E multă lobodă la piață. Un leu cincizeci de bani legătura. Adică foarte puțin. Motiv pentru care ne-am gândit să vă recomandăm o ciorbă de sezon, acrișoară, gustoasă și foarte sănătoasă. Chiar dacă am ieșit din postul Paștelui această ciorbiță acră de lobodă nu produce decât o mare bucurie și plăcere pe masa dumneavoastră. Va produce o diversificare și o detoxifiere după masa copioasă de Paști. Consideram ca isi merita locul printre retetele noastre speciale de mâncare bună, românească, nu doar pentru rapiditatea cu care poate fi realizată dar și pentru prospetime, gust, aromă și savoare.

Așa că procură de la piață 4 legături de lobodă, niște leuștean verde, un pic de pătrunjel și o cană de borș mai târziu, și ești foarte aproape să realizezi o ciorbă acră, fresh și pregătită să deschidă apetitul invitaților, familiei, vecinilor sau cui mai vrei tu să o servești.

INGREDIENTE pentru o ciorbă pentru 5 persoane
Timp de pregătire 45 min.

  • 1 ceapă galbena medie (aprox. 130g)
  • 1 morcov mediu (aprox. 100g)
  • 1/4 țelină (aprox. 100g)
  • 160g lobodă roșie (4 legături din piață)
  • 10g leuștean (2 legături mici)
  • 1 lingură de frunze de pătrunjel
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 500ml borș
  • 1l apă
  • sare și piper proaspăt râșnit

Curăță ceapa, morcovul și țelina, apoi taie-le în cubulețe.

Într-o oală încăpătoare, încinge uleiul de măsline pe foc mediu. Adaugă legumele și călește-le timp de 10-15 minute, până când se înmoaie și se rumenesc ușor. Apoi, toarnă apa, presară sare și lasă-le la fiert pe foc mediu, până dau în clocot.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Între timp, spală loboda și toacă frunzele grosier, iar codițele – mărunt. Adaugă-le în oală după ce legumele au fiert 5-10 minute.

Când ciorba ajunge din nou la punctul de fierbere, adaugă borșul, sare și frunzele de leuștean tocate grosier. Lasă-le sa dea în clocot din nou, apoi oprește focul și presară frunzele de pătrunjel și piper proaspăt râșnit.

Dacă vrei, poți servi ciorba împreună cu puțină cremă de hrean.