Ne-am gândit ca acum, înainte de Sfintele Paști, să vă facem câteva recomandări pentru vacanța de Învierea Domnului, sărbătoare prăznuită de creștinii ortodocși.

Chiar dacă majoritatea locuitorilor din Corund nu sunt creștini ortodocși ci catolici și unitarieni, totuși, localitatea Corund și vecinătățile minunate: Stațiunea balneoclimatică Sovata, localitatea Praid și salina, localitatea Lupeni pot forma împreună o destinație de vacanță minunată. Pentru 4-5 zile în care să vă bucurați de locuri superbe, de oameni primitori și gospodari, de bucate pregătite ca la mama acasă, de o mulțime de lucruri de făcut, de admirat, de savurat.

Am făcut această asociere – Sovata, Praid, Corund, Lupeni – fiindcă ele de câteva sute de ani au apărut, s-au dezvoltat, au devenit prospere și au dezvoltat o civilizație aparte în Ținutul Sării. Un loc atât de minunat judecat din perspectiva trecutului, prezentului și sunt sigur și al viitorului.

Venind la Corund descoperiți împreună cu familia unul dintre locurile renumite ale Transilvaniei și lumea izvoarelor de apă minerală proaspete, curate, aflate de-a lungul pârâului de munte iute, (din păcate puțină, foarte puțină lume știe de aceste izvoare și de băile sărate din localitate, binefăcătoare pentru sănătatea omului). Și beneficiați de ospitalitatea Pensiunii Biz, o pensiune de 3 margarete dar cu suflet și condiții de 5 stele.

Corund, o localitate renumită din Ținutul Secuiesc, se află la 25 km distanță de Odorheiu Secuiesc și la 18 km de Sovata.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Vorbind despre Sfintele Paști, vorbim implicit de Învierea Domnului nostru Iisus hristos. Vă proipunem să mergem la înviere la Biserica ortodoxă din localitatea Praid.

Pensiunea se află în partea vestică a comunei, oaspeții noștri pot admira relaxați peisajul pitoresc, aerul curat, liniștea și calmul în zonă.

Dacă este să vorbim despre Corund el poate fi și o școală minunată pentru copiii noștri fiindcă, nu-i așa, turismul, vacanța, concediul trebuie să aibă o importantă componentă educativă.

Evident, olăritul și ceramica de Corund sunt cele mai renumite forme de manifestare a meșteșugurilor și tradițiilor locale. Dar nu numai ele.

Aici a rămas unul dintre puține locuri din țară. poate singurul, în care se mai prelucrează iasca pentru a produce genți, șepci sau obiecte decorative. Chiar așa, voi știți ce este iasca și unde se găsește ea? Chiar dacă nu știți o să vă spunem noi într-un episod următor pe COLȚIȘOR DE ROMÂNIA vorbind despre meșteșugurile din Corund.

Un loc unde se țes la război fețe de mese și diferite obiecte decorative pe războaie mai vechi de 300 de ani pe care au lucrat și și-au căștigat existența mai multe generații.

Este locul unde oamenii cioplesc lemnul și fac minunatele porți secuiești, adevărate simboluri ale gospodăriei și familiei din zonă.

Unde oamenii cresc multe animale, cultivă pământul chiar dacă iarna stă mai mult pe aceste meleaguri, își țin casa și curtea curate și sunt întotdeauna gazde primitoare cu toți cei care le deschid poarta.

O adevărată lecție de curățenie, hărnicie și bună creștere a oamenilor din această zonă. Este motivul pentru care le fac recomandarea tuturor românilor din toate colțurile țării să vină la Corund, să vină în Ținutul Sării fiindcă au ce vedea, au ce învăța, au modul concret de a demonta propaganda mincinoasă legată de diferența ireconciliabilă dintre români și unguri. Eu, cel puțin, așa știu din Istoria românilor, că secuii i-au fost lui Mihai Viteazul unii dintre cei mai viteji și mai loiali căpitani de oști. Și care nu l-au trădat niciodată. Și din fiecare zi petrecută în zonă unde secuii, prin atitudine, prin acțiune îmi dovedesc că sunt prietenii mei.

Vă recomand să vă opriți nu numai pentru a admira și cumpăra minunatele vase ceramice de Corund și porțile secuiești care înnobilează gospodăriile localnicilor ci pentru a rămâne cel puțin 3 zile de relaxare, plimbare într-o zonă fantastică.

Fiindcă Corundul nu înseamnă neapărat drumul național care traversează comuna ci înseamnă locuri frumoase, mirifice, peisaje încântătoare, aer curat , puternic și sănătos, pensiuni și vile confortabile cu tot ce îți dorești, înseamnă mâncare bună, curată și sănătoasă și, surpriză, totul la niște prețuri foarte bune.

Și fiindcă vreau să exemplific pledoaria mea pentru Corund o să vă fac o primă recomandare. Unde vă puteți caza. la Pensiunea Biz din localitatea Corund. O pensiune care se întoarce parcă după soare în toate orele zilei, cu o perspectivă minunată, cu gazde primitoare și cu camere frumoase, mari, curate și primitoare.

Cu un loc minunat de servit masa. În sala de mese de la interior sau pe terasa exterioară acoperită. Există chiar și un living cochet și primitor pentru petrecerea timpului liber. Și locuri de picnic. Fiindcă locația este, de fapt, o grădină mare, de 3.500 de metri pătrați și cu o pensiune cochetă.

O pensiune proiectată cu inteligență și construită pentru familiile cu copii. Un adevărat rai de distracție, bucurie și joacă. Aici sunt foarte fericiți și copiii și părinții.

O pensiune cu atmosferă familială care își așteaptă oaspeții săi cu cazare de înaltă calitate. Locația dispune de locuri excelente de joacă pentru copii, de piscine în aer liber cu apă încălzită când este nevoie, piscine și pentru adulți și pentru copii, de locuri de parcare păzite, de loc de grătar, de făcut ceaun și de servit masa în natură. Toate incluse în prețul sejurului.

Eu am fost acolo pe la începutul primăverii dar ca să fiu sincer, după puțin timp de stat acolo (mai puțin de o oră) mi-am încărcat total bateriile, m-am simțit reconfortat și fericit.

Așa că dacă ai o familie frumoasă și vrei să îți petreci zilele de Paști în această zonă minunată, nu ezita să o faci. Și de Paști și în orice perioadă a anului, de primăvară până toamna. Fiindcă pentru un sejur de 5 zile, 4 nopți, cu cazare pentru 2 persoane și demipensiune, parcare și wellness (piscină, jacuzzi, ciubăr și saună) ai de plătit în jur de 1.200 lei. Dar te distrezi și te simți bine de 1.000.000 lei.

Pensiunea are 40 de locuri clasificate. Împărțite în 16 camere duble, triple și chiar cu 4 paturi, ceea ce înseamnă că există și camere pentru familiile cu copii.

Fiecare cameră dispune de o baie bine dotată și foarte frumoasă, de televizor LCD, de frigider, de mobilier modern și foarte confortabil. Totul este foarte curat și bine întreținut.

Zona wellness este cuprinzătoare și foarte bine gândită.

Ai piscină în aer liber cu apă încălzită. Cu plajă cochete cu șezlonguri și cu umbreluțe. Într-o perspectivă de vis.

Copiii au separat piscina lor sigură și cu apă foarte curată.

Ai saună finlandeză.

Ai un jacuzzi care te relaxează. Bucurându-te totodată și de peisajul care te înconjoară.

Și ca în orice locație turistică din Ținutul Secuiesc ai și 2 ciubere care să te refacă și să te relaxeze.

Ai de asemenea o cadă cu apă sărată foarte bună pentru tratarea reumatismului și o bandă de alergare multifuncțională.

Copiii tăi au un loc dedicat și bine echipat pentru joacă în aer liber.

Cât despre mâncare, ca în orice loc din Transilvania, ea este ca la mama acasă. Gustoasă și sănătoasă.

Nu aș vrea să închei înainte de a spune că locația merită NOTA 10. Condițiile sunt de hotel de mai mult de 3 stele, prețurile sunt excelente. Distracția și veselia la ele acasă. Pensiunea Biz este rețeta de succes pentru o vacanță de 5 stele.

O să vă spun și secretul acestei pensiuni de succes. Pensiunea este a familiei Molnos Erzsebet și Attila – doi tineri entuziaști și foarte implicați în a face turism de calitate. De foarte mare calitate. Fiind amabili, primitori, pricepuți și dornici să învețe să facă lucrurile mai bine și muncind pentru turiști de dimineață până noaptea. ca vacanțele lor la Pensiunea Biz să fie memorabile.

Vă ofer în final și datele lor de contact cu convingerea că acest articol v-a convins și că vă veți rezerva să ajungeți acolo fiindcă chiar aveți ce face.

Pensiunea Biz

Localitatea Corund, județul Harghita, Strada Principală nr.1488

Și mai este ceva. Foarte important. În evaluările celor care au vizitat locația, media notelor primite de la turiști este 9,8, excelând cu 9,9 la condiții, curățenie, personal.