Fiindcă mă gândesc de foarte multe ori de ce bucureștenii se înghesuie la finalul de săptămână să meargă pe Valea Prahovei, așteptând ore în șir în trafic pe DN1, am hotărât să îi invit să analizeze și să meargă în multe alte destinații, aflate la o distanță comparabilă cu stațiunile de pe Valea Prahovei, unde se ajunge incomparabil mult mai ușor, unde au posibilitatea să vadă locuri minunate, multe dintre ele în premieră, să aibă tot confortul, să se distreze și să se simtă bine. Vă invit să mergem în județul Vâlcea.
Așa că hai să mergem la Voineasa, minunata stațiune de pe Valea Lotrului care, în viziunea fostului lider comunist, Nicolae Ceaușescu, fusese construită pentru a fi gazda Jocurile Olimpice de Iarnă din 2000.
Nu s-a întâmplat și nu știu motivele pentru care acest lucru a nu a mai avut loc. Dar vă pot spune că locul este tulburător, O adevărată minune pe pământ.
Să vă spun câteva lucruri despre Voineasa. Așezarea a fost atestată întâia oară în anul 1520, într-un hrisov din timpul domniei lui Neagoe Basarab, domnitor al Țării Românești și a lui Ioan Zapolia, voievod al Transilvaniei, care hotărau granița între Țara Românească și Transilvania. Câteva sute de ani mai târziu, odată cu construirea Hidrocentralei Lotru – Ciunget, în anul 1960, s-au construit stațiunile Voineasa și Vidra.
Stațiunea Voineasa se pare că era mândria lui Nicolae Ceaușescu, care și-ar fi dorit ca aici să aibă loc Jocurile Olimpice de Iarnă din 2000. De ce?
Stațiunea Voineasa este renumită pentru peisajul de o frumusețe rară, fiind înconjurată de păduri de conifere, dar și pentru gradul zero de poluare.
Principalul factor terapeutic este climatul tonic-excitant cu aer curat, fără praf, puternic ionizat, bogat în aerosoli ionizați și ozonizați și radiații ultraviolete.
Stațiunea este recomandata oamenilor foarte activi care muncesc multe ore pe zi care au nevoie de odihnă, liniște, relaxare, cât și pentru tratarea unor afecțiuni, precum nevroza astenică, stările de convalescență, surmenajul fizic și intelectual, afecțiunile căilor respiratorii și ale aparatului locomotor, astmul bronșic și multe altele.
Climatul specific zonei este unul intramontan, ce se caracterizează prin ierni friguroase cu o temperatura medie in luna ianuarie de -7 grade C și veri răcoroase cu o temperatură a luni iulie de 14 grade C. Precipitațiile anuale sunt in total de aproximativ 800 mm.
Există multe hoteluri și vile din perioada comunistă. Dar eu vreau să vă invit într-o pensiune nouă, modernă, extrem de bine echipată și care oferă condiții reale de 4 margarete. Pensiunea turistică ”Edelweiss” din Stațiunea turistică de interes național Voineasa.
Pensiunea Edelweiss este o locație nouă, având un număr de 8 camere duble cu pat matrimonial, foarte spațioase, cu baie proprie și balcon cu o vedere de poveste, balcoane de pe care puteți auzi susurul râului de lângă locație și puteți simți mireasma pădurii de molid din apropiere.
Pensiunea turistică ”Edelweiss” oferă camere de familie, un restaurant
propriu unde se poate servi mâncare tradițională , o terasă, un bar, o grădină și WiFi gratuit în întreaga proprietate. Parcarea privată este gratuită, iar pensiunea oferă închirieri de echipamente de schi.
Toate camerele pensiunii includ birou, TV cu ecran plat și baie privată. În toate unitățile de cazare există un dulap.
Pensiunea Edelweiss oferă un mic dejun a la carte sau tip bufet, inclus în pachetul de bază de servicii oferite. Turiștii sunt foarte mulțumiți de calitatea produselor culinare, de servire și de prețurile extrem de decente.
În curtea pensiunii au posibilitatea de joacă, beneficiind de un spațiu extrem de generos.
În Voineasa și zona din jur, oaspeții pot opta pentru diferite activități, precum schi și ciclism.
Pensiunea o puteți găsi pe Strada Voineșița nr 33, cod poștal 247750 Voineasa, Romania.
Centrul comunei Voineasa este la 1 km de pensiune. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Sibiu, situat la 110 km de Pensiunea Edelweiss.