rețea de agenții de turism din România, în măsură să asigure servicii  standardizate, care să sătisfacă cele mai exigente cerințe în ceea ce privește siguranța și confortul călătoriilor cu scop de afaceri, personale sau turistice!

Valorile EXIMTUR sunt date, în primul rând de respectul față de clienții, angajații, partenerii și colaboratorii agenției și de desfășurarea unei activități transparente, cu respectarea legislației naționale și a Uniunii Europene!

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Echipa EXIMTUR, parteneriatele solide în țară și în străinătate și know-how-ul dobândit asigură clienților noștri înalta calitate a serviciilor de călătorie, diversitatea destinațiilor și serviciilor oferite, siguranța  călătoriei și un raport corespunzător preț-calitate pentru fiecare tip de serviciu!

Echipa EXIMTUR a fost construită de un om profesionist și devotat turismului, Doamna Lucia Nora Morariu, președinte și director general al acestei societăți.

Doamna Morariu se confundă în întreaga sa activitate profesională cu activitatea de turism. A absolvit în 1987 Facultatea de Comerț din cadrul ASE București – Economia Serviciilor de Alimentație Publică și Turism, s-a întors cu repartiție guvernamentală în județul Cluj și din 1990 lucrează în turism. Inițial ca agent de turism la UJCC Cluj, apoi ca inspector teritorial județean în cadrul Ministerului Comerțului și Turismului.

În 1993, Lucia Nora Morariu împreună cu soțul său, sora sa și trei bune prietene au pus bazele EXIMTUR, o companie de călătorii care este astăzi una dintre cele mai importante în domeniu. lucia Nora Morariu și-a construit firma de turism – EXIMTUR SRL – a cărei expansiune i se datorează 1.000.000%, impunându-se ca un manager excepțional în domeniu.

Lucia Morariu, secretar de stat in ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, discuta cu jurnalistii in timpul unei conferinte, in Sibiu, marti, 28 octombrie 2008. Conferinta de presa a avut loc cu prilejul inmanarii unei diplome si a unui trofeu pentru excelenta in turism, administratie publica locala, primarului Sibiului, Klaus Werner Johannis. ANA POENARIU / MEDIAFAX FOTO

Lucru confirmat și de numirea ca secretar de stat pentru mai bine de 18 luni în cadrul Departamentului turism de la Ministerul Intreprinderilor Mici și Mijlocii, Comerț, Turism și Profesii Liberale, perioadă de care se leagă multe decizii foarte bune pentru turismul românesc.

După încheierea mandatului guvernamental, Lucia Nora Morariu se întoarce la firma pe care o înființase realizând o importantă creștere a acesteia și sporirea prestigiului EXIMTUR printre clineții săi, realizându-se o creștere exponențială a numărului acestora.

În 2017, vânzările companiei de călătorii EXIMTUR au depășit 55 de milioane euro, iar în primul trimestru al anului 2018 aceestea au crescut cu 18 procente față de perioada similară a anului trecut.
Vreme de 25 de ani, EXIMTUR a reușit să mențină un ritm de creștere constant, sănătos, și să impună standarde ridicate în domeniu.

Lucia Nora Morariu a intuit care sunt trendurile în domeniu și a deschis noi perspective pentru industria de travel oriunde s-a aflat, fie că a fost la conducerea companiei EXIMTUR, a structurii asociative de profil, ANAT, sau în guvern, ca secretar de stat în Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale.

În perioada mandatului său la minister, a inițiat demersuri care au adus beneficii consistente turismului românesc, printre acestea numărându-se și inițiativa privind tichetele de vacanță, construcția de programe europene pe fonduri nerambursabile în turism sau introducerea unei noi clasificări pentru staţiuni, care include existenţa canalizării sau a iluminatului public, dar şi alte criterii sanitare pentru autorizarea staţiunilor.

În opinia președintelui-fondator al EXIMTUR, cea mai prețioasă resursă a companiei sunt oamenii. Președintele-fondator al EXIMTUR a făcut tot posibilul ca angajații companiei să atingă maximul potențial. ”Am înțeles, încă de la începuturi, că respectul față de clienți este dat, în principal, de respectul față de propriii colegi. Nu poți să oferi servicii de cea mai bună calitate clienților fără a avea, în relația cu aceștia, oameni motivați, respectați, plătiți corect, cu taxele și contribuțiile privind pensiile și sănătatea achitate integral, la zi.

Toți membrii echipei EXIMTUR au criterii de performanță clare și transparente în funcție de care sunt recompensați, participă la programe de formare profesională și sunt promovați pe criterii de competență. Bineînțeles, toți colegii noștri au salariile plătite integral „la alb”, astfel că își pot face planuri de viaţă bazându-se pe EXIMTUR”, a explicat Lucia Nora Morariu.

Pentru președintele-fondator al EXIMTUR, patriotismul are o definiție specială: ”Patriotismul, în actualul mediu de business, se poate exprima foarte simplu: să îți plătești taxele corect și la timp, să ai toate veniturile angajaților fiscalizate, să respecți legile țării și să susţii dezvoltarea valorilor în comunitatea din care faci parte”, a declarat aceeasta.

În anul 2017, EXIMTUR a plătit statului român taxe şi impozite în valoare de peste 1 milion de euro, iar în anii anteriori sumele vărsate la buget au fost asemănătoare. 

Lucia Nora Morariu a crezut mereu că o parte din profitul societății trebuie să se întoarcă spre dezvoltarea comunității care a susținut această evoluție, motiv pentru care EXIMTUR s-a implicat și anul trecut în numeroase acțiuni care au promovat cultura, educația sau sportul, precum Festivalul Internaţional de Film Transilvania – TIFF, CuGet – olimpiada de cultură generală pentru tineri,   deplasarea în SUA a unei echipe de elevi români finaliști într-un concurs internațional de programare organizat de NASA sau susținerea unor echipe performante din sport.

Lucia Nora Morariu deține și calitatea de consul onorific al Sloveniei și crede că acestei țări i se potrivește proverbul ”Esențele tari se păstrează în sticluțe mici”.

Lucia Nora Morariu este un anteprenor care a dovedit, mai ales în vremuri de criză, că are viziune, că are puterea de a transforma provocările și dificultățile în oportunități, că are abilitatea de a implementa soluții care sa ducă la evoluția industriei de travel, în special, cu beneficii semnificative asupra  societății, în ansambul ei.