Crama Rasova – una din cele mai noi și moderne crame din România.

Dealul Vifor, un loc cu o expunere deosebită ce-și scaldă creasta în soarele reflectat de mare și se răcorește cu briza Dunării de la apus. De aici Crama Rasova o investiție de peste 5 milioane de euro veghează podul construit de Anghel Saligny pe vremea lui Carol I (1890-1895).

Arhitectura cramei a fost realizată împreună cu una din cele mai cunoscute studiouri de design și arhitectură din România, Igloo. Designul Cramei nu este unul întamplător, ci urmarește dinamica naturală a falezei, “ca o grămadă de stânci albe ieșite din pământ “, cum spunea arhitectul Bruno Andresoiu.

Denumirea cramei vine de la localitatea invecinată cu același nume – o localitate foarte veche în care se gasește și castrul român Sacidava.

Via Cramei Rasova se întinde pe 50 de hectare, de plantație tânără aflată în diverse stadii de dezvoltare. În plantație de viță de vie sunt soiurile: Muscat Ottonel, Chardonnay, Pinot Gris, Saluvignon Blanc, Tămâioasă Românească la albe și Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Syrah și Merlot la roșu. În fiecare an strugurii culeși cu grijă ajung în cramă cu o capacitate de aproximativ 402.500l.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Soarele e altfel în Dobrogea, Podgoria Murfatlar, și în special aici la Rasova. Perioda de insolație (numarul de ore de soare) este mai mare decât în orice alta parte în țară, peste 2100 de ore anual, de aceea el, Soarele, reprezintă simbolul nostru.

Punem în valoare acest loc minunat cu ajutorul unei echipe de vinificatori italieni, prin vinurile noastre.

Vă invităm la Crama Rasova. Se ajunge foarte ușor în doar 5 minute de pe Autostrada Soarelui din nodul rutier de la Cernavodă.