Se mai întâmplă și LUCRURI EXCEPȚIONALE: ”Angajații din sistemul privat vor primi din acest an și ei vouchere de vacanță”, spune Ministrul Turismului.

Constantin-Daniel CADARIU – Ministrul Turismului

O imensă victorie pentru românii angajați în sistemul privat dar și pentru turismul românesc. Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a anunțat că voucherele de vacanță vor fi acordate și angajaților din domeniul privat, iar valoarea acestora poate fi de șase ori salariul minim pe economie (aproape 15.000 Ron/an). Cu observația că angajatorii nu vor plăti contribuții la stat pentru suma dedusă.

!!! Este important ca aceste sume de bani să fie folosite exclusiv pentru TURISM ÎN ROMÂNIA, ÎN STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICE CLASIFICATE și nu sifonate prin diferiți șmecheri către destinații din afara țării. Toate localitățile turistice din România, agenții economici din turism vor avea enorm de câștigat. Nu mai vorbim despre salariați cărora li se oferă posibilitatea de recuperare a capacității de muncă, de odihnă și recreere.

Mai spune Domnul ministru al turismului: „Am început în decembrie cu Ordonanța pentru vouchere (n.r. de vacanță). Toți salariații din domeniul public pot beneficia de tichete de vacanță în valoare de 1450 lei. Mai mult, orice salariat din sectorul privat, dacă patronul dorește, poate beneficia de tichet de vacanță, dar nu e limitat la o sumă, la 1450 lei, ci suma poate merge până la de șase ori salariul minim pe economie, cu niște beneficii pentru patron, în sensul că toată suma o poate deduce, o poate pune pe cheltuieli, iar pentru respectiva sumă nu plătește contribuții” a spus ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu.

La sfârşitul anului trecut Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind acordarea voucherelor de vacanță pentru bugetari, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Potrivit ministrului Antreprenoriatului şi Turismului, ţinta reglementării a fost atât asigurarea refacerii capacității de muncă şi creșterea productivității beneficiarilor, cât şi stimularea dezvoltării turismului intern, corelată cu asigurarea unui mediu concurențial sănătos.

Actul normativ adoptat exclude de la posibilitatea acceptării acestor vouchere de vacanța pe anul 2022 acei operatori economici care înregistrează obligații fiscale restante la bugetul general consolidat, de natura celor administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Toate unitățile afiliate sunt obligate să transmită facturile emise titularilor în sistemul naţional RO e-Factura până la data de 1 aprilie 2022.

Valentin Adrian ILIESCU – Director COLȚIȘOR DE ROMÂNIA

Mă bucur enorm că și publicația noastră COLȚIȘOR DE ROMÂNIA a făcut nenumărate demersuri pentru introducerea voucherelor de vacanță pentru salariații din sistemul bugetar dar și pentru cei din sistemul privat. Am reușit. Este meritul tuturor acelora care au susținut acest lucru.

Și am reușit.