Am început cu ceva timp în urmă o serie de articole despre numeroase atracții turistice din județul Harghita. Am fost acolo recent în mai multe rânduri și de fiecare dată m-am întors fascinat de frumusețea locurilor, de oamenii minunați, harnici și ospitalieri care încearcă cu toate puterile lor să modernizeze și să transforme locul dar fără a altera tradițiile și specificul lor, considerând că, probabil, acest lucru dă farmec, măreție și unicitate unui areal fascinant.

Parcul de animale sălbatice IVO – Izvoarele

La Izvoarele, localitate aparținătoare de comuna Zetea din județul Harghita, destinația călătoriei noastre de astăzi, poți în egală măsură să mergi și să te odihnești dar și să ai o vacanță extrem de activă, gustând farmecul călătoriei pe jos pe cărări de vis, într-o călătorie cu bicicleta sau cu căruța sau, de ce nu chiar într-o partidă de călărie prin inima pădurii sau pe colinele cu aer curat.

Andras Albert – proprietarul Villei Honor din Izvoarele

”Odihna nu înseamnă inactivitate şi plictiseală!” Este lozinca patronilor și celor care îți fac plăcută șederea la Villa Honor din satul Izvoarelor. Nimic nu vă va împiedicăa odihna contemplativă, dar dacă vă doriţi mai mult de atât, gazdele de la Villa Honor v-au creat condiţii pentru o odihnă activă: drumeţii în ţinuturi pitoreşti, călărie pe poteci de munte, urmate de mese cu specialităţi culinare din carne de vânat. Dacă mai adăugăm și lacul Zetea – raiul pescarilor pe pământ și al sufletelor doritoare de peisaje magnifice – și toate minunățiile din localitățile învecinate, inclusiv a posibilităților de recuperare printr-o baie în ciubăr, o piscină, o saună sau un jacuzzi și, nu în ultimul rând o coborâre cu schiurile pe pârtie la Harghita-Mădăraș sau pe multe alte pârtii din zonă.

Villa Honor – cea mai frumoasă vilă de vânătoare din Transilvania

Villa Honor este o locație cu totul specială. Este singura din Transilvania care reproduce atmosfera unei vile de vânătoare, într-o variantă corespunzătoare secolului al XXI-lea. Intenţia gazdelor nu a fost de a oferi servicii ieftine, ci dimpotrivă, de a oferi mult mai mult decât oferă pensiunile obişnuite din Ţinutul Secuiesc.

Poartă tradițională din zona secuimii

Iar aici sunt multe semne ale respectului față de tradiție de ceea ce este specific secuimii.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Andras Albert – Villa Honor

Iar cel care a pus pe picioare un asemenea proiect și l-a dus la un nivel maxim de confort și ospitalitate este un om al locului, un om vizionar, fascinat de natură care a adunat în numeroasele peregrinări prin străinătate minunate gânduri și idei care au fost aplicate constructiv zonei. Domnul Andras Albert.

Villa Honor – interior

Serviciile de la Villa Honor se încadrează la categoria lux, dar reuşesc să creeze şi să ofere oaspeţilor o atmosferă primitoare, familiară şi prietenească.

Un punct forte, subliniez, un punct forte al acestei destinații turistice – Villa Honor – este bucătăria, produsele alimentare curate, sănătoase, produse chiar de proprietarii acestei locații, inclusiv carnea de vânat și produsele vânătorești.

Aerul curat de munte are darul de trezi o uriașă poftă de mâncare. O sală de mese primitoare şi specialităţi din carne de vânat, pregătite de meşteri bucătari cu experienţă vă aşteaptă să vă potoliţi foamea trezită de orele petrecute în aer liber. Desigur, aici puteţi consuma şi bunătăţile aduse de acasă. Dar, vă spun eu, nu se compară nimic cu ceea ce se pregătește în bucătăria tradițională și produsele vânătorești.

Villa Honor

La preț de cinste la Villa Honor este mulțumirea clienților.

Călărie la Izvoarele în mijlocul naturii

Personalul Vilei Honor are grijă ca fiecare minut petrecut la noi să treacă cu folos. Suntem în măsură să vă punem la dispoziţie ghizi sau instructori pentru orice activitate: călărie, ciclism, drumeţii pe poteci de munte sau o vizită la Parcul de animale sălbatice.

