Vorbim de fapt de o casă de vânătoare. Casa de vânătoare Dobrica a fost, timp de mai multe secole, casa părintească a familiei Mikes.

O locație ideală pentru cei care nu caută luxul de cinci stele, ci frumusețea naturii ascunse.

Casa de vânătoare Dobrica se găsește în Depresiunea Bixad.

Depresiunea Bixad din Munții Carpați este una dintre puținele zone intacte din țară. Teritoriul de peste 20.400 de hectare fiind o locație perfectă pentru pasionații de vânătoare și iubitorii de natură.

Casa de vânătoare se află pe raza localității Bixad la doar 20 de km de Lacul Sfânta Ana, la 8 km de Băile Tușnad și la 28 de km de Municipiul Sfântu Gheorghe. În inima naturii, a liniștii și a aerului curat care te fac să dormi bine, să uiți de problemele cotidiene și să petreci momente de neuitat de relaxare și recuperare. Casa de vânătoare Dobrica este rețeta perfectă a unui scurt concediu în natură.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Casa de vânătoare Dobrica dispune de 10 locuri de cazare în camere cu 2 și 3 paturi, fiecare cu grup sanitar separat, mobilate și aranjate în stilul tradițional secuiesc. Aici se pot organiza reuniuni, concedii și petreceri în mijlocul naturii pentru familii sau grupuri restrânse de prieteni. În care nu te deranjează nimeni.

Patronii locației și a unei suprafețe impresionante de pădure care împrejmuie casa de vânătoare Dobrica – familia nobiliară Mikes – s-a străduit să realizeze o locație minunată purtând amprenta timpurile trecute. Inconfundabile.

Mikes de Zabola este o familie nobiliară maghiară de origine secuiască din secolul al XVI-lea, originară din localitatea Zăbala, Covasna.

Camerele au farmecul lor date de mobilier, de obiectele ornamentale, de covoare și de tablourile care te duc cu mintea la vremurile de odinioară.

O adevărată bijuterie și loc pentru suflet este sufrageria casei. Cu loc de servit masa pentru toți oaspeții locației dar și pentru oaspeții acestora.
Sufrageria din casa de vânătoare tipic transilvăneană redă atmosfera feerică de altă dată.

Șemineul și lumânările transformă orice cină într-una specială, magică. La cererea oaspeților se pot pune la dispoziție meniuri pentru prânz, cină sau meniuri pentru copii.

Deși aflată în inima pădurii, casa de vânătoare oferă gratuit internet rapid și de foarte bună calitate vizitatorilor.

Frumusețea unui sejur la Casa de vânătoare Dobrica este dat de farmecul unor activități în sălbăticie, în inima pădurii.

Pentru recreerea turiștilor se pot organiza în vecinătatea casei de vânătoare focuri de tabără urmate de mese îmbelșugate cu produse tradiționale secuiești.

Dar și ieșirile în natură la pânde de urși, plimbări la izvoarele de apă minerală.

O ofertă foarte tentantă fiindcă zona este excepțională, în primul rând că este o zonă virgină.