Orașul Câmpulung Muscel este o minunată așezare urbană situată in partea de nord a Județului Argeș, la 60 de kilometri față de Municipiul Pitești si circa 87 de Municipiul Brașov, pe DN 73.

Este un oraș cu o bogată istorie și tradiție, atestat documentar în secolul al XIV-lea, un deosebit punct de atracție turistică prin clădirile de epocă, casele memoriale (peste 40!!!) și obiectivele din oraș și de lângă centrul urban.

Organizarea în perioada 20-23 octombrie 2022 la Câmpulung Muscel a Târgului Meșteșugarilor și Creatorilor Populari pe platoul din fața Primăriei orașului, unul din cele mai frumoase locuri din oraș, prilej de a admira, degusta și chiar cumpăra pentru acasă minunatele produse agroalimentare din zona Muscelului: carne, brânzeturi, must, pastramă, miere, țuică și prăjiturile tradiționale, de a admira minunații meșteșugari care își vor prezenta îndemânarea și creativitatea meșterind obiectele tradiționale de artizanat și, bineînțeles, de a asculta cu drag muzica și a privi dansul popular din zonă. Vom reveni cu un material mai amplu de la acest Târg organizat în luna octombrie la Câmpulung Muscel.

Și fiindcă, evenimentul are loc la final de săptămână poate că veți dori să mergeți și la Mănăstirea de măicuțe de la Nămăiești. Subiect căruia îi vom dedica, tot așa, un articol mai amplu în paginile publicației noastre ”COLȚIȘOR DE ROMÂNIA”.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook