Îți mai amintești de mirosul vanilat din bolul cu lapte de pasăre? Nu ai vrea să-ți răsfeți copiii sau nepoții cu același desert delicios cu care te delectai în copilarie? Ai aici secretul preparării celui mai aromat  lapte de pasăre. Laptele de pasăre fiind unul dintre cele mai iubite deserturi românești.

Este foarte ușor de preparat și se regăsește în toate regiunile țării. Poate fi prezent la mesele festive sau poate fi un desert delicios la mesele în familie.

Ingrediente necesare pentru a prepara Lapte de Pasăre:

  • 400 ml lapte
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • O lingură făină
  • Coajă de portocală / lămâie, fulgi de ciocolată sau ciocolată rasă (preferabil cu lapte sau albă)

Mod de preparare:

Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă câteva linguri de zahăr, bătând în continuare până când compoziţia se întăreşte.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Într-un castron se bat gălbenuşurile cu zahărul rămas, adăugându-se făină până când se obţine o compoziţie omogenă, cremoasă, de culoare albă. În același timp se pune laptele la fiert, într-o cratiță, adăugându-se zahărul vanilat.

Când laptele începe să fiarbă, se dă focul mai mic şi, folosind o lingură, se formează bulgări de albuş care se introduc în laptele fierbinte. Bulgării se întorc de pe o parte pe cealaltă, până când se întăresc, după care se scot într-o strecurătoare.

După ce se foloseşte tot albușul pentru bulgări, se strecoară laptele, se adaugă şi crema formată din gălbenuşuri, se amestecă bine, apoi se pune compoziţia rezultată pe foc mic, amestecându-se continuu, până când capătă consistență. Se lasă la răcit.

Laptele de pasăre se serveşte rece. Se ornează la alegere.

Poftă bună!