Iubesc pensiunile frumoase, curate, decorate cu gust, în spiritul locului și în concordanță cu tradițiile locale. Pensiunile administrate și îngrijite cu mult suflet de oameni educați, onești și cu respect pentru oaspeții lor, care pun în ospitalitate cei 7 ani de acasă, toată grija și respectul lor de gazde frumoase. Întotdeauna primitoare și iubitoare de oaspeți.

Am întâlnit în acest an o familie de profesori din Apuseni, o familie frumoasă și împlinită care, dincolo de pasiunea și implicarea pentru școală, pentru copii și educația lor, au investit în construirea unei pensiuni frumoase. ”Valea Brazilor”. Din comuna Arieșeni. Chiar la poalele unei păduri de brazi care curge din munte. Fiindcă ce poți să faci mai frumos decât turism în Munții Apuseni – Țara Ospitalității, a Tradițiilor și a Dragostei de Locurile Natale.

Familia Mocan – o familie frumoasă și fericită

Mirela și Claudiu Mocan și copiii lor frumoși, cuminți și plini de viață, proprietarii și truditorii acestui proiect turistic, sunt o oglindă vie a ceea ce trebuie să fie o familie sănătoasă din România de astăzi.

Am avut ocazia în mai multe rânduri să fiu găzduit în această pensiune. Și m-am simțit minunat. Fiindcă dincolo de cerințele firești cerute de turiști unei pensiuni: curățenie, liniște, confort, dotări necesare și funcționale, această pensiune – ”Valea Brazilor” din Arieșeni – are mult suflet. Este după chipul și asemănarea celor doi oameni care au zidit-o punând în ea tot ce s-au priceput ei să facă mai bine. Te simți ca acasă. Totul este decent, construit și decorat cu stil, cu rafinament, cu bun gust.

Nu numai la prima venire la pensiune, în toate cele care au venit, am găsit întotdeauna pe pat un trandafir roșu. Oricât ai fi de obosit după o zi lungă de alergătură, stresat de problemele tale, o floare, un trandafir nu pot decât să te bucure. Să simți că această mică bucurie îți poate însenina fruntea. Cui nu-i place o floare? Cui nu-i place această mică atenție. Toți, absolut toți turiștii pensiunii au parte de această atenție, de acest gest de considerație.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Vă recomand și vouă să mergeți în Apuseni. Să mergeți la Arieșeni și dacă cuvintele mele v-au convins să vă opriți la Pensiunea Turistică Valea Brazilor.

Pensiunea Valea Brazilor găzduiește pana la 20 de musafiri, în camere pentru una, doua sau mai multe persoane. Încăperile sunt amenajate după rânduiala unei case primitoare.  

Fie că este vorba de o seară petrecută cu familia, de un sfârșit de săptămână relaxant, de o sărbătoare religioasa sau Revelion, Pensiunea Valea Brazilor vă oferă, dincolo de un loc de cazare, o atmosferă armonioasa și calda, într-un colț de natură pe care vi-l veți aminti cu drag.

Toții iubitorii de munte, de natură și de activități în aer liber pot vizita în împrejurimi: Biserici și mănăstiri fortificate, biserici de lemn, mori de apă vechi, minele romane de la Roșia Montană, muzee istorice și etnografice, case memoriale, rezervații botanice (poieni, păduri, fânețe), complexe naturale (chei, cascade), geologice (calcare, râpe, grohotișuri, pinteni) și speologice (avene, peșteri, grote, ghețari).

Peisajele superbe, peșterile, cascadele, diversele formațiuni stâncoase nemaiîntâlnite în alte zone, fac din aceasta parte a tarii o adevărată comoară pe care vă invităm să o cunoașteți sau să o redescoperiți.

Întreaga zonă este deosebit de atrăgătoare, numeroase obiective interesante aşteptandu-și vizitatorii.

Un loc care nu trebuie ratat este Ghețarul de la Scărișoara, fenomen carstic unic în România, situat la o distanță de numai 15 km de Arieșeni, în comuna Gârda dde Sus.

Alte repere importante sunt Peștera Poarta lui Ionele, Peștera Porțile Bihorului, Groapa Ruginoasă, și acesta este un fenomen carstic deosebit pentru țara noastră, Peștera Urșilor sau Casa memorială Avram Iancu.
De asemenea, se pot vizita mănăstirile Lupșa și Posada, iar pe timpul verii puteți face o excursie inedită la Târgul de fete de pe Muntele Găina.

Stațiunea turistică Arieșeni este o minunăție. Am găsit în România Turistică o prezentare succintă și elocventă a ceea ce înseamnă Munții Apuseni și, Arieșenii, în mod special: ”Munții sunt marile catedrale ale pământului: ziduri de stânci, mozaic de flori, coruri de izvoare, altar de zăpadă, boltă de stele. Frumusețea vieții poate fi redescoperită chiar în natură, printre brazii înalți, călcând pe iarba plină de rouă, în timp ce trilurile păsărelelor îți încântă urechile. Tinerețea tot aici o redobândești, lângă bătrânul munte, ce te așteaptă la povești. Un astfel de loc magic poate fi găsit chiar în Arieșeni.”

Arieșeni este un loc unde nu te plictisești niciodată în an.

Staţiunea montană Arieşeni se află la hotarul dintre judeţele Alba şi Bihor, la o altitudine de 1.000 metri, în centrul Munţilor Apuseni, în zona numită Ţara Moţilor. Această staţiune este populară datorită pârtiei sale de schi, domeniul schiabil de la Vârtop aflându-se la o altitudine de 1.200 metri.

Comuna Arieşeni este un punct de intrare în Parcul Natural Apuseni. Oferta de turism activ este diversificată, de la drumeţii pe timp de vară, la schi de tură, iarna, pe trasee turistice.

Poți, de asemenea, să practici alpinismul, cicloturismul, iar în anotimpul rece schiul alpin pe pârtia de la Vârtop. Nu trebuie să ratezi vizitarea peşterilor în care este permis accesul turiştilor, iar, dacă vremea îți permite, te poți  aventura practicând canyoning, rafting şi caiac pe apele repezi dimprejur. De asemenea, obiectivele culturale şi de patrimoniu nu sunt puţine la număr.

De ce să alegi să pleci la munte? Pentru că în România avem nenumărate trasee pentru toată lumea, de la mic la mare. Pentru că muntele este plin de comori ce așteaptă să fie descoperite la fiecare pas.

Pentru că ne oferă peisaje care ne îmbogăţesc sufletul și ne îndulcesc viaţa. Pentru că dezvoltă anduranţa, abilitaţile de orientare și de adaptare la mediu, spiritul de observaţie și cel de echipă.

Un studiu a arătat că doar 4 zile petrecute în natură și, în consecinţă deconectaţi de tehnologie, pot determina îmbunătăţirea cu 50% a performanţelor de creativitate și de rezolvare a problemelor. Așadar, de ce să nu alegi muntele? Mai ales când avem atât de multe variante la dispoziție, precum este Stațiunea Arieșeni.