Alin Burcea este un nume care nu cred că mai are nevoie de vreo prezentare pentru toți iubitorii sau urmăritorii activității de turism din România. Din mare respect pentru acest profesionist, om pasionat de turism și de bucuria de a oferi clienților săi vacanțe memorabile, voi zăbovi câteva clipe pentru a vă spune cine este, ce face șii ce îl face un om cu totul special.

Alin Burcea este un om care a scris pagini importante în istoria turismului romanesc. În semn de recunoaștere și apreciere al calităților sale profesionale, a experienței în domeniul turismului și al industriei ospitalității a îndeplinit de-a lungul timpului o mulțime de demnități de prim rang:

1990-1993 Presedinte ANAT

ASOCIATIA NATIONALA A AGENTIILOR DE TURISM (ANAT) a fost infiintata la 25 August 1990, Alin Burcea fiind primul presedinte (Presedinte- Fondator).

A fost presedinte ANAT in perioadele 1990-1993, si 2016-2018, în prezent îndeplinind funcția de vicepreședinte al acestei asociații.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

În perioada 2001-2002 a fost Secretar de Stat in Ministerul Turismului, fiind considerat de majoritatea specialiștilor în domeniu cel mai bun demnitar român care a păstorit domeniul turismului de la Revoluție încoace. Acest fapt i se datorează implicării, cunoașterii și înțelegerii perfecte a problematicii turismului, fiind implicat de-a lungul timpului în coordonarea mai multor proiecte importante pentru România:

• Domeniul schiabil Predeal-Azuga, proiect ce a constat in lărgirea domeniului schiabil al localităților Predeal și Azuga, prin crearea unei noi pârtii (pârtia Cocoșul), aducțiunea de apă pentru generarea de zăpadăa artificială pe pârtii și amenajarea unei instalații de iluminat nocturn pentru noua pârtie.

• Litoralul pentru toti, proiect care a urmarit facilitarea accesului persoanelor cu venituri reduse la vacanțe pe litoralul Mării negre.

• Copiii Soarelui, proiect de promovare a gratuității oferite copiilor la cazarea pe litoralul romanesc.

• Legea domeniului schiabil

• Privatizarea integrala in turism, în echipa ministerului.

• Legea nr. 631/2001 privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice, la elaborarea careia a coordonat echipa de experti.

2002
Primeste de la Ion Iliescu Decoratia SERVICIUL CREDINCIOS IN GRAD DE CAVALER in 2002.

2007 
Sustine prima lucrare din Romania cu tema “Turismul de afaceri in Romania”, obtinand diploma de Doctor in turism.

2010 Gala ANAT 20 de ani

Alin Burcea, membru fondator ANAT

Alin Burcea, așa cum spuneam și în titlul acestui articol, și-a pus întreaga viață în slujba turismului, confundându-se total cu dimensiunile, viziunea și dezvoltarea turismului românesc după 1989.

Imediat după Revoluție, Alin Burcea s-a apucat cu sârg să construiască capitalismul și, pentru că turismul a fost dintotdeauna marea lui pasiune, chiar și în anii în care comunismul nu-i dădea prea multe șanse, fără să ezite și să bâjbâie după venirea democrației, a întemeiat o agenție de turism. Pe 5 aprilie 1990, când celor mai mulți dintre români încă nu le venea să creadă că sunt liberi și că pot să se apuce de treabă, Alina Burcea avea deja hârtia de înființare a Agenției de turism Paralela 45.