Vinurile Sarica Niculițel sunt foarte bine structurate și echilibrate, oferind o paletă diversă de arome la fiecare degustare. Sunt plăcute pentru a fi băute cu mâncăruri ușoare, tradițional românești ori din bucătăria internațională.

Sarica Niculiţel înseamnă tradiţia milenară, binecuvântată de soarele care îmbrăţişează dealurile Saricii si ale Niculitelului şi mângâiată de apropierea răcoroasă a Dunării. În cea mai veche podgorie a Dobrogei, cu soiurile sale alese şi nobile, vinul este o poveste despre binecuvântarea naturii şi despre pasiunea pentru desăvârşire. Echilibrul perfect între tradiţie şi modernitate consacră Via Viticola ca jucător de referinţă al pieţei româneşti şi marcă recunoscută internaţional. Via Viticola înseamnă, aşadar, o gamă unică de vinuri, cu personalităţi aparte şi cu o complexitate remarcabilă, amintind mereu de aromă verilor dobrogene de la marginea Deltei.

Mergând pe șoseaua principală care duce spre Tulcea, intri în cel mai vechi domeniu viticol al Dobrogei, Podgoria Sarica Niculiţel. Podgoria este amplasată pe terenuri cu altitudini cuprinse între 50 şi 200 metri, cu deschideri către valea Dunării – formând amfiteatre largi. Relieful este dominat de formele unor resturi ale Munţilor Măcin.

Vinul de la domeniile Sarica Niculiţel este în general Fetească Regală, care s-a impus în zona Măcin prin aroma sa florală și gustul suav, atractiv și îmbietor. Ușor extractiv și bine constituit, are o prospețime caracteristică a vinului demisec, ce poate însoți mâncarea din carne de pasăre, ficat gras, paste și brânzeturi ușoare.

Aligoté-ul este un vin reprezentativ pentru podgoria Sarica Niculiţel având o culoare galben-verzuie și mult mai rar galben-pai. Este preferat să fie băut ca un vin tânăr, atunci când se simte prospețimea, puritatea și când răcoarea se impune. Este un vin sec ce se caracterizează printr-o aciditate moderată, cu un gust de pământ, plin și ușor amărui. Se combină bine cu mâncăruri pe bază de carne albă, în special, pește gras dar și cu diverse aperitive.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Renatus Alb combină cele patru elemente ale existenţei vieţii, soare, aer, pământ şi apă, deoarece este o combinaţie elegantă între 4 soiuri de vinuri de renume: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Tămâioasă Românească şi Muscat Ottonel. Cupajul este uşor de barique, complex, fiind preţios datorită calităţilor sale. Sticlele de vin sunt produse în ediție limitată. Se simt aromele fine ale Tămâioasei şi Muscatului, precum şi intensitatea Chardonnay-ului. Un astfel de vin realizat de Sarica Niculiţel, se combină bine cu mâncăruri rafinate din carne de pui, fructe de mare, brânzeturi.

Trei Braţe ascunde comori naturale, fiind un cupaj deosebit dintre Fetească Regală, Fetească Albă şi Tămâioasă Românească, reunite într-o singură sticlă de vin. Cele trei vinuri se îmbină armonios, îndemnând consumatorul la meditaţie la natura, dându-și seama că un astfel de vin trebuie preţuit.

Îmbutelierea vinului Sarica Niculiţel în bag-in-box se realizează prin vid, cu ajutorul utilajului de îmbuteliere, fiind prevăzut cu o instalaţie de impregnare cu gaz inert. Sarica Niculiţel utilizează bag-in-box-uri de 10 şi 20 l pentru vinurile cu indicaţie geografică, aceasta fiind și o variantă mai sigură şi mai ieftină pentru cei care achiziţionează vinuri pentru nunţi, botezuri, petreceri private, precum şi pentru restaurante.

Aroma. În general vinul Sarica Niculiţel are arome discrete de flori de câmp, dar si de fructe confiate, care dau vinurilor note de armonie și echilibru.

Gust. La gust este ușor acid cu arome discrete de flori de camp.

Gastronomie. Se asocieaza armonios cu orice preparate din peste, precum si cu carne slaba si branzeturi.