O zi plină de evenimente palpitante va fi încununată de bunătăţile culinare preparate din carne de vânat.

Villa Honor – interior

Dacă doriţi să petreceţi o zi liniştită în vilă, personalul nostru vă stă la dispoziţie, pentru a vă îndeplini toate dorinţele. În livingul fermecător vă puteţi relaxa lângă şemineul în care trozneşte focul, poate cea mai frumoasă sobă din Transilvania, alături de o carte sau un pahar de vin bun. După preferinţă, puteţi degusta şi câte un pahar din oferta de băuturi vânătoreşti speciale.

Villa Honor – cea ,mai frumoasă sobă de teracotă din Transilvania

Colţul filmelor vă pune la dispoziţie o colecţie de filme artistice sau filme documentare despre frumuseţea plaiurilor transilvane şi obiceiuri tradiţionale. Fiindcă Villa Honor este un loc care se mândrește cu zona căreia îi aparține.

Villa Honor – cameră cu specific secuiesc

Fiecare cameră a locației este dotată cu grup sanitar propriu şi cu televizor LCD. Ziarul de dimineaţă îl veţi găsi în fiecare zi pe în faţa uşii camerei dumneavoastră. Vila dispune de parcare păzită şi gratuită. Toate facilităţile pa care vi le punem la dispoziţie vin în întâmpinarea dorinţelor dumneavoastră, aşa incât nu aveţi altceva de făcut decât să vă odihniţi şi să vă relaxaţi. Și rețineți, în plus, în mare măsură, o ospitalitate specifică multor locații de mare clasă din străinătate. Te simți tratat și respectat ca în Occident.

Villa Honor – camera dubla

Vila Honor îşi aşteaptă oaspeţii cu zece camere pentru două persoane, atât cu paturi duble cât şi cu două paturi separate. În afară de acestea, putem pune la dispoziţia oaspeţilor noştri şi o cameră amenajată pentru persoanele cu dizabilităţi.

Villa Honor într-un peisaj de vis

O parte dintre camere dispun de câte un balcon lung, care oferă o privelişte minunată înspre vârful Harghita Mădăraş. Când vă faceți rezervarea nu uitați să menționați o asemenea opțiune fiindcă, deși peisajul de oriunde l-ai privi la Villa Honor este minunat, nu îți strică să te abonezi să privești în fiecare zi Raiul pe Pământ.

Villa Honor – tradiție și modernitate

Amenajarea camerelor îmbină tradiţia vilelor vânătoreşti cu cuceririle tehnicii moderne: fiecare cameră dispune de grup sanitar propriu prevăzut cu cabină de duş cu hidromasaj şi televizor LCD. În caz de nevoie în fiecare cameră se pot pune paturi suplimentare.

Villa Honor

În spatele vilei există un loc de joacă ecologic pentru copii, cu aparate construite în întregime din materiale ecologice, care se încadrează perfect în mediul înconjurător, aspect care demonstrează grija gazdelor atât pentru protecţia mediului şi cât și pentru sănătatea copiilor.

Villa Honor

Aerul curat de munte are darul de trezi pofta de mâncare. O sală de mese primitoare şi specialităţi din carne de vânat, pregătite de meşteri bucătari cu experienţă vă aşteaptă să vă potoliţi foamea trezită de orele petrecute în aer liber.

Villa Honor – terasa restaurant

Terasa unde se poate servi masa este unul din locurile minunate de la Villa Honor. Superbe. să. Este o terasă de zi rustică, de unde puteţi admira panorama încântătoare a ţinutului înconjurător. Ea poate fi locaţia unei reuniuni familiale, a siestei, sau chiar locul unde puteţi consuma un pahar de vin în aer liber.

Ospitalitate secuiască la Villa Honor

Personalul nostru vă stă la dispoziţie cu o ofertă variată de petrecerea timpului liber, pentru ca nici un minut petrecut la Vila Honor să nu treacă fără folos.

Călărie în mijlocul naturii la Izvoarele – Villa Honor

Drumeţiile călare au fost organizate încă înainte de construirea vilei, şi există deja două generaţii de absolvenţi ai şcolii de călărie.

Caii de rasă islandeză care deservesc Centrul de echitație sunt calmi şi liniştiţi, mersul lor diferit de cel obişnuit este mai comod şi mai plăcut decât al altor rase.

O altă caracteristică a rasei este aşa numita mişcare toelt. Aceasta este o mişcare caracteristică numai poneilor islandezi. Ordinea picioarelor corespunde cu paşii calului, totuşi el este capabil să accelezere de la mişcarea lentă până la galop. Mersul lor poate fi asemuit cu marşul forţat din sporturile umane. Se mai numeşte şi running walk (mers alergat). Datorită acestui mers, mişcarea cailor islandezi este legănată, comodă pentru om, care se poate ţine uşor pe cal.

Dacă vă interesează viaţa animalelor sălbatice în mediul lor natural, dacă doriţi să le fotografiaţi sau filmaţi, vă recomandăm Parcul de animale sălbatice de la Ivo (Izvoare). Parcul zoologic de la Ivo (Izvoare) se întinde pe o suprafaţă de 320 de hectare, este brăzdat de râuri şi înconjurat de munţi. În această regiune pitorească trăiesc în mediul lor natural căpriori, cerbi, mufloni, mistreți, iepuri.

Cele câteva poteci şi gardurile au fost intervenţia noastră minimă şi necesară în frumuseţea sălbatică a naturii.

Pe site-ul acestei locații – www.honorvilla.ro – la rubrica Noutati & Oferte sunt postate regulat informaţii despre programele în derulare şi cele viitoare. Urmăriţi-le cu mare atenție înainte de apune la cale o vizită sau un concediu, aflați ce vă oferă zona pentru a vă putea rezerva din timp locurile și cea mai frumoasă vacanță de care ați avut parte.

Un lucru important de reținut. Grupurile mai mari pot fi cazate într-un dormitor cu zece paturi. Acesta este ideal pentru organizarea de tabere sau pentru cazarea copiilor. Acest lucru se întâmplă de ani de zile, copiii fiind fascinați de o tabără în această zonă.

Centrul de Echitație de Cai Islandezi Izvoare împreună cu Villa Honor așteaptă vizitatorii cu noi oferte de călărie în toate anotimpurile.
Ofertele Centrului de echitație sunt perfect suprapuse cerințelor clienților, satisfăcând nevoile de agrement și de relaxare în natură atât călăreților începători cât și celor avansați. Pentru cei care doresc mai mult decât o simplă excursie de călărie, am pregătit ture gastronomice speciale.

Îndrăgostiții locurilor sălbatice pot străbate călare Parcul de Animale Sălbatice, care găzduiește cerbi, căpriori și mufloni.

Pentru informații și rezervări îi puteți contacta pe cei de la Villa Honor la numărul de telefon +40 747 287487 sau pe addresa de e-mail [email protected].

Prețurile se încadrează în limite extrem de rezonabile. Astfel, pentru perioada 1 ianuarie – 30 septembrie ele se diferențiază pentru diferitele tipuri de camere:

-camere single – 50 euro/cameră/noapte;

-camere duble – 65 euro/cameră/noapte;

-pat suplimentar – 20 euro/cameră/noapte;

-loc (pat) în dormitorul comun de 10 locuri (tabără) – 20 euro/pat/noapte.

În preţ este inclus un mic dejun din preparate vînătoreşti.

În apropierea vilei există și un magazin de produse vânătorești pentru a lua și duce acasă și a vă aminti multă vreme după ce ați plecat cu mult regret de zilele petrecute aici. Găsiți produse vânătorești, gemuri și sucuri produse din fructele din zonă, zacuscă și alte bunătăți care obligatoriu te fac să îți lingi degetele. Fiindcă totul este pregătit de nota 100.

Fiindcă, sunt sigur, v-au atras atenția toate elementele prezentate vă informăm din nou în privința posibilităților de contact ale Villei Honor:

Telefon: +40 747 287487
E-mail: [email protected] sau [email protected]
Adresa: 101/B, Izvoare, Harghita, Romania

Închie cu o propoziție scurtă folosită foarte mulți ani cu mare succes de un realizator de televiziune. Parafrazând-o un pic: ”Veniți la Villa Honor din Izvoarele, fiindcă, altfel, nici nu știți ce pierdeți!”