Am fost recent în județul Harghita. Și am ajuns într-o localitate deosebit de frumoasă – comuna Zetea – administrată cu mare pasiune și pricepere de un primar tânăr și ambițios, domnul Nagy Attila, care face tot ce poate împreună cu personalul Primăriei, cu Consiliul local și cu oamenii inimoși și cu inițiativă din localitate pentru a valorifica oficial și faptic un imens potențial turistic pe care îl are localitatea.
Sunt multe lucruri de făcut și de văzut în zonă. Sunt locuri atât de multe și de frumoase în zonă că poți sta cel puțin o săptămână în acest areal, la pensiunile și casele de oaspeți din Zetea, fără să te plictisești.
Poți face drumeții, poți face cicloturism, poți admira peisajul ireal de frumos pe jos sau călare, poți merge la vânătoare și la pescuit, poți savura delicioasele produse culinare ale Ținutului Secuiesc, totul pregătit după rețete tradiționale din produse curate și foarte sănătoase, te poți plimba cu barca, poți face o baie bună în lacul Zetea sau într-un ciubăr cu apă încălzită pe malul apei, poți să-ți urmărești cu atenție copiii, alergând și zbenguindu-se prin iarbă, prin copaci, iarna poți merge la schi, la săniuș, poți să te joci în zăpadă ca în vremea copilăriei, poți admira peisajul dintr-o sanie trasă de cai, poți savura obiceiurile și tradițiile locului, poți asista la diferitele festivaluri și evenimente de autoritățile locului, poți să îți cumperi tot ceea ce dorești de la farmacie, de la magazin, poți opera bancomatul, poți merge la biserică, catolică sau ortodoxă, poți admira oameni de ai locului păstrători de obiceiuri și meșteșuguri populare. Poți merge în circuite organizate sau în excursii derulate pe cont propriu să mergi în câteva destinații fascinante care sigur te vor impresiona. Întâlniri cu istoria, cu fenomenele naturii, cu unul dintre cele mai frumoase județe din România. Mai pe scurt poți să faci tot ceea ce îți trece prin minte. Într-un loc dăruit de Dumnezeu cu aer curat, cu oameni harnici și ospitalieri, în care localnicii se străduie să te facă să te simți minunat.
Cred că nu am greșit nimic făcând această prezentare extrem de obiectivă atât județului Harghita dar și localității Zetea.
Dintre multele locuri frumoase pe care ți le oferă localitatea Zetea, unul care mi-a atras serios atenția este Parcul de animale sălbatice de la Izvoarele, un sat aparținător localității Zetea.
Este un loc care se adresează tuturor categoriilor de vârstă dar, cu deosebire, copiilor fiindcă, nu este așa, unde în altă parte mai poți vedea un număr atât de mare de animale sălbatice – cerbi, căprioare, mufloni, mistreți, iepuri – dar nu în regimul de la grădina zoologică ci în libertate, într-un areal extrem de întins (peste 320 de hectare de pădure), în care mâna omului, în fapt a propietarului acestui domeniu, domnul Albert Andras, nu a alterat nici frumusețea pădurii și a locului și nici viața animalelor în sălbăticie.
Dacă vă interesează viaţa animalelor sălbatice în mediul lor natural, dacă doriţi să le fotografiaţi sau filmaţi, vă recomandăm parcul zoogic de la Ivo (Izvoare). Parcul de animale sălbatice de la Ivo (Izvoare) se intinde pe o suprafaţă de 320 de hectare, este brăzdat de râuri şi înconjurat de munţi. În această regiune pitorească trăiesc în mediul lor natural căprioare, cerbi şi mufloni. Cele câteva poteci şi gardurile au fost intervenţia noastră minimă şi necesară în frumuseţea sălbatică a naturii.
Parcul de animale sălbatice din Izvoare, județul Harghita se găsește în inima Carpaților Orientali. Scopul acestuia este de a restaura mediul natural al acestor animale.
Vizitând Parcul de Animale Sălbatice din Izvoare aveți șansa de a observa viata cerbului carpatin, cerbului lopătar, muflonului și mistrețului în mediul lor natural. Plimbarea este realizată împreună cu un ghid însoțitor experimentat care îți oferă nu numai cea mai frumoasă poveste despre natură dar și o călătorie pe jos de aproape 2 ore, un adevărat izvor de sănătate.
Celor pasionați de vânătoare li se oferă ocazii minunate pentru practicarea acestui sport. Parcul de Animale Salbatice din Izvoare ofera și pachete de vânătoare.
Pentru o ofertă personalizată puteți contacta pe proprietarii acestui domeniu la numărul de telefon mobil:+40 752 961 506 sau prin e-mail: [email protected]
La Pensiunea Villa Honor, proprietate a aceluiași înfocat iubitor de natură ca și Parcul de aniumale sălbatice, puteți degusta produse vânătorești, delicioase dar și alege dintr-un meniu extrem de divers, produsele fiind excelent pregătite.
Pentru cei interesați vă oferim și tarifele pentru o gamă diversă de servicii prestate către Dumneavoastră:
TURĂ CU GHID PENTRU ADULȚI 20 LEI
Tură de două ore cu ghid, în parc
PREȚURI CU GHID PENTRU COPII 10 LEI
Tură de două ore cu un ghid, prin parcul, pentru copii*
PREȚURI CU GHID, URMAT DE O DEGUSTARE 45 LEI
Tură cu ghid, urmat de o degustare a produselor Honor
PREȚURI CU GHID PENTRU COPII, URMAT DE O DEGUSTARE* 20 LEI
Tură cu ghid, urmat de o degustare a produselor Honor pentru copii
PREȚ FOTOGRAFIERE IN PARC, CU TREPIED 400 LEI
Sesiune fotografică de o zi. Fotografii deosebite pentru uz comercial.
Din motive de securitate, pentru a putea accesa parcul, rezervarea este obligatorie! Rezervare Obligatorie la următoarele posibilități de contact:
Tel: 004 0752 961 506
E-mail: [email protected] sau [email protected]