Începând cu luna ianuarie 2023, timp de 9 luni, inclusiv pe perioada vacanței de vară, deschidem prima ediție a Școlii de la Câmpulung ”COPIII MUSCELULUI” pentru elevi cu rezultate școlare foarte bune și care vor să se dedice în viitor dezvoltării acestui minunat Colțișor de România. Zona Muscelului.

La jumătatea lunii ianuarie 2023, deschidem înscrierile pentru prima ediție a Școlii de la Câmpulung!

Școala de la Câmpulung oferă o experiență unică și transformatoare, în cele 9 luni de activități multidisciplinare intense. Dar și de drumeții, plimbări în natură, concursuri, sport și multă distracție. Fiindcă vorbim de o școală, de o școală construită în jurul ideii de a atrage în domeniile HoReCa cei mai buni copii de vârsta claselor de gimnaziu pentru a se pregăti și dedica ulterior pentru a dezvolta un potențial uriaș – turismul – de care dispune zona.

E intrarea într-o comunitate cu oameni care cred în excelență profesională, egalitate de șanse, implicare în comunitate și responsabilitate.

Căutăm elevi din clasele gimnaziale care provin din familii cu venituri modeste (dar nu numai), au rezultate academice bune, sunt buni comunicatori, le place să învețe lucruri noi și sunt implicați în comunitatea căreia îi aparțin. Așteptăm candidaturi pentru cei mai buni elevi din comunitățile locale de pe raza fostului județ istoric Muscel, de luni, 16 ianuarie 2023 până la sfârșitul primei luni din Noul An!

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Candidaturile pentru înscrierea cursanților (câte doi elevi din fiecare localitate) se va face de fiecare comunitate în parte, fie din partea Primăriei, fie din partea Școlii din localitate.

Cursurile Școlii de la Câmpulung vor fi extrem de variate. De la IT, la dezvoltare personală, de la educație ecologică, la cursuri de turism, de la managementul destinației turistice la educație financiară și antreprenorială, de la învățarea meșteșugurilor tradiționale la dragostea de natură, de la lecții de fotografie și operatorie TV la actorie, pictură și cântat, de la cunoașterea obiceiurilor și tradițiilor până la învățarea dansului popular. Mai pe scurt o experiență memorabilă cu copii valoroși din localitățile Zonei Muscel, cu profesori de excepție îndrăgostiți de meseria de dascăl, cu invitați foarte cunoscuți de la București, de la Brașov, de la Pitești și chiar din afară, și cu un prilej nemaipomenit de a învăța multe lucruri noi. Și de a-ți face mulți prieteni.

Plus, privilegiul de a fi parte din prima promoție a Școlii de la Câmpulung ”COPIII MUSCELULUI”. Sunt sigur că peste 10 ani dintre primii cursanți ai acestei școli de vară, după stagii importante de pregătire superioară la București, la și în alte centre universitare importante din România se vor întoarce acasă, în localitățile muscelene, oameni care vor face fală și vor aduce prestigiu și implicare și, implicit, vor contribui la dezvoltarea acestei zone neasemuit de frumoase.

Programul este gratuit, căci vrem să acoperim toate costurile cu ajutorul sponsorilor și donatorilor individuali.

Mi-aș dori enorm ca această Școală de la Câmpulung să se desfășoare itinerant în mai multe localități ale zonei, bineînțeles, pornind de la Câmpulung și întorcându-ne la Câmpulung. Acolo unde există câteva licee și școli gimnaziale prestigioase, o școală cu condiții bune de învățământ, de desfășurare de programe de formare profesională, cu cadre didactice foarte bune și care vrem să adune cei mai buni copii din zona Muscelului. Copiii desfășurându-și cursurile atât în școală cât și în cele mai frumoase locuri din natură din localitățile zonei. Mă bizui enorm în derularea acestui proiect pe implicarea primarilor din localitățile zonei Muscel, pe primarii celorlalte localități de pe raza Județului Argeș, dar chiar și Brașov și Dâmbovița, a directorilor de școli și a profesorilor, a părinților și a oamenilor de afaceri din zonă care, sunt sigur, înțeleg ca și mine cât de importantă este școala, educația, copiii și, mai ales, viitorul lor.

Programul va fi gestionat prin Asociația CULTURĂ, EDUCAȚIE, TRADIȚIE ȘI SPIRITUALITATE și, sper, prin noua Asociație ORGANIZAȚIA DE MANAGEMENT A DESTINAȚIEI MUSCEL, asociație care ar trebui înființată pentru progresul și dezvoltarea activității de turism în zonă.