Pregătind într-un fel ridicarea stării de urgență și revenirea la normalitate, ne-am gândit să vă facem astăzi o invitație de weekend, într-o oază de liniște și eleganță la numai 40 de kilometri de București. La Domeniul Greaca.

Greaca este o localitate rurală din județul Giurgiu. Comuna se află în extremitatea sud-estică a județului, pe malul stâng al Dunării, la limita cu județul Călărași și la granița cu regiunile Ruse și Silistra din Bulgaria. Este străbătută de șoseaua națională DN41, care leagă municipiul Giurgiu de orașul Oltenița.

Comuna Greaca este cunoscută în ţară pentru tradiţia de sute de ani în cultivarea strugurilor de masă din cele mai rare soiuri. În comună a existat chiar şi o staţiune de cercetare şi producţie vini viticolă, specializată în producţia strugurilor de masă din ţara noastră, dar de care astăzi s-a ales praful.

Numele localităţii Greaca provine de la o grecoaică, proprietară de moşie, care avea un han prin partea locului. Călătorii povesteau deseori despre popasurile lor „La grecoaica cea frumoasă” sau, pe scurt, „la grecoaica”.

Prima atestare documentară a localităţii datează din 16 august 1532, într-un hrisov prin care Vlad Voievodul (Înecatul), domn al Ţării Româneşti, a întărit stăpânirea jupânului Fartat Pârcălabul asupra satului Oneştii de jos şi acorda viniricitul Cernăteştilor Mânăstirii Snagov.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Domeniul Greaca Resort dispune de un hotel cu 15 camere, un restaurant-bar cu un meniu extrem de variat și foarte bine pregătit, o zona de piscină, tobogane și loc de joacă pentru copii, o piscină pentru adulți cu toate dotările necesare astfel încât să se poată organiza aici și o baie în piscină, și o petrecere sub lumina lunii dar și diferite evenimente de lansare. Totul este de nota 10.

Oferta este completată și cu alte activități relaxante: tenis de câmp, saună, gimnastică în aer liber, drumeții.

În spațiile super elegante ale Domeniului Greaca Resort se pot organiza nunți și botezuri, petreceri corporate, teambuilding-uri, degustări de vinuri, Greaca fiind o lungă perioadă de timp o zonă viticolă cunoscută din vecinătatea Bucureștiului și, cum spuneam înainte, chiar lansări de produse sau campanii de promovare.