Vă propunem astăzi un set de fotografii realizate de un fotograf amator, de pe marginea drumului care străbate cu mașina minunata localitate brașoveană Fundata.

Comuna Fundata din Judeţul Braşov este situată la 1360 de metri altitudine şi este străjuită de Munţii Bucegi, pe de o parte, şi de Munţii Piatra Craiului, pe cealaltă parte.

Aici este cel mai curat aer din ţară, lucru dovedit şi de o staţie meteo, aflată chiar în vârf de munte, care măsoară puritatea aerului.

Oriunde priviţi, la Fundata, veţi vedea culmile munţilor, dealurile superbe, vara îmbrăcate în verdeaţă şi flori din aprilile până în octombrie, sau acoperite de omăt iarna.

Odată ajunşi la Fundata trebuie neapărat să vă opriţi şi să admiraţi peisajele superbe, încă virgine.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

O plimbare pe uliţele comunei braşovene vă va încărca cu energie şi veţi simţi imediat efectele aerului curat. Oamenii care trăiesc aici spun că nu ar da nici în ruptul capului Fundata pe confortul unui oraş mare.

Aerul de munte îi ţine sănătoşi pe localnici, fapt dovedit şi de media de viaţă, de peste 80 de ani, care este mai mare decât cea din marile oraşe.

Oamenii de 80 de ani se simt încă tineri, iar mulţi dintre ei nici nu-şi arată vârsta. Chiar dacă viaţa la munte nu e totuşi una uşoară, localnicii sunt fericiţi că trăiesc într-un adevărat paradis natural.

Articolul vine ca o reacție imediată a unui cititor fidel al publicației noastre „COLȚIȘOR DE ROMÂNIA” care a recepționat pe telefon unul din ultimele noastre articole postate, chiar despre Fundata, și fiind în trecere prin această minunată localitate brașoveană s-a oprit pe marginea drumului și a surprins câteva instantanee foarte frumoase. edificatoare pentru frumusețea zonei.