Tradiţia de Florii este să mănânci peşte. Evident, pentru cei care au ținut postul Paștelui, fiindcă de Florii este Dezlegare la pește. Se spune în credința populară că tot ce se găteşte din peşte în această zi are puteri tămăduitoare. De aceea vă vom prezenta astăzi o rețetă delicioasă de păstrăv la cuptor pe pat de legume, produs preparat pentru trei porții ( o familie cu un copil). Mâncarea este nu numai gustoasă, este și foarte sănătoasă.
Ingrediente pentru două porţii:
3 păstrăvi de 300 grame,
un dovlecel de mărime mijlocie,
o ceapă mare,
un ardei kapia roşu,
un morcov mare,
sare,
piper,
două linguri de ulei de măsline,
2 foi de dafin,
un fir verde de tarhon
Mod de preparare:
Se taie legumele rondele, se condimentează şi se adaugă uleiul, apoi se aşeză într-un vas termorezistent.
Se crestează păstrăvii, se sărează şi se condimentează. Se pun păstrăvii peste legume.
Se bagă la cuptor până când se rumenesc peştii.
Se servesc cu o garnitură de legume şi orez.