Mi-am propus ca de astăzi, în serial, în 12 episoade interesante, să vă prezint o mulțime de argumente care, pentru orice om lucid care judecă lucrurile cu obiectivitate, vă vor conduce la ideea că Stațiunea turistică de interes național Voineasa este una dintre cele mai frumoase, mai ofertante și cu perspective uriașe de a deveni perla turismului românesc în următorii 10 ani.

Localitatea Voineasa a fost și va rămâne un loc de legendă. Un loc cu o istorie de peste 500 de ani, atestată la 1 august 1496, fiind cea mai veche așezare de pe Valea lotrului.

Voineasa este o localitate montană din nordul județului Vâlcea, la aproximativ 80 km de municipiul Râmnicu Vâlcea (reședința județului), localitate situată pe valea râului Lotru, în sudul munților cu același nume, la o altitudine de 600–800 metri.

Climatul localității este tipic depresiunilor intramontane, cu veri răcoroase (temperatura medie a lunii iulie este de 14 °C), ierni reci (temperatura medie a lunii ianuarie este de -7 °C) și precipitații anuale de aproximativ 800 mm.

Comuna Voineasa a fost acreditată ca stațiune turistică de interes național și, acum, este pe cale să-și definitiveze documentația pentru a i se recunoaște statutul de stațiune climatică. Prima stațiune climatică din România.

Articolul continuă mai jos. Îți place?

Urmărește Colțișor de România și pe facebook

Stațiunea Voineasa este recunoscută ca o stațiune de odihnă de interes general cu funcționare permanentă.

Principalul factor natural de cură îl reprezintă climatul tonic stimulant, cu aer curat, lipsit de praf și alergeni și ionizarea accentuată a atmosferei, datorată pădurilor de conifere care înconjoară localitatea.

Stațiunea este recomandată atât pentru odihnă, cât și pentru tratarea asteniilor nervoase, a stărilor de debilitate, de surmenaj fizic și intelectual, a anemiilor secundare, a bolilor aparatului locomotor și ale căilor respiratorii, dispunând de o bază de tratament acreditată la Hotel Lotru din stațiune.

Cazarea se face în aproximativ 65 de hoteluri, pensiuni și vile construite, însumând un număr de 1665 de locuri de cazare clasificate în structuri de 4, 3 și 2 stele. Unitățile de primire turistice se găsesc în toate localitățile aparținătoare ale localității: Voineasa (reședința de comună), Voineșița și Valea Măceșului.

Pentru petrecerea plăcută a timpului, stațiunea mai dispune și de terenuri de tenis, baschet și handbal, sală de spectacole de teatru și cinema și, din 2012, de cea mai modernă și mai spectaculoasă pârtie de schi (ca peisaj) din România.

Domeniul schiabil transalpina – Voineasa însumează 6 kilometri de pârtii de schi legate, pentru toate categoriile de schiori (începători, medii pregătiți și avansați), existând posibilitatea extinderii acestui domeniu cu pârtii legate de circa 70 de kilometri. fapt fără precedent în România.

Serialul continuă cu argumente solide prin care vă spun DE CE IUBESC EU VOINEASA.

Din Voineasa pornesc diverse trasee turistice către Cataractele Lotrului, pădurea rezervației naturale Latorița, hidrocentrala de la Ciunget și lacul de acumulare Vidra (pe râul Lotru). dar despre ce poți face la Voineasa vă povestesc în episodul următor.