Am zis să încerc și o vacanță la țară. Și incitat de o știre văzută pe la televizor și puțin documentată ulterior pe net am ales. Am zis să merg la Conacul Sfânta Elena din satul Bratia, comuna Berevoești, județul Argeș. O localitate musceleană, aflată în depresiunea Getică, la bordura Carpaților Meridionali, în zona intracolinară a celor șapte muscele, care se află între râurile Dâmbovița și Argeș.

„Muscelele reprezintă masive deluroase, care sunt despărțite prin mici depresiuni. Aici, se găsesc sate vechi atestate documentar și istoric, care sunt acoperite cu livezi de pomi fructiferi, cu fânețe și mici ogoare cum sunt: Domnești, Slănic, Bughea, Godeni”.

Monica Anghel la pensiunea sa, Conacul Sfânta Elena de lângă Câmpulung

Vă spun sincer, am făcut această alegere plecând de la informația că această pensiune agroturistică – Conacul Sfânta Elena – aparține minunatei noastre interprete de muzică pop și actrițe, Monica Anghel dar și familiei ei, care au investit cu cap într-un conac în stil brâncovenesc pe care l-au transformat spectaculos într-o pensiune agroturistică cu 8 camere și cu 16 locuri de cazare.

Pensiunea este frumoasă și oferă confortul pentru o vacanță extrem de relaxantă. Condițiile de cazare sunt excelente, mâncarea este foarte bună, prețurile sunt rezonabile. Peisajul este ofertant. Posibilitățile de agrement și de plimbare sunt foarte numeroase. Nu te plictisești dacă stai aici 7 zile. Ceea ce este mare lucru.

La parterul pensiunii sunt 3 camere, un living imens care are inclusiv o mica scenă cu pianină și tobe, bucătăria, restaurantul și o terasă foarte frumoasa către curtea din spate.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

La etaj sunt 5 camere și un balcon către curtea din față. Camerele sunt mari, spațioase, curate și amenajate cu mult bun gust. Băile sunt de asemenea mari și foarte curate.

Conacul Sfânta Elena se află în Berevoești și are un lounge comun, restaurant, bar și grădină. Toate camerele sunt prevăzute cu baie privată și TV cu ecran plat și canale prin cablu. Oaspeții au la dispoziție WiFi gratuit, care funcționează impecabil, o terasă și parcare privată gratuită.

Camerele pensiunii au fierbător, iar unele oferă vedere la grădină. Camerele de la Conacul Sfânta Elena au lenjerie de pat și prosoape.

Oaspeții pot savura un mic dejun continental sau tip bufet la proprietate. Pensiunea agroturistică are și un restaurant. Restaurantul, amenajat cu o tentă oarecum rustică, cu un colț cu multe icoane (primite de la oaspeți în mare parte), vorbește și el despre căldura oamenilor care gestionează minunat locul acesta.

Pensiunea este o adevărata expoziție de artă cu foarte multe tablouri, unele pirogravate, altele sculptate dar ce mai multe pictate de fiul proprietarilor și de o prietenă a fiicei. Tablourile sunt peste tot în pensiune, în holul de la recepție, prin camere, pe holuri, în living și mai ales în restaurant.

La Conacul Sfânta Elena se poate juca tenis de masă.

Se pot organiza drumeții în vecinătățile rustice ale pensiunii, inclusiv plimbări cu căruța și cu bicicleta. Ai ce vedea. Locurile sunt minunate. Aerul este deosebit de curat. După 2-3 ore de plimbare în natură poți dormi neîntors. Un remediu nemaipomenit pentru cei stresați și foarte obosiți.

Moieciu

Dacă doriți să faceți plimbări mai lungi cu mașina, puteți merge la Moieciu de Jos și Peștera care se află la aproximativ 38 km de Conacul Sfânta Elena.

Ce poți face la Conacul Sfânta Elena?
* Să te odihnești, este cu siguranță cel mai bun lucru pe care-l poți face.
* Să te plimbi pe poteci pe malul Bratiei și să îți oxigenezi bine plămânii și creierii.
* Dacă ești iubitor de bicicletă am văzut pe hartă câteva posibile trasee.
* La o simpla căutare pe google găsești locuri de vizitat cât sa stai și 2 săptămâni în acest loc.
Așa ca, Pensiunea Conacul Sfânta Elena este un loc unde să mergi într-o vacanță cu familia, fie să te odihnești, fie sa îți încarci bateriile pentru încă o săptămână de muncă.

Ceea ce am și făcut. O vacanță de 5 zile de 1 Decembrie 2022. O vacanță cu familia. O vacanță de nota 10. Pensiunea a fost plină cu turiști de calitate și foarte mulțumiți de calitatea serviciilor. V-o recomand și vouă.

Puteți face o rezervare la telefon 0744.347.332. Nici nu vă imaginați cât de frumoasă este zona. Zona satului Bratia, comuna Berevoești. Dar despre acest subiect o să scriu într-un alt articol.