În weekend-ul 22-23 august 2020, sunteți invitați la Horea, în județul Alba, la ”Târgul Lemnarilor din Munții Apuseni”.

Târgul Lemnarilor este unul din cele mai frumoase evenimente anuale care se desfășoară în Munții Apuseni, un ținut de basm, unde omenia și cinstea sunt la loc de frunte, iar frumusețea locurilor este pe măsură. Cine nu a văzut Apusenii, îl invităm să o facă fiindcă sunt la fel de frumoși ca zona Bucovinei.

În fiecare an, încă din 1995, moții își promovează tradițiile în prelucrarea lemnului, meșteșugurile și obiectele de artă populară, dragostea lor pentru Munții Apuseni, într-o manifestare cu concursuri și momente artistice.

Cei mai pricepuţi localnici – lemnarii, cioplitorii lemnului – adunați de prin satele Munților Apuseni se vor întrece în concursuri, iar meşterii îşi vor expune produsele.

Lucruri cioplite cu mult drag din lemnul munților lor.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Deputatul Corneliu Olar la Târgul lemnarilor 2019

Sufletul evenimentului încă de pe vremea de când era primar al comunei Horea este domnul Corneliu Olar, astăzi deputat de Alba în Parlamentul României și, totodată, cel mai înfocat și implicat susținător al Țării Moților. Dar și primarul Marin Nicola. 

Implicare, spirit de iniţiativă, dorința de alăsa lucruri bune și frumoase în urmă. Asta observă oamenii dacă îi urmăresc pe cei doi. Implicați total în problemele comunității, Renuntând aproape total la viața și confortul personal, mergând mereu în mijlocul oamenilor, pentru a le oferi înflorirea Tării Moților. Să te implici, să faci. Să nu stai, că îţi stă norocul în loc.

Corneliu Olar a primit un mare dar de la Dumnezeu. Acela de a aduna oameni în jurul lui, de a forma oameni, de a forma caractere, oameni puternici, de a le dărui din forța și energia lui, din entuziasmul și dragostea cu care iubește și slujește meleagurile natale. Oamenii formați de Corneliu Olar, la rândul lor, formează echipe. Construiesc proiecte importante pentru Țara Moților, Fiindcă oameni au fost motivați. Să facă, să rămână ceva în urmă, ceva care să dăinuie. Cei care au avut ocazia să lucreze cu Corneliu Olar ştiu că acesta reprezintă o adevărată ”mocăniță” a Țării Moților. Un apărător și un susținător puternic al acesteia. Al patriotismului și al dragostei față de acest frumos ”colțișor de România”.

Anul trecut, într-o ediție cu adevărat specială a Târgului Lemnarilor, deputatul Corneliu Olar a inaugurat un drum de o frumusețe unică în Apuseni și în România. Drumul spre localitatea Petreasa, locul unde s-a prăbușit cu avionul utilitar în urmă cu mai mulți ani un colectiv de medici importanți ai României care mergea pentru transplant important la Cluj Napoca. A fost o tragedie pentru România.

Moții din Apuseni au transformat locul unei drame într-un loc de reculegere dar și de mândrie de a fi lemnari. Dar au construit și un drum nou pe traseul Horea Centru – satul Petreasa, în fapt 8 km prin peisaje de pus în ramă!

Pe aici se va urca la Târgul Lemnarilor, și în acest an, în 2020, după ediția de succes din 2019, în care pentru prima dată Târgul Lemnarilor s-a ținut la Petreasa.