Vă spun sincer, nu am ajuns niciodată în comuna Ponoarele, județul Mehedinți și nici la Pensiunea turistică Conacu’ Boierului din aceeași localitate.

M-a stârnit foarte tare și foarte plăcut o emisiune despre destinațiile de top din România pe care am văzut la televizor și care era dedicată acestui conac minunat. O emisiune care prezenta o localitate de poveste – comuna Ponoarele – o pensiune turistică de vis – pensiunea turistică Conacu Boierului – și locuri și povești de o frumusețe inegalabilă.

Nu pot decât să vă invit la drum fiindcă Oltenia de sub Munte, căreia îi aparține localitatea Ponoarele, este un loc pe care nu aveți voie să îl ratați. O emblemă a României tradiționale, rurale și frumoase până la sublim. Publicația noastră a mai scris despre această destinație turistică, indicându-vă în cele ce urmează câteva linkuri cu articole publicate în trecut despre această zonă și care vă pot ajuta să intrați în atmosfera locului.

Ponoarele este o localitate în care se ajunge extrem de ușor de la Drobeta Turnu Severin, de la Târgu Jiu, de la Craiova sau chiar de la Băile Herculane.

Din Drobeta Turnu Severin:

  1. Drobeta Turnu Severin-Malovăţ (DN67); Malovăţ-Godeanu-Balta-Ponoarele (DJ670);(complet asfaltat, aprox. 60 km);
  2. Drobeta Turnu Severin-Floreşti (DN67); Floreşti – Crainici – Negoeşti (DJ670); Negoeşti – Baia de Aramă (DN67D); Baia de Aramă-Ponoarele (DJ670); (complet asfaltat, aprox. 70 km);
  3. Drobeta Turnu Severin-Motru (DN67); Motru – Cămuieşti (DJ671B); Cămuieşti-Negoeşti (DJ670); Negoeşti-Baia de Aramă (DN67D); Baia de Aramă-Ponoarele (DJ670); (complet asfaltat, aprox. 75 km).

Din Craiova:

  1. Craiova-Strehaia (DN6); Strehaia-Broşteni (DN67A); Broşteni-Motru (DN67); Motru-Cămuieşti (DJ671B); Cămuieşti-Negoeşti (DJ670); Negoeşti-Baia de Aramă (DN67D); Baia de Aramă-Ponoarele (DJ670) (complet asfaltat, aprox. 130 km);
  2. Craiova-Strehaia (DN6); Strehaia-Broşteni (DN67A); Broşteni-Floreşti (DN67); Floreşti-Negoeşti (DJ670); Negoeşti-Baia de Aramă (DN67D); Baia de Aramă-Ponoarele (complet asfaltat, aprox. 130 km);

Din Târgu Jiu:

  1. Târgu Jiu-Baia de Aramă (DN67D); Baia de Aramă-Ponoarele (DJ670); (complet asfaltat, aprox. 50 km);

Din Băile Herculane:

  1. Băile Herculane-Baia de Aramă (DN67D); Baia de Aramă-Ponoarele (DJ670); (complet asfaltat, aprox. 65 km).

De la București venind, cei 355 de kilometri se parcurg în 4 ore și 55 de minute.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Dar ce vă oferă Conacu Boierului din Ponoarele de Mehedinți?

Intrați în lumea de poveste a vremurilor de altădat’, cu boieri și domnițe ce dormeau în așternuturi moi cu broderii de bumbac, se ospătau românește din blide de pământ și jucau hora cu patimă și foc, lăsând grijile la ușa conacului.

La Conacu’ Boierului din Ponoarele, Mehedinți am adus confortul hotelurilor de 4 și 5 stele zugrăvindu-l într-un decor arhaic, care te transpune în viața simplă, dar nobilă din vechime, fără rabat la condițiile de lux, pentru că la noi tradiţionalul se împletește armonios cu modernul.

Dragostea pentru folclor și port popular au stat la baza decorării acestei pensiuni-boutique. Se regăsesc la tot pasul motive tradiționale din toată țara, puse în evidență atât prin pictura realizată manual pe fațadă, pereți, mobilier, cât și prin elemente de sculptură și traforaj în lemn sau zidărie în piatră brută, în încercarea de a reînvia stilul brâncovenesc.

Camerele Conacului te bucură, te entuziasmează. Sunt minunate.

Fiecare cameră este decorată diferit, cu motive tradiţionale din toate zonele ţării, pictate manual. Astfel au luat naştere camerele: Oltenia, Moldova, Banat, Dobrogea, Ponoarele, Muntenia, Maramureş, Mureș, Flori de Liliac, Bucovina, Crișana, Vatra Dornei, Clisura Dunării și Transilvania.

Oaspeții noștri odată întorși la Conac, dar cazați într-o altă cameră, vor descoperi ceva cu totul nou, autentic. Capacitatea de cazare este de 14 camere, astfel: 4 camere twin, 5 camere cu pat matrimonial (180 х 200) și 5 suite (pat matrimonial + canapea extensibilă).

Restaurantul și bucatele de la Conac sunt o minune.

Bucate tradiționale locale și preparate clasice reinterpretate în stilul Conacului

Oaspeții care aleg cazare la Conac sau sunt în trecere pe la Podul lui Dumnezeu sau Peștera Ponoarele se pot bucura de tot ce poate avea mai bun și mai autentic un restaurant și bucătăria românească în general, dar și de preparate variate, din meniurile de la oraș.

Am ținut cont și de bucuria copiilor de a se juca în aer liber și am amenajat în curte, la Conacu’ Boierului, un loc de joacă pentru copii, atât pentru prichindei de câțiva anișori, cât și pentru puști dornici de aventură.

Cine nu e gata, îl luăm cu lopata! După tobogan, în căsuța de jucărie, după foișor sau în spatele trambulinei, locurile cele mai bune pentru de-a v-ați ascunselea (noi îi spuneam pitulușu’) se aleg pe rând, după intuiție și agerimea piciorușelor. Cine se pune, se poate recompensa pentru efort cu țopăială în cele 2 tobogane, în cel înalt voinicii și domnițele, iar în cel mic, cei care nu de mult au început să stea brăduț și să facă primii pași.

Trambulina e obișnuită și ea să își întindă arcurile la maximum, iar masa și scaunele colorate îi așteaptă pe cei obosiți și pe cei dornici să deseneze. Florile dimprejur sunt de mare nădejde pentru a ne dezvolta simțul olfactiv și pentru a repeta culorile.

Lăsăm imaginile să vă dezvăluie locul fermecat!

Le recomandăm tuturor celor interesați să-și ducă echipa pentru un team building în acest loc. Este de senzație. Fiindcă aici se pot face foarte multe lucruri. Teambuilding-uri, evenimente corporate, întâlniri de afaceri

Descopera alaturi de echipa ta o locatie autentica, intr-un loc de poveste – Ponoarele, judetul Mehedinti!

Pentru evenimentele de business, networking sau teambuilding, mansarda de peste 170 mp, destinata relaxarii si discutiilor deschise, poate fi transformata rapid intr-un spatiu ideal de conferinta, prezentari si dezbatere. Mobilierul adecvat, plasma si videoproiectorul va transpun imediat intr-un mediu formal, atunci cand va doriti. Totul, in scopul unei comunicari eficiente si a consolidarii echipei dumneavoastra.

Evadati in natura si beneficiati de facilitati si confort regasite la hoteluri de 4 și 5★, transpuse intr-o atmosfera veche, de basm, pentru ca la noi traditionalul se impleteste armonios cu modernul. Numeroase echipe din Bucuresti si intreaga tara ne-au trecut deja pragul, la Conacu Boierului!

Am adus in linistea naturii facilitatile vietii de la oras. Va propunem o escapada din cladirile inalte ale corporatiei, va propunem sa schimbati peisajul din spatele geamului biroului cu umbra copacilor, iar mochetele sau liftul cu iarba cruda, racoroasa a pajistilor noastre de la Ponoarele!

  • Biciclete
  • ATV
  • Fitness
  • Tenis de masa
  • Biliard
  • Jocuri de societate
  • Darts
  • Degustare de vinuri la crama
  • Caruta
  • Sanie (iarna)
  • Gratar in aer liber
  • Foc de tabara
  • Obiective turistice
  • Monumente naturale unice
  • Tiroliana la 100 m de Conac
  • Workshop-uri

Deja s-au epuizat locurile de Crăciun la Conac. Au mai rămas puține locuri la Revelion 2023. Asta numai dacă vă grăbiți.

Programul la Conac
  • Check-in: joi, 29 decembrie
  • Late Check-out: luni, 1 ianuarie

Tarif

  • Preț cameră dublă (matrimonială sau twin)
    2500 lei/sejur/pers/
  • Preț suită – (cameră cu pat matrimonial și canapea extensibilă)
    2700 lei/sejur/pers/
  • Copiii sub 7 ani – Gratis
    7-11 ani = 300 lei, 12-16 ani = 500 lei

Condiții de rezervare: avans 50%

0740 057 390
[email protected